Mediop dă tonul după pauză, Ripensia defilează spre Liga 2

Doar atât, că n-a mai înscris tot măcar de 4 ori, cum izbutea în victoriile din precedentele cinci etape, dar în rest liderul Ripensia a menținut lucrurile conform planului de primăvară, cu un nou triumf nu la limită, ba din contră, 3-0 în antepenultima etapă din Seria a IV-a în Liga a III-a.

Mediop: două goluri

 

Iar la forma manifestată de prima clasată, ce păstrează șefia și pentru a doua oară, după ce o acapara în runda a 22-a tocmai de la învinsa sa din această seară, sunt toate șansele ca galben-roșii să repete luna aceasta pentru Timișoara fotbalistică reușita de anul trecut a celor de la ASU Politehnica, promovați în Liga 2 după numai un sezon de rulaj în eșalonul trei. În calea celei mai ofensive grupări din seria vestică mai stau acum doar ”sateliții” unor prim-divizionare cu probleme, ACS Poli II vinerea viitoare pe ”Calor” și CS Pandurii Lignitul II Târgu Jiu vineri 26 mai tot de la ora 18 în Ciarda Roșie, însă ripensiștii îndrumați de Remus Steop și Orlando Trandu ar putea câștiga întrecerea chiar și încă din weekend-ul viitor, în penultima rundă, dacă jocul rezultatelor li se va potrivi ca o mânușă într-un duel la distanță purtat cu contracandidate din județe limitrofe: Național Sebiș acasă cu cei din Ighiu și tot vineri și CNS Cetate Deva la Unirea Alba Iulia, pe când sâmbătă 20 mai, în unica partidă a serii, CSM Școlar Reșița la Galda de Jos.

Până una alta, mai întreprinzători decât Industria în special după pauză, timișorenii au scos din cursa la titlu reprezentanta județului Alba printr-o desprindere la un scor de neprezentare în duelul la vârf din antepenultima rundă, derulat în primele 45 de minute pe ploaie: FC Ripensia Timişoara – Industria Galda de Jos 3-0 (0-0). Este al șaselea triumf al galben-roșilor fără gol primit în Liga 3 respectiv al treilea pe teren propriu, bănățenii ajungând astfel la zece runde de invincibilitate din 11 apariții în retur, început cu eșecul rămas unicat, 4-3 la Sebiș.

Astăzi în schimb, de la ora 18, în cadrul etapei a XXIV-a din seria vestică în liga a treia, pe terenul din Ciarda Roşie, în derby-ul anticipat de ceva vreme, liderul Ripensia a dispus de ocupanta locului patru, din Galda de Jos, față de care și-a dublat astfel avansul de trei puncte. Sunt șase diferență, inatacabile de Industria, doar cinci cluburi mai rămânând matematic în calculele promovării…

 

Lovitura de începere o aveau cei de la Ripensia, prin Matiş, care i-a pasat lui Mînecan, iar galeria a și început să scandeze, lansând încurajări pentru echipa favorită. Impulsionată și cu moralul bun, prima clasată și-a dominat oaspeții în repriza I, și chiar a avut câteva oportunităţi de a marca, mai întâi prin Popa în minutul 3, când a şutat de la 16 metri puţin peste transversală, iar apoi în minutul 5, când Toma a şutat direct din lovitură liberă de la 17 metri și portarul a respins în corner.

Două minute mai târziu, Mediop a ieșit la rampă și a şutat de la 12 metri pe jos, portarul reţinând cu mare dificultate. Şi oaspeţii din Ardeal au avut o primă ocazie în minutul 14, când Cernea a şutat puternic din lovitură liberă de la 20 metri lateral dreapta şi portarul Gakos s-a remarcat, respingând miraculos.

În minutul 18, Dumiter a fost faultat în careu de Olar, care i-a aplicat un cot, tânărul gazdelor căzând ca și secerat, fără însă ca arbitrul să sancţioneze infracțiunea. Toată banca a sărit însă în zadar, căci jocul a continuat… Toma a fost apoi la un pas de gol, când a şutat din lovitură liberă de la 18 metri dar, din nou, portarul a respins cu ambele mâini.

Dominarea gazdelor se accentuează și apar și alte ocazii clare de gol, prin Matiş în minutul 35, la centrarea perfectă a lui Vlădia. În sfârşit, arbitrul scoate cartonaşul galben, pe care l-a văzut Frenţiu pentru lovirea în minge după fluier. Un minut mai apoi şi Boancă a văzut cartonaşul galben, pentru un fault dur asupra lui Dumiter. Prima repriză se încheia cu fluierături pe adresa celor din brigada de arbitri, care i-a cam supărat pe suporteri şi mai ales pe delegatul gazdelor, Adrian Onica.

Nici bine nu a început repriza secundă şi Mediop a scăpat singur spre poartă iar de la 7 metri lateral dreapta a şutat la colţul scurt şi Ştef a respins în extremis. Oaspeţii au răspuns rapid, demonstrând că nu au renunţat la luptă, iar Mureşan a scăpat singur pe flancul stâng, unde a intrat în careu şi, de la 8 metri, a şutat pe jos dar Gakos a scos un gol ca şi făcut.

Al treilea galben al meciului l-a văzut Vlădia pentru un fault mai tare la centrul terenului, asupra lui Gornea. Însă în minutul 53 a apărut și primul gol, atunci când Zaluschi a pasat lateral dreapta, la marginea careului, perpendicular, chiar de la colţul suprafeței de 16 metri, în stânga, unde mingea a ajuns la Mediop, care a şutat direct în vinclu, lăsându-l spectator pe portarul Ştef. Dar cu ceva grai, spunându-i lui Olar că nu a văzut ce mai gol a dat sportivul de culoare: 1-0.

Cinci minute mai târziu, Mediop a fost stopat de acelaşi portar, chiar în 6 metri. Golul doi a plutit în aer şi a venit după o nouă ratare a lui Mediop, care a şutat în plasa laterală, singur, de la 10 metri lateral stânga. Şutul bombă al lui Toma (min. 78) de la 16 metri a fost respins de Ştef iar Denis Golda, atent, pe fază, a împins mingea în plasă: 2-0. Și galeria cântă după golul trei. Care avea să urmeze. Mai întâi, alte două cartonaşe galbene le-au văzut Alex Man şi marcatorul Golda, pentru că s-au răţoit.

Dar cu patru minute înainte de final Mediop a reuşit ”dubla”, după ce a speculat greşeala fundaşului Alex Man şi a înscris din apropiere… 3-0. Industria fusese într-adevăr tăiată la fier vechi sâmbăta trecută de CSM Lugoj, fără capacitate de reacție. Mare bucurie în schimb în tabăra gazdelor, care sunt în continuare lideri şi mai au așadar două ”finale” de luptă pentru a-şi încununa o spectaculoasă și ofensivă ascensiune pe turnantă, ce s-ar putea materializa într-o meritată promovare.

Revenim cu GALERIA FOTO și declarațiile dar mai întâi…

Au jucat formaţiile:

 

Ripensia: Gakos – Apro (min. 86, Stoi), Hecsko, Vlădia, Popa, Dumiter (min. 86, Luca), Mînecan, Zaluschi (min. 80, Popescu), Toma, Mediop, Matiş (min. 75, Golda).

Antrenori: Remus Steop şi Orlando Trandu.

Pe bancă: Rădulescu – Nanu, Semeniuc.

ACS Industria Galda de Jos: Ştef – Olar, Haiduc (min. 62, Alex Man), Rodean, Boancă, Vonya (min. 65, Paul Man), Frenţiu (min 46, David), Cernea, Lupşan (min. 65, Costea), Gornea, Mureşan.

Antrenor: Paul Ciucă.

Pe bancă: Iancău, Cioară, Savin.

Rezultatele etapei a 24-a, clasamentul la zi și programul penultimei runde, pe coloana dreaptă. Tot astăzi, în Caraș-Severin, Mama Mia a suferit al șaptelea eșec din ultimele 8 etape fără victorie…

Performanţa Ighiu – Pandurii Târgu Jiu II 1-0 (1-0): Fetiţa (47).
CSM Şcolar Reşiţa – CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic 2-0 (1-0): Beloescu (22), Fabian Himcinschi (87).
UTA Bătrâna Doamnă II – Unirea 1924 Alba Iulia 0-2 (0-0): Selagea (56 – pen.), Toma (76).

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× sapte = 14

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: