Marius Sîrbu, CNS Cetate Deva: ”De 2 ani și jumătate am muncit zi și noapte pentru a atinge acest nivel de joc”

Nou-promovata CNS Cetate Deva, unică neînvinsă în returul din 2016 al Ligii a III-a și conturând în noul an un excelent bilanț de 11 8 3 0 22-7 27 puncte, a devenit marți seară prima grupare care să plece din Timișoara fără a pierde în fief-ul nou-promovatei ASU Politehnica în actuala stagiune din C4, ba mai mult, chiar impunându-se cu 2-3 (2-1) de la 2-0 în minutul 16 și revanșându-se astfel implicit pentru un similar 2-3 în tur, conturat și atunci pe final, sub Cetate, dar de alb-violeți…

Marius Sîrbu, prim învingător cu Cetate Deva la ASU Politehnica după aproape 2 ani: Mama Mia învingea pe Știința în Cupa României în iulie 2014

Marius Sîrbu, prim învingător cu Cetate Deva la ASU Politehnica după aproape 2 ani: Mama Mia învingea pe Știința în Cupa României în iulie 2014

 

La final, Marius Sîrbu, antrenor principal al oaspeților învingători, a remarcat atmosfera aparte din jurul partidelor alb-violeților dar a și identificat mai mulți factori care au concurat la triumful devean pe un teren al liderului unde toate vizitatoarele sucombaseră în prealabil. ”În primul rând țin să felicit formația gazdă, care are această minunată galerie și public, despre care spun ceea ce am remarcat și în urma jocului tur, că este o galerie care face fotbalul mult mai frumos și încurajează toate echipele. Îi felicit și pentru organizare, în general pentru acest public extraordinar!”

CNS Cetate Deva a primit astăzi primul gol după 504 minute de fotbal, adică după peste 8 ore de joc, dar a răsturnat ulterior rezultatul, rămânând neînvinsă din îndepărtatul 4 decembrie, 1-0 la finalul turului, la Lugoj, în urmă cu 12 etape. În tur pierdea tot la limită și acasă cu ASU Politehnica, 2-3 (0-1), pe 13 noiembrie, când Tulcan semna golul victoriei violete în minutul 88, după ce Făgărășanu și Pribac anihilau și atunci avantajul polist de 0-2, în minutele 70 și 82.

Sîrbu a explicat: ”Noi de 2 ani și jumătate am muncit zi și noapte pentru a atinge acest nivel de joc, și la o radiografie a meciului de azi am avut o posesie de peste 70%, 80%, iar prima repriză am avut-o sub control, dar două greșeli individuale de marcaj au dus la primirea golurilor. Cred că partea a doua am dominat-o foarte clar, noi am avut multă încredere în planul tactic pe care l-am adoptat pentru acest joc și nu știu câte formații ar fi aplicat aici un pressing ultra avansat, și cu posesia la risc, dar ne-a ieșit, tocmai pentru că am avut mare încredere în forțele noastre și cred că am demonstrat un fotbal de o calitate foarte bună și am câștigat meritat. Am deținut controlul posesiei și în 10 oameni…”

”Cunoșteam foarte bine formația gazdă, o analizasem individual și colectiv, și am abordat deplasarea cu încredere în planul nostru tactic de joc, bine aplicat și defensiv, și ofensiv, pentru că jucătorii se simt între ei, sunt ca o familie, au încredere. Am controlat în plan mental, prin forță și încredere, cu un plus de experiență, ceea ce explică să răstorni în deplasare de la 2-0, iar să câștigăm astfel este foarte important, e foarte important pentru noi”.

Despre scandările galeriei viola, ”Pi***lor!”, înfierând pe final căderile pe gazon ale vizitatorilor rămași în 10 oameni, la scorul de 2-2, la care CNS Cetate a punctat totuși pentru 2-3 prin Făgărășanu, în minutul 90, antrenorul devenilor nu s-a arătat contrariat: ”Nu, nu, ci vreau să-i felicit pentru încurajări, este o galerie minunată, este cel mai frumos public, și vedeți că nici la Liga 1 nu există asemenea cultură fotbalistică, dar așa este la jocuri mai tari, mai apar și nervi și contre, însă la final ne strângem mâna cu respect. Am arătat că avem atitudine și în 10 jucători dar era greu să reziști în zece acasă la Poli. Însă cred că am găsit cele mai bune soluții tactice, adoptate pentru a ne atinge obiectivul nostru, care este câștigarea fiecărui meci”.

Ierarhia la zi, pe coloana dreaptă, laolaltă cu programul următoarelor două etape.

Rezultatele serii, în etapa a 27-a:

ACSO Filiaşi – FC Hunedoara 0-1: Maghici (81)
CSM Lugoj – Naţional Sebiş    0-0
Metalurgistul Cugir – Performanţa Ighiu 1-2: Necşulescu (53 – pen.) / Fetiţa (73 – pen., 86)
Millenium Giarmata – CS Ineu 1-0: Maşniţă (90)
ASU Poli Timişoara – CNS Cetate Deva 2-3: Bădăuţă (9, 16) / Făgărășanu (21), Lintaru (75), Făgărăşanu (90)
Măgura Cisnădie – CS U Craiova II 2-1 (1-0): 24, 90+4 / 90+1
Minerul Motru – Nuova Mama Mia Becicherecu Mic 1-3: Nicoloff (35) / Bârză (37), Perju-Silaghi (45), (69)
Pandurii II Târgu Jiu a stat.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Alte articole legate de acest subiect: