Marta înșfacă al doilea 1-0 în deplasare pentru Vulturii Lugoj

CS Vulturii 2009 Lugoj a izbutit în ultima deplasare a turului în Liga 3 un identic triumf cu 1-0 cu care se impunea în prima ieșire, de la finele lunii august. Două luni și jumătate mai apoi, după succesul de la Ineu, elevii lui Cosmin Petruescu au câștigat astăzi de la ora 14 și la Turceni, pe cocheta bază sportivă a Științei, Marta colectând toate cele 3 puncte cu un gol marcat în minutul 80.

Acest 0-1 constituie a treia deplasare fără gol primit de alb-albaștrii Vulturilor, care remizau alb în urmă cu două săptămâni tot în județul Gorj, la Motru, cu Minerul. Introdus în joc la mijlocul părții secunde, în locul lui Mânecan, accidentat în urma unei tălpi care le-a lăsat pe gazde în inferioritate numerică, rezerva Marta a finalizat un contraatac rapid, luând o acțiune pe cont propriu, la 25 de metri de poarta oltenilor, strecurându-se printre fundașii adverși și împungând balonul cu șpițul spre plasă, pe lângă goal-keeper-ul amfitrionilor: 0-1. Al patrulea meci la rând fără gol primit de lugojeni, trei fiind adjudecate la limită, dintre care două acasă, pe când CS Nuova Mamma Mia a remizat 2-2 (1-1) la Arad, cu ACS UTA Bătrâna Doamnă, iar Millenium Giarmata a stat în această rundă a XII-a din C4.

Fără Vânătu și Ardelean, ambii suspendați, timișenii n-au mai căzut în greșeala altor 3 deplasări din acest sezon, în care au pierdut la zero, ci au reușit o primă repriză de la egal la egal cu gazdele lor, pe care le-au dominat clar după pauză, atât ca posesie a balonului cât și ca număr de ocazii avute. Prima jumătate a mitanului întâi a fost marcată, în minutul 18, de accidentarea suferită de vârful Magdaș, care a recepționat o lovitură cu cotul în cap, suferind o sângerare, fără însă ca arbitrul central să apeleze la buzunarul cu cartonașe. Zece minute au evoluat lugojenii în inferioritate numerică, Magdaș reintrând apoi în teren la adăpostul unui bandaj pe frunte.

Dobra a avut o primă ocazie pentru oaspeți în prima parte, la reluare Precupanu ochind bara. Și mitanul secund a fost marcat de tratamentul la rece al aprigilor reprezentanți ai Gorjului, Mânecan fiind înlocuit cu Marta în urma unei intervenții cu talpa, în zona testiculelor, fault în urma căruia Știința a jucat în cea de-a doua jumătate a părții secunde în inferioritate numerică.

Cosmin Petruescu a spus la final că ”sunt mulțumit de atitudinea sportivilor noștri din repriza a doua dar și de rezultat. În special jocul nostru din partea a doua a dat satisfacție!”

*

CS Vulturii 2009 Lugoj: Iordache – Ivașcu, Loga, Miculescu – cpt., Buligă – Stoichescu (58, Semenea), Vlădia, Mânecan (70, Marta), Dobra – Precupanu, Magdaș.

Pe bancă: Laurențiu – Roșie.

CS Vulturii va încheia turul cu un dificil meci acasă, contra Naționalului Sebiș, examen astfel prefigurat de profesorul Petruescu: ”Întâlnim una din favoritele la promovare, un meci în care sunt ferm convins că Sebișul va încerca să profite de pașii greșiți ai contracandidatelor și să joace la victorie, pentru a completa un parcurs foarte bun în deplasare. Sperăm să facem însă un joc cât mai bun și să ne ridicăm cât de cât la nivelul valoric al oaspeților noștri. Național este favorită în etapa următoare, nu cred că își poate permite să încheie turul altfel decât cu o victorie, dar ne vom strădui să evoluăm cât mai bine!”

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt + 1 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: