Mama Mia ce circ la Lugoj!Înjurături şi abandon într-un amical!?

Ceea ce se dorea a fi o ultimă repetiţie înaintea debutului în Divizia D Timiş, s-a transformat într-o minifarsă cu gust amar. A venit şi lume, chiar mai multă decât de obicei, iar vremea în miez de august a fost ca la carte. Dar amicalul dintre gazda CSM Lugoj, de-acum o pretendentă la şefie în liga a patra, şi AS Nova Mama Mia Becichierecu Mic, o retrogradată în acelaşi eşalon ce şi-a recâştigat însă prin portiţe regulamentare locul în C5, a luat sfârşit ceva mai repede, spre mâhnirea asistenţei lugojene.

În prealabil, Denis Vânătu, un junior de 17 ani achiziţionat în această vară de noul antrenor lugojean Cosmin Stan de la Vulturii Pădureni, a marcat la mijlocul primei reprize ceea ce avea să fie unicul gol al jocului, la finele unei faze cu cel puţin zece pase consecutive ale amfitrionilor, însă încă de pe-atunci, din debutul meciului, dinspre banca de rezerve a oaspetei Mama Mia răzbăteau mai degrabă nedorite injurii şi cuvinte grele, cât oarece indicaţii, ce se pretau într-un ultim amical înaintea debutului în D Timiş respectiv C5.

Ţinta nemulţumirilor lansate dinspre banca oaspetei părea a fi maniera de arbitraj, deşi brigada divizionară localnică, în frunte cu centralul Barzuca, a aplicat litera regulamentului cu specificaţia că a lăsat jocul mai liber. Desigur, se puteau naşte interpretări pe seama provenienţei arbitrilor, dar sâmbătă n-a fost cazul…

Oricum, totul a lăsat de dorit în ultimul sfert de oră al partidei, în urma unui fault comis de oaspeţi la circa 2o de metri uşor lateral dreapta de propriile buturi şi la care s-a acordat lovitură liberă, ce a fost contestată de antrenorul-jucător Ionilă, intrat între timp în joc, şi care pentru injurii aduse arbitrului a fost eliminat din teren. Reacţia sa la supărare a fost însă exagerată, Ionilă decizând să-şi retragă echipa din teren, ceea ce s-a şi întâmplat, deşi în general jucătorii de la Mama Mia s-au codit oarecum să lase amicalul baltă.

Şi în cazul în care Mama Mia ar fi fost nedreptăţită, ceea ce de fapt nu s-a întâmplat, nu erau necesare protestele continue de-a lungul unui meci amical, escaladând chiar în injurii şi retragerea echipei din teren. La ce bun? După cum ne-a declarat Cosmin Stan, antrenor CSM Lugoj, după încheierea partidei, „chiar ne pregăteam să-l utilizăm şi pe tânărul jucător Bek, al 14-lea şi ultimul pe banca noastră de rezerve astăzi. Dar n-a mai avut ocazia să intre, pentru că oaspeţii s-au retras. Am încercat să-l conving pe antrenorul Ionilă să continue, să treacă peste supărare, sugerându-i să fie mai echilibrat, în calitatea sa. Dar m-a rugat să-l las în pace, este supărat”.

Lugojenii au încheiat cu 8 victorii din opt jocuri seria amicalelor, primind doar trei goluri, ultimul test fiind unul afectat de indisponibilităţile din lotul gazdei. „Ni s-a întâmplat ca şi spre finele perioadei precompetiţionale la Pişchia, când am rămas tot în 14 oameni”, a explicat Stan, care n-a contat sâmbătă de la ora 11 pe Bota, cu o contractură a gambei, Bărbulescu, suferind o gravă arsură cu var la glezna piciorului, şi Anghle, un fundaş central acuzând o tendinită, în vreme ce Horea Onae, Guţiu, Dobra, Belciug şi Stoica au fost învoiţi, cu probleme personale.

CSM a contat pe Micşa (60, Dragostin) – Ardelean, Drimuş, Hromei, Marcu – Argatu, Vânătu, înlocuit la pauză datorită unei accidentări cu Mladescu, Teletin – Ploscariu (cpt), Barna, Tudor Onae. Dar şi Juventus Pişchia a dus aproape până la final o luptă de promovare într-un efectiv relativ restrâns, ceea ce nu va fi cazul şi la Lugoj, aşa încât Stan a devenit imun la variaţiile de personal…

Cât despre Mama Mia, cei de la Becichierecu Mic s-au ambalat puţin prea mult prin vocea antrenorului lor după o calificare reuşită în Cupa României şi înaintea unui nou hop în competiţia K.O., turul III, cel de marţi, cu reşiţenii. Ar fi putut fi altfel sub soarele de pe malul Timişului, în faţa atâtor spectatori. Timp de reflecţie pentru unii…

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei + 5 =

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: