Matiș întoarce scorul la potou, al cincilea succes la rând: ACS Poli – CS Gloria Lunca Teuz Cermei 2-1 (1-1). Ionilă: ”Se resimte în continuare perioada cu multe jocuri”. Moisă: ”Prea se dau penaltiuri împotriva noastră în momente cheie”

A trecut mai bine de-o lună de când alb-violeții timișoreni din Liga 3 n-au mai simțit gustul acru al înfrângerii, cele mai bune zile în ultimii câțiva ani pentru ex-prim-divizionară, care, după ce a strâns 7 puncte din 9 posibile cu oponentele timișene din Seria 8 în Liga 3, a echilibrat balanța și în raport cu adversarele arădene, repurtând al doilea triumf la rând în ”directe”, după tot atâtea eșecuri cu cei de la nord. Dar mai important, a cincea victorie consecutivă, păstrându-se în coasta fruntașelor arădene neînvinse grație răsturnării de scor semnate de Matiș pe finalul reprizelor: ACS Poli – CS Gloria Lunca – Teuz Cermei 2-1 (1-1).

”Violeții” au mai smuls un succes, în acest caz la potou și în fața celei mai necăjite dintre arădene, aspecte care însă nu știrbesc victoria, repurtată după ce Claudiu Matiș egala din lovitură de la 11 metri la puține minute în urma deschiderii de scor din partea lui Luca Bodri dar și cu puține minute înaintea pauzei, ”dubla” fiind conturată pe final. Un ”recidivist” care marca tot din penalty unicul gol al deplasării de vinerea trecută pe ”Ștefan Dobay”.

Astăzi de la ora 15 s-a jucat pe ”Electrica”, ultim meci acasă în turul campionatului dar nu și în 2020 pentru ACS Poli, victorioasă pe linie în octombrie în seria 2-0 la Pecica, 3-2 pe teren propriu cu Fortuna, 2-0 cu nou-promovații din Ezeriș și 1-0 la Dumbrăvița. Așadar minimum două goluri înscrise acasă, media generală a reușitelor ”violeților” în cele 8 etape de până acum fiind de 1,5 goluri marcate pe meci.

De partea cealaltă, arădenii au bifat cea de-a treia deplasare într-o săptămână, după succesul cu 3-2 la cărășenii din Ezeriș și eșecul restanței ”intermediare” de marți de la Chișineu-Criș, 2-0 pentru Crișul. Dacă respectivele 90 de minute de joc în plus din urmă cu 3 zile au contat în cele din urmă în picioarele Gloriei cu victorii doar în dauna codașelor Progresul și Fortuna, tot ce-i posibil, dar cert este că ”violeții” s-au revanșat ”în oglindă” pentru acel 1-2 din urmă cu un an pe ”Electrica”, unde cei din Cermei se impuneau pe 25 octombrie 2019 în etapa a X-a din Seria 4.

ACS nici nu mai ține să se uite în calendar după data ultimului eșec, cu 2-1 pe 25 septembrie la Șoimii Lipova, timișorenii rămânând pe-atunci cu un singur punct din primele 9 posibile, transformate în 16 înaintea ultimei runde a turului, în care se vor deplasa la Ghiroda, după care începerea returului, acasă cu Avântul Periam, echivalând cu încheierea sezonului de toamnă.

Până atunci însă, savurarea încă unui succes, și o revanșă după meciul din Cupa României de la începutul lunii trecute, pe care arădenii l-au câștigat pe Bega în urma loviturilor de departajare de la unsprezece metri. De această dată, Gloria a cedat greu la finalul meciului…

O absență importantă în tabăra gazdelor mai bine clasate a fost cea a lui Mihai Hecsko, eliminat pentru cumul de cartonașe în etapa trecută la Dumbrăvița, dar un fost coleg al fundașului și la Ripensia Timişoara, Claudiu Matiș, şi-a etalat calitățile pentru un triumf în extremis după ce bănățenii au fost conduşi, prezența sa în teren și la marcarea celui de-al doilea gol fiind însă contestată de vizitatori după fluierul final, reclamând o eliminare care n-a fost dictată pe adresa autorului golurilor.

Până atunci, în minutul 21, și mai multe bătăi de cap pentru amfitrioni, o primă înlocuire, David Bălace călcând strâmb pe gazonul denivelat și accidentându-se la gleznă, schimbare cu tânărul Foca. Iar oaspeţii au deschis scorul în minutul 32, prin Luca Bodri, cu un şut de la 14 metri, prim şut pe poartă… 0-1.

Gazdele au egalat cinci minute mai târziu, Călin obținând o lovitură de la 11 metri, transformată precis de Matiș… 1-1. Scor la pauză. 

Gloria a rămas în 10 jucători în minutul 58, când Denis Lazăr a fost eliminat pentru proteste, misiunea gazdelor părând a deveni mai uşoară. Dominarea, copioasă, golul plutind în aer. În minutul 77, şutul lui Daminuţă din marginea careului mare era respins de Deak în bară. După care, în minutul 84, Matiş avea o intrare dură la portarul junior în vârstă de 16 ani Andrei Deak, ajuns la spital…

Arădenii au solicitat eliminarea marcatorului din prima repriză, însă centralul sibian a rămas impasibil iar marcatorul a bisat spre spargerea târgului. În penultimul minut de joc, când tocmai Matiş l-a deschis în adâncime pe Toboșaru, autor al unei curse de 40 de metri, după care i-a retrimis în lateral lui Claudiu Matiş, marcator și din apropiere… 2-1.  

Puncte cu care alb-violeţii timişoreni au urcat pe podiumul seriei vestice în Liga 3.

*

ACS Poli Timişoara – Gloria Lunca – Teuz Cermei 2-1 (1-1): Claudiu Matiș (37 – lovitură de la 11 metri, 89) – Luca Bodri (32)

ACS Poli: Toma – David Bălace (min. 25, Foca), Bilia, Plută, Rosenblum – Sporin, Salhi – Dincă (min. 60, Toboşaru), Călin (min. 60, Mitre), Peter (min. 70, Daminută) – Matiș.

Antrenor principal: Silviu Bălace

Pe bancă: Popeț, Daminescu, Chiriac, Stoia, Buzdugan.

CS Gloria Lunca-Teuz Cermei: Deak (min. 84, Cristea) – Filip, Iuga, Sabău, Pașcu – Bodri, Lazăr, Werner, Șimăndan – Ciubotariu, Koula (min. 62, Salka).

Pe bancă: Pop, Țurcanu, Ivan, Mocanu.

Antrenor principal: Flavius Moisă.

Au arbitrat: Cristian Antonio Paşcu (Sibiu) – Antal Csaba (Cluj) şi Doriana Ramona Udrea (Târgu Jiu). Observator de arbitri Alexandru Dan Miholcea (Bocşa), delegat de joc Ioan Rădulescu (Târgu  Jiu).

Fotografii plus declarații… 

Răzvan Ionilă (antrenor secund ACS Poli): ”Îi felicit pe băieți, care au tras tare pentru această victorie, au crezut până în ultimul moment și au reușit să întoarcă rezultatul. A fost un meci foarte greu, chiar dacă venim după o serie de meciuri cu rezultate bune. Astăzi n-am reușit să facem un joc la fel de reușit ca cel de la Dumbrăvița, pe care îl consider aproape perfect, dar contează cele trei puncte bine-meritate pe care le-am obținut. Faptul că am avut o perioadă cu multe meciuri se resimte în continuare, acum a fost și terenul destul de greu, și probabil din aceste motive n-am mai avut chiar aceeași prospețime ca la meciul cu Dumbrăvița”.

Flavius Moisă (antrenor principal CS Gloria): ”Prea se dau penaltiuri împotriva noastră în momente cheie, dar asta este decizia arbitrilor. Din punctul nostru de vedere, Matiș s-a dus cu ambele tălpi în față și l-a accidentat grav pe portarul nostru în zona bazinului. Arbitrul a dat corect fault în atac, dar nu a sancționat cu nici un cartonaș intrarea adversarului, îi putea da chiar cartonaşul roșu. Andrei chiar nu s-a mai putut ridica de la pământ, a primit apoi îngrijiri medicale în salvare timp de 20 de minute, am înțeles că până la urmă a fost trimis acasă cu președintele nostru. Ne îngrijorăm pentru starea de sănătate, mai ales că el, chiar dacă are doar 16 ani, ne-a dat mereu siguranță între buturi. A intrat Cristea, poate și puțin neîncălzit, sau oricum nu în febra meciului, și am luat golul de 2-1. Nu spun că a fost vina sa, poate doar a ieșit puțin cam mult din cadrul porții, dar mai vreau să subliniez că reușita gazdelor chiar a purtat semnătura lui Matiș, jucător care ar fi putut fi eliminat cu câteva minute înainte…”

Într-un alt duel timișean-arădean al zilei inaugurale în etapa a opta, liderul a galopat împotriva junilor codași, CS Şoimii Lipova – Fortuna Becicherecu Mic 7-0 (3-0): Vlad Filimon (21), Marcel Bercu (23 și 27), Claudiu Codoban (55), David Ciubăncan (79 și 90+1), Abel Popa (88).

Ultimele rezultate în C8 și programul rundelor 8-9 în seria vestică, pe coloana clasamentelor.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte + 3 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: