Marota

Obiectivul principal al echipei naționale în preliminariile Campionatului Mondial din 2018 a fost, se pare, înlăturarea antrenorului Cristoph Daum. Acest deziderat este pe cale să se realizeze, mai ales că ieri comisia tehnică a hotărât în unanimitate demiterea acestuia. Unanimitatea a fost realizată abia după ce Marcel Pușcaș a demisionat. Această comisie este formată din antrenori pe care nu îi recomandă realizări deosebite. În ultimă instanță Răzvan Burleanu va lua decizia finală.

Oricum, deja se vehiculează posibili înlocuitori ai lui Daum, printre care Cosmin Contra, Dan Petrescu, Walter Zenga, Mircea Rednic și Ladislau Bölöni. Dintre aceștia, cel mai titrat antrenor este Ladislau Bölöni, care a avut rezultate remarcabile în campionate importante din Europa precum Portugalia, Franța și Belgia. Cu siguranță nu va fi preferat și agreat de acești vajnici denigratori care roiesc în jurul echipei naționale. Oricare antrenor va deveni selecționer al echipei naționale se va confrunta cu probleme, în mare parte cunoscute, mai ales cu formarea unui lot care poate face față competițiilor viitoare.

S-a reluat campionatul ligii întâi, în care liderul CFR Cluj și-a consolidat poziția prin victoria împotriva echipei Universitatea Craiova și profitând de înfrângerile surprinzătoare ale echipelor FCSB, Dinamo și Botoșani. De aceea victoria obținută de ACS Poli în fața echipei Dinamo chiar la București capătă valențe deosebite. Reușita timișorenilor nu poate fi umbrită de eforturile jalnice ale lui Ion Crăciunescu de a minimaliza această victorie, același Ion Crăciunescu care a mâncat o pâine albă la Timișoara. Toți cei care au contribuit la această reușită, jucători și antrenori, merită toate felicitările.

În liga a doua, Ripensia Timișoara a pierdut nemeritat la Târgoviște, unde, mai ales în partea a doua a jocului, a dominat și și-a creat ocazii de gol. Aceeași soartă a avut-o și ASU Politehnica în disputa de la Sibiu cu liderul, unde a fost învinsă la limită. Echipa timișoreană a fost însoțită și încurajată pe Cibin de un grup masiv de suporteri fideli.

Surpriza etapei o constituie înfrângerea echipei UTA la Afumați. Nu i s-a acordat nici o șansă lui Cristian Todea, cu toate că acesta a antrenat echipa până joi. A fost (re)adus Adrian Falub, care, în mod normal, trebuie scos din ecuația acestei partide, deoarece a fost prezentat echipei cu o zi înaintea plecării la București. Chiar dacă se bucură de o stabilitate financiară, dar cu o conducere bicefală, UTA nu poate ieși din impas, arădenii având doar nouă puncte în clasament. În această perioadă mai apare și Marius Stan, fostul primar al Galațiului și fost președinte al Oțelului, cu o ofertă și câteva promisiuni surprinzătoare, dacă nu bizare.

În liga a treia, echipele din Timiș și Arad au avut evoluții neconvingătoare și au poziții modeste în clasament. În aceste condiții să nu ne mai mirăm că lider cu maximum de puncte este echipa Șirineasa.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − = trei

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: