Mario Contra salvator pentru Ghiroda, Totic intuit și risipitor din penalty

Miza pe tineri, declarată recent din nou de Paul Codrea, și-a găsit din plin beneficiile și cu ocazia penultimei reprezentații din tur a nou-promovatei în Liga 3, prin prisma prestației realmente salvatoare a goalkeeper-ului Mario Contra, care a dat greutate expresiei de ”înger salvator”.

Abordând dificila partidă de astăzi de la ora 14 de pe cea mai joasă poziție ierarhică în Seria a IV-a de la promovare, locul 9, ACS Ghiroda a izbutit să nu scoată balonul din plasă pentru prima dată în ultimele 12 etape, foarte multe în acest sens datorându-i-se tânărului Contra.

Nou-promovații din Ghiroda vor fi primii care vor lua vacanță de iarnă în seria vestică a Ligii 3, urmând a nu mai juca în etapa a XV-a și ultima din tur dat fiind numărul impar de participante, dar până atunci pe elevii lui Paul Codrea îi așteptau două complicate examene pe arena ”Emilian Pavel”, așadar de fiecare dată acasă, mai întâi astăzi cu doljenii de la ACSO Filiași iar sâmbăta viitoare cu CSM Școlar Reșița, învingătoare în runda abia încheiată în dauna trupei de podium CS U Craiova SA 2.

Iar prima examinare nu s-a încheiat cu un eșec, ci cu… notă de trecere, ACS Ghiroda reușind pentru a doua oară în acest campionat să nu primească gol, după acel 4-0 acasă în runda inaugurală cu CS Nuova Mama Mia, la cifra 2 dublând și numărul remizelor, după un 2-2 în etapa a III-a, tot pe teren propriu, cu lugojenii.

Timișenii erau forțați să dreagă cumva busuiocul după ce adunaseră numai 3 puncte din ultimele 15 posibile, fără a mai fi învins acasă din 7 octombrie, 4-2 cu Internațional Bălești, după care au cedat pe teren propriu cu 1-4 liderului și cu 2-3 Șoimilor Lipova, iar cel mai recent și în deplasare cu 1-0 ”satelitului” craiovenilor, însă dificultatea întâlnirii cu ocupanta locului 7 i-a făcut să se mulțumească cu un punct: ACS Ghiroda – ACSO Filiași 0-0.

Oltenii, cu antrenor nou și beneficiind de a doua apărare ca impenetrabilitate a seriei vestice, doar cu 7 goluri primite, se anunțau a fi o nucă greu de spart, iar ACS Ghiroda n-a reușit egalarea la puncte a oaspeților lor, care, cu cele mai multe remize în cont, și-au adăugat și astăzi în palmares rezultatul pare-se favorit.

Pe de-o parte, vizitatorii s-ar fi putut lesne desprinde, dar li s-a opus cel mai bun jucător de pe teren, portarul bănățenilor, Mario Contra, care și-a salvat echipa de la 5 goluri gata făcute, față în față cu jucătorii Filiașiului. Ineficacitatea lor își găsește însă traducerea și în glasul cifrelor, doar Centrul Național de Pregătire și CS Nuova Mama Mia înscriind în tur mai rar decât doljenii. Pe de altă parte, în minutul 55, Damir Totic a ratat o lovitură de la 11 metri, acordată pentru un henţ, şutul acestuia fiind apărat de portarul vizitatorilor, care nu s-a lăsat nici el mai prejos.

Iar astfel, ACS Ghiroda a încheiat în premieră de la promovare două meciuri la rând fără a înscrie, rămânând în staționare pe locul 9, ruptă pe undeva de grupările din fața sa dar cu atât mai mult de urmăritoarele sale. Pe rând, în acest campionat, nou-promovații timișeni au ocupat pozițiile 1, 6, 5, 3, 3, 4, 3, 4, 7, 5, 8 respectiv 9.

ACSO Filiași a remizat astfel din nou în județul Timiș, după un 2-2 la Giarmata urmat tot luna trecută de triumful la Pâncota cu Șoimii Lipova.

*

 

ACS Ghiroda: Contra – Mancaş, Popescu, Gavriluţă, Burdeţ, Centea, Gaidoş, Constantin Popa, Niţă, Saizu, Totic.

Au mai jucat: Pop, Firuţ, Ciobanu şi Murariu.

Pe bancă: Eperieş.

Paul Codrea: ”Un meci foarte greu, Filiaşiul având o echipă foarte bună. Au dominat în ansamblul jocului, în schimb noi am ratat o lovitură de la 11 metri. Rezultatul este echitabil… Mario Contra a prins o zi mare, de 4-5 ori adversarul a scăpat singur cu el şi a respins sau a plonjat curajos la picioarele atacantului. Îi felicit pe băieți pentru atitudine şi dăruire, astăzi meritau mai mult…”

Brigadă ardeleană cu Cătălin Roșu (Var) la centru, asistat de Seiche și Zifceac, observatori fiind arădenii Scridon și Jivan.

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − = doi

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: