Media în retur, 4 pe meci! ”E și o stare de oboseală după Cupă, în special la fundașii centrali, care au jucat toate până acum”. GALERIE FOTO: ASU Politehnica Timișoara – Progresul Racovița 5-1

Deși a fost condusă vreme de peste o jumătate de oră și abia a răsturnat scorul primei părți în ultimele 5 minute înaintea pauzei, 2-1, gazda ASU Politehnica Timișoara a sfârșit astăzi de la ora 17 prin a administra la reluare alte 3 goluri celor de la Progresul Racovița, suficiente pentru a rotunji la un patru curat media reușitelor marcate de alb-violeți în fiecare apariție din acest retur dar și pentru a egala la 89 numărul ”boabelor” record înscrise în totalul celor 26 de runde de până acum de urmăritoarea Ripensia, care a fost astfel depășită cu o unitate la diferența de golaveraj: ASU Politehnica Timişoara – Progresul Racoviţa 5-1 (2-1).

După victoria de miercuri, din faza judeţeană a sferturilor Cupei României, obţinută în deplasare în faţa liderului Seriei a III-a de ”Județ”, Lorena Giarmata Vii, cu 2-1, ”violeţii” s-au întors pe arena ”Ştiinţa” azi de la ora 17, dând piept cu rivala lor din urmă cu 2 ani, Progresul Racoviţa.

Iar după un duş rece, prin care oaspeţii au deschis scorul după numai 6 minute de joc, grație lui Mircea Şchiopu, care a profitat de greşeala lui Gavriluţă şi a înscris în dreapta lui Burtic, 0-1, patru minute mai târziu torpila lui Drăghici a nimerit transversala. Apoi, în decurs de patru minute, 11 – 14 , liderul a înscris de două ori, prin același Drăghici şi Rebenciuc, dar golurile au fost anulate, corect, pentru ofsaid.

În replică, oaspeţii au fost la un pas de 0-2, dar Burtic s-a opus cu succes în faţa aceluiaşi Şchiopu, scăpat singur în careu. Din nou un gol anulat, autor fiind Drăghici, în minutul 35, când s-a acordat fault în atac. Golul plutea totuși în aer deasupra arenei ”Ştiinţa”, la presiunea timişorenilor care nu se împăcau cu acest rezultat, iar în minutul 40 a și ”căzut”, Mădălin Stancu reluând spectaculos de la 9-10 metri, în colţul opus, în dreapta lui Ardelean: 1-1.

Iar cu două minute înainte de pauză s-a produs și răsturnarea completă și decisivă de scor, neobositul Ghinescu centrând perfect în careu şi, cu un voleu de la 14 metri, Ionuţ Vucea înscriind pentru 2-1. Meritat, după cele întâmplate pe teren…

În mitanul secund, poliştii au vânat mai multe goluri, reuşind să mai înscrie de trei ori, prin micuţul Adrian Ilie, în minutul 54, Octavian Drăghici (min. 78) şi Emanuel Feraru (min. 81).

Iar următorul meci pentru ASU Politehnica este deja pe 30 aprilie, joi de la ora 17, în deplasare la Dudeştii Vechi, cu Pobeda din localitate.

:::

ASU Politehnica: Burtic – Feraru, Gavriluţă (min. 46, Ilie), Gălan, Taub, Naidin, Rebenciuc, Vucea (min. 68, Filimon), Stancu (min. 68, Budur), Ghinescu (min. 84, Rus), Drăghici.

Antrenori: Sorin Brindescu şi Antonio Foale.

Pe bancă: Rusu – Damian şi Contescu.

Racoviţa: Ardelean – Dragan, Ignea, Onae Horea, Găleţan, Palade (min. 80, Lazăr), Şchiopu, Fodor (min. 58, Alin Nanu), Râmneanţu (min. 68, Buzdugan), Laczko (min. 73, Jurj), Barburescu.

Antrenori: Mircea Şchiopu şi Daniel Năstase.

Au lipsit Ploscariu şi Sergiu Barboni, care a fost suspendat două etape.

:::

La cald…

Sorin Brîndescu (antrenor principal ASU Politehnica): ”Am fost cam relaxaţi, poate şi cu o stare de oboseală după meciul de Cupă, în special la fundaşii centrali. Dar e drept că au evoluat la toate meciurile de până acum. Am pregătit meciul foarte mult pe faza de atac şi cred că jucătorii au înţeles că trebuie totul pe atac şi au uitat de faza de apărare, pe care am neglijat-o şi am lăsat spaţii adversarului, în prima repriză, ba mai mult, le-am și dat mingea să înscrie. M-a nemulţumit jocul din prima repriză dar ne-am revenit, am avut atitudine şi nu am intrat în panică. Am avut răbdare şi am întors rezultatul”.

Mircea Şchiopu (antrenor principal Progresul Racoviţa): ”Este de departe echipa cea mai bună din liga a IV-a. Le doresc baftă la barajul pentru promovare!”

Arbitri: Bogdan Gheorgheoiu – Alexandru Gherman şi Andrei Martinovici.

Observatori: Ioan Manole şi Nicolae Istrat.

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei − = 2

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: