Marin, înaintea duelului suferinței: ”Pregătim jocul să câștigăm dar important e să nu pierdem la Botoșani”

Cu probleme de efectiv date de accidentări, nou-promovata ACS Poli se regăsește înaintea celei de-a doua deplasări din returul sezonului regulat al Ligii 1 cu un bilanț fără victorie în ultimele 5 apariții din campionat, având de dat piept luni de la ora 18 unor gazde poate chiar în și mai mare suferință și nevoie de puncte.

Tot lunea de la ora 18, în urmă cu două săptămâni, timișorenii debutau cum nu se poate mai nefast în retur, pierzând cu 3-1 la Drobeta Turnu Severin, în fața Pandurilor, pe când FC Botoșani, următor adversar al celor de pe Bega, obținea doar al doilea succes în acest campionat, și tot pe teren propriu.

poli-botosani-7185-hernandez

 

Deși n-a mai izbutit în actuala campanie să învingă acasă de două ori la rând, gruparea din nordul Moldovei poate fi stimulată de spectrul trecerii în clasament peste vizitatorii din Banat, în cazul unui nou succes, și ca o revanșă după ce ACS Poli câștiga în luna iulie cu 1-0 meciul tur (foto), prin care își depășea în ierarhie învinsa, devansând-o și după etapa imediat următoare, a patra, dar și ulterior, începând din runda a noua și până la ora actuală.

Într-adevăr, botoșenenii, al căror start de sezon era încărcat de aparițiile în fazele preliminare ale UEFA Europa League, au avut un parcurs tot mai anevoios de dată recentă, ce a dus și la despărțirea după aproape 2 ani de Leo Grozavu, cele 7 apariții fără victorie în Liga 1 fiind stopate abia pe 17 octombrie de triumful contra craiovenilor, primul în care gruparea moldavă a înscris de 3 ori într-un joc de campionat din 2015/6.

Foarte zgârcite cu golurile, ACS Poli însumând doar 11 reușite în 15 apariții, iar FC Botoșani 12, oponentele de luni seară sunt pe aceeași lungime de undă în privința numărului eșecurilor și al golurilor primite, câte 7 respectiv 20, premizele fiind așadar pentru un duel dominat de nevoia de puncte, inducând teama de a nu comite o suficientă greșeală costisitoare. Nici precedentele 3 confruntări directe din primul eșalon n-au ieșit din nota ineficacității, toate soldându-se cu victorii cu 1-0, ca un indiciu al repertoriului valoric totuși redus al periclitatelor cu retrogradarea în liga secundă.

Atât botoșenenii cât și ACS Poli par a se baza mai mult pe punctele obținute pe teren propriu, moldavii smulgând remize doar la Craiova, în prima etapă, respectiv la Voluntari și Concordia, pe când timișorenii la ASA, aceeași FC Voluntari și Petrolul, rămânând de văzut dacă elevii lui Cristian Pustai vor putea bisa succesul cu oltenii sau cei ai lui Florin Marin vor savura întâiul triumf în deplasare din campionat.

Circumstanțele sunt diferite în privința parcursului în Cupa României, și în favoarea celor din Banat, care s-au calificat încă de marți în sferturi, beneficiind așadar și de două seri în plus de recuperare față de cei din Botoșani, eliminați joi la malul mării de FC Viitorul, deplasare în care în 11-le lui Pustai s-a regăsit și un tânăr timișean, fundașul lateral Sergiu Popovici.

A fost de fapt al doilea joc la rând în răstimp de 72 de ore disputat de FC Botoșani la Ovidiu, după cel pierdut și în campionat cu 3-1, Hadnagy & Co. sperând acum să adune la agoniseala de doar 9 puncte acasă în primele 7 apariții: 2-2 cu Viitorul, 0-1 cu FCSB, 1-0 cu CSMS Iași, 0-2 cu Pandurii, 1-1 cu Dinamo, 1-1 cu ASA Târgu Mureș și 3-2 cu CS U Craiova. Triumf în care Attila Hadnagy a ieșit la rampă prin a prelua de două ori conducerea, în minutele 4 și 42, Martinus desprinzând gazdele la 3-1 în minutul 76.

Doar a doua victorie în campionat FC Botoșani a obținut-o în componența Iliev – Dimitrov, Cordoş, Plămadă, Acsinte – Cucu, Vaşvari – Batin (Fulop, minutul 63), Cabrera (Bordeianu, 83), Martinus (Roman, 89) – Hadnagy, coincizând cu întâiul succes al lui Cristian Pustai la cârma echipei la care astfel a revenit, începând din 1 octombrie, și la care debuta într-un 1-1 acasă cu târg-mureșenii, conturat tot de Hadnagy, care egala după pauză.

În revanșa de luni, în condițiile în care ACS Poli nici nu va putea conta pe Zicu, Goga, Bărbuț sau Popovici, cu toții accidentați, unele dubii planând și asupra portarului Kirschstein respectiv a lui Scutaru, Sarmov și Llorente, n-ar fi exclusă apariția la oaspeți a unui fost jucător exponențial al celor din Botoșani, Marius Croitoru, care nu mai era deja convocat de Leo Grozavu pentru întâlnirea tur din iulie, ca un semn cert al despărțirii de mijlocaș.

Duel din etapa a treia ce era marcat de farsa legitimațiilor de joc, scurtcircuitând debutul prim-divizionar al lui Andrei Artean dar și prezența lui Alexandru Curtean, cu un caz similar și în tabăra botoșeneană. Avea în cele din urmă să se termine cu bine pentru ACS Poli, Grozavu fiind eliminat de pe banca tehnică în prelungirile primei părți iar Robert Elek semnând golul victoriei cu 1-0 în minutul 64, prima în Liga 1 a nou-promovatei.

Și acel eșec amplifica startul ratat al formației din Botoșani, care n-a ajuns încă să atingă în noul sezon locul 8 pe care se clasa la finele precedentelor două ediții ale Ligii 1.

La mare luptă a fost și prima descindere a timișorenilor la Botoșani în Liga 1, derulată pe 8 martie 2014, când moldavii o egalau pe ACS Poli la puncte cu un 1-0 abordat de ambele grupări cu doar câte 19 goluri marcate, și atunci sub media unei reușite pe meci.

Și atunci, și acum, ineficacitatea nou-promovatei în deplasările elitei s-a manifestat fățiș, ACS Poli înscriind cel mult câte un gol în 3 ieșiri, prin Elek, Llorente și Goga, dar rămânând fără vreo rușită chiar în 4 apariții pe alte terenuri, la Cluj, Târgu-Mureș, Ovidiu și pe Dinamo. Nici bilanțul cu Florin Marin la cârmă al descinderilor pe alte terenuri din Liga 1 nu este prea roz, 3 0 2 1 2-4, antrenorul principal al ocupantei locului 10, dar și la zece puncte în urma zonei play-off, repetând însă ca și cu ocazia ieșirii la Dunăre că nou-promovata vizează toate cele 3 puncte: ”Este un meci de șase puncte, va fi un joc cu o miză deosebită. Botoșaniul vine după două înfrângeri, una în campionat, respectiv una în Cupă cu Viitorul. Sunt convins că ei sunt foarte motivați pentru partida cu noi. Pregătim jocul să câștigăm, dar important este să nu pierdem la Botoșani. Orice echipă are puncte forte sau slabe, nu există formație care nu poate fi bătută”.

Florin Marin a mai semnalat sâmbătă că victoria cu Petrolul din Cupă contează mult pentru moralul nou-promovatei: ”Este foarte important că ne-am calificat, este bine pentru starea de spirit a jucătorilor. Vedeți, Cupa este o competiție diferită față de campionat. Ați văzut ce s-a întâmplat și la celelalte jocuri, Steaua s-a calificat destul de greu în fața celor din Baia Mare. Și noi am avut probleme, dar cum am spus, este important că am reușit să ne calificăm și nu am ajuns la prelungiri sau penalty-uri. Este bine pentru echipă, pentru moralul nostru, că am reușit să accedem în fazele superioare ale Cupei”.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: