Marșul triumfal continuă: UTA – Concordia Chiajna 1-0 (1-0)

Arădenii, văzându-se cu sacii în căruță, au depășit momentul de tensiune creat de faptul că această partidă a fost programată la nici două zile de la jocul cu Farul Constanța. Într-o formulă aproape constantă, gazdele au reușit să marcheze relativ repede, în primele 10 minute, chiar dacă au făcut-o dintr-o lovitură de pedeapsă just acordată la un fault asupra lui Oroian în careul mare: UTA – Concordia Chiajna 1-0 (1-0).

Echipa vizitatoare s-a așezat bine în teren și a încercat să iasă din încercuire, remarcându-se faptul că este totuși o grupare venită din liga întâi. UTA și-a dorit prea mult victoria și îmbucurător a fost că cei trei tineri prezenți în teren au avut o evoluție mult peste condiția lor.

În ultima parte a meciului restant de marți de la ora 14, arădenii au avut superioritate numerică datorată eliminării lui Lucian Ion, de care însă nu au profitat, rezumându-se la conservarea rezultatului, care le conferă poziția de lider în clasamentul ligii a doua. Ilfovenii se află în schimb pe primul loc de retrogradare, ce-i drept și la numai două puncte distanță de ocupanta poziției a 11-a.

Dacă lovitura de pedeapsă a fost acordată fără nici un dubiu, păstrez rezerve asupra eliminării lui Lucian Ion, deoarece cu el în linie au mai fost doi apărători, considerând că arbitrul Omuț s-a pripit în a lua această decizie.

Impunându-se în restanța din etapa a XI-a, liderul UTA a câștigat cu identicul 1-0 și cel de-al doilea meci jucat pe ”Motorul” într-un interval de 48 de ore, ridicând la cinci numărul victoriilor la zero acasă din a doua jumătate a turului, după care în nocturnă urmăritoarea CS Mioveni a stabilit scorul ultimei runde a turului, 5-2 pe teren propriu cu AFC Turris-Oltul, doar cea de-a treia victorie a gazdelor în cadrul etapei a XIX-a. Urmează ca ultima partidă din prima jumătate a campionatului să aibă loc miercuri de la ora 14 la Călărași, o altă restanță din runda a XI-a, ex-prim-divizionara Dunărea cu nou-promovata Rapid, a treia în clasament.

Iar tot la Călărași va juca și UTA duminică de la ora 13, apoi acasă cu Petrolul, duminică 8 decembrie de la aceeași oră, la încheierea stagiunii de toamnă.

*

Balint Laszlo: ”A fost o nouă victorie obținută cu inima. Nu pot decât să mă bucur alături de jucătorii mei pentru această reușită.”

Erik Lincar: ”Chiar dacă avem în componența echipei jucători care au evoluat în liga întâi, nu am reușit decât trei puncte în deplasare.”

*

UTA – Concordia Chiajna 1-0 (1-0)

Arad, 26 noiembrie 2019; stadion: Motorul; teren sintetic; spectatori: 1.200.

A marcat Romario Moise (min. 6) din lovitură de la 11 m în urma unui fault în careu asupra lui Oroian.

UTA: Iacob – Tomozei, Melinte, Ilie, Bustea – Hrezdac, Moise – Miculescu, Rus – cpt. (min. 54, Buhăcianu), Oroian – Ioniță (min. 90, Vulturar).

Antrenor: Balint Laszlo.

Pe bancă: Bolboașă, Pașcu, Gavrilă, Deta.

Concordia Chiajna: Greab – Ivanovici, Dumitrașcu, Dobrosavlevici – cpt., Fota – Ciucureanu (min. 78, Neagu), Ion, Albu, Bari (min. 81, Păun) – Nica, Obedeanu (min. 21, R. Ivan).

Antrenor: Erik Lincar.

Pe bancă: A. Costache, Olteanu, Stănică, Hamzaoui.

Cartonașe galbene: Moise, Ioniță, Iacob – Fota, Ciucureanu, Nica.

Arbitri: Mariu Omuț (Satu Mare) – Alexandru Filip (Timișoara), Cosmin Bojan (Tg. Mureș). Rezervă: Dorin Voina (Reșița). Observatori: Radu Bitea (Oradea), Szilaghi Ștefan (Satu Mare).

Ultimele rezultate și programul etapei a XX-a, prima din retur, inaugurat sâmbătă de la ora 11 de 5 meciuri printre care duelurile Argeș – Timiș, CS Mioveni – ASU Politehnica și Ripensia – Campionii FC Argeș, pe coloana clasamentelor.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci − 1 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: