Medicul Bot evită o tragedie la Belinţ

Etapa a 26-a a Campionatului Judeţean Timiş, liga a V-a, s-ar putea dovedi hotărîtoare în economia întregului sezon, din care au mai rămas de disputat 4 runde, în condiţiile în care liderii celor 3 serii s-au distanţat în acest week-end, fie în derby-ul direct, cum a fost cazul în Seria a II-a, CS Ghiroda – Progresul Ciacova 1-0, de unde am consemnat cronica de sîmbătă, fie pe seama eşecurilor în deplasare ale urmăritoarelor Cocoşul Orţişoara, în Seria I, respectiv FC Bazoş, în Seria a III-a, înfrîngeri de care au profitat Unirea Sânnicolau Mare, învingătoare la Cenad, şi Bega Belinţ. Ca de obicei, rezultatele rundei şi ierarhiile în josul coloanei din dreapta a secţiunii Fotbal, în continuare prezentîndu-vă cronica triumfului liderului distanţat la 7 puncte, pregătit de Dafin Danciu (foto): Bega Belinţ – CS Ohaba Gran-Palaz Forgaci 4-1 (2-1). Unirea s-a distanţat la 4 puncte iar ghirodenii chiar la opt…

Dafin Danciu, antrenor al liderului distanţat la 7 puncte Bega Belinţ

Altfel, victoria echipei din Variaș, 5-4 la Valcani, a fost contestată de localnici pentru o substituire de jucător, iar echipierul în cauză nu s-a prezentat la confruntare, sigur comisia urmînd a omologa rezultatul cu 3-0 la masa verde pentru echipa Voința Valcani. Nu putem trece însă cu vederea alte trei puncte reușite pe propriul teren de cei din Nădrag, în dauna ocupantei locului secund, Bazoș, cu 3-2, precum și scorul etapei, obținut de FC Jebel 12-2 cu Timișul Urseni, Buruiană reușind să înscrie nu mai puțin de 5 goluri. Şi un meci reprogramat, care s-a disputat la mijlocul săptămânii trecute: Unirea Giroc – Forgaci Ohaba 3-4.

Iar acum, de la Belinţ… Ce greu i-a fost liderului seriei a treia pentru a obţine această victorie în dauna elevilor pregătiţi de Mircea Becheru, care au venit la Belinţ pentru a-şi vinde greu pielea. Chiar dacă au deschis scorul în debutul partidei, deja în minutul 3, la o acţiune personală a lui Ripan, finalizată în gol cu un şut de la 8 metri, gazdele s-au văzut egalate în minutul 20 prin reuşita lui Andrei Blaga, în urma unui contraatac rapid.

După zece minute, liderul a preluat conducerea, cu eurogolul reuşit de la 35 de metri direct în vinclu de Marius Nadescu. Partea secundă a fost mai dramatică, oaspeţii trecînd pe lângă egalare în minutele 53 şi 66, atunci când Blaga şi Găină au greşit de puţin ţinta. Elevii pregătiţi de Dafin Danciu au văzut că nu e de joacă împotriva adversarilor lor, iar în minutele 72 şi 76 au punctat de două ori, prin Terec, care a transformat o lovitură de la 11 metri, şi acelaşi Nicolae Nadescu.

Nu putem trece cu vederea accidentarea gravă a doi jucători, Valentin Coţolan, de la Bega, care a suferit o comoţie, şi Florin Crăciun (Forgaci), care a suferit un stop cardiac, fiind salvat de medicul echipei gazdă, Traian Bot, care s-a dovedit a fi la înalţime şi merită toată aprecierea noastră. După o pauză forţată, mai bine de zece minute, jocul a fost reluat iar rezultatul a rămas acelaşi, din minutul 86. Cu această victorie belinţenii s-au distanţat la 7 puncte de ocupanta locului secund, Bazoşu Vechi, care a fost învinsă la Nădrag.

Bega Belinţ: Marian Popa – Paul Făgeţean (min. 33 Andrei Mădelean), Florin Băran, Cristian Terec, Valentin Coţolan, Emanuel Teletin, Florin Grozoni (min. 74 Ioan Barna), Marius Nadescu, Ciprian Nadescu, Tudor Onae (min. 75 Nicolae Nadescu), Cosmin Ripan. Antrenor: Dafin Danciu.

Forgaci: Daniel David – Rareş Cutiu, Alin Ionică, Cosmin Bek, Daniel Miclăescu, David Horaţiu, Florin Buretea, Flavius Sczrauder, Andrei Blaga (min. 80 Viorel Craciun), Constantin Gaină (min. 71 Florin Craciun), Valentin Munteanu. Antrenor: Mircea Becheru.

Arbitru: Paul Burtic. Asistenţi: Laurenţiu Marian şi Marcel Haneş. Observator de arbitri: Adrian Cîrstea. Observator de joc: Livian Hotico.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− doi = 1

 


Alte articole legate de acest subiect: