MeraGol, egalare și 2-1 ASU Politehnica: ”Pentru suporteri contează enorm jocurile cu Ripensia, ACS, UTA, dar cel mai important e cel care urmează, cu UTA”

A revenit după o absență de 4 etape și a revenit cu gol, egalând cu capul spre mijlocul reprizei a II-a a duelului direct local în deplasare pe ”Electrica” la ACS Poli, 1-1 în urma unui corner. Ulterior, peste 5 minute, Bozian a punctat pentru 1-2 în favoarea lui ASU Politehnica, așadar un come-back cu zâmbetul pe buze pentru căpitanul cu numărul 14, Ioan Mera. Care mai egala și pe ”Dan Păltinișanu” în minutul 28, 1-1 cu FC Argeș, încheiat 2-3 în etapa a 6-a, dar și aducea victoria în minutul 32 pe același gazon, 1-0 acum 5 runde cu CS Mioveni. Fundașul are 3 reușite, golgheter la egalitate cu Velici și Bozian, care izbutea și el cealaltă egalare polistă din acest campionat, din penalty în minutul 51, 1-1 la Daco-Getica. Dar astăzi și premiera, Mera și Bozian au semnat împreună o primă răsturnare completă de situație pentru ASU Politehnica.

Mera

 

”Am început mai rău datorită pressing-ului avansat al lui ACS, care nu ne-a lăsat să ne facem jocul nostru de pase, însă în repriza a doua am demonstrat că suntem echipa mai valoroasă, și mă bucur că am câștigat derby-ul local. Am demonstrat cine este Poli Timișoara și că avem cei mai frumoși suporteri! N-am avut emoții de joc, dar am avut să nu pierdem, deoarece suporterii își doreau foarte mult o victorie astăzi și noi de doream la fel de mult să-i facem fericiți pe suporterii noștri. Noi știam că în repriza a doua ne vom putea face jocul de pase și să putem întoarce astfel scorul, țin să-i felicit pe colegi și pe suporterii noștri!”, a spus Ioan Mera.

Întrebat despre faptul că galeria viola l-a chemat la final și pe Motreanu în meleul bucuriei oaspeților de la ASU Politehnica, după ce tânărul fundaș lateral trecea pe la gruparea fanilor, jucând adeseori pe ”Știința” după ce crescuse în sistemul juvenil la ACS Poli, la care a revenit, Mera a spus: ”El este prietenul meu și există o legătură a noastră cu suporterii, e altceva cu fanii, una e să joci cu galeria împingându-te din spate și alta cu 20 de oameni, simți altceva, te simți mai jucător la o echipă ca a noastră…”

Despre echipamentul de schimb utilizat astăzi de oaspeții de la ASU Politehnica datorită culorilor identice ale cluburilor, alb-violet, căpitanul Mera a explicat că ”noi am mai jucat în unele amicale cu acest echipament, nu puteam juca în cel tradițional căci se aseamănă prea mult, culorile…”

”Era important să nu pierdem, după ce am pierdut duminică împotriva Ripensiei, pentru că pentru suporteri contează foarte mult aceste jocuri cu Ripensia, ACS, cu UTA, dar cel mai important este cel care urmează, cu UTA. Însă ne bucurăm și noi 2-3 zile și apoi ne concentrăm 100% să mergem la o nouă victorie, tot pentru suporteri, pentru că dacă nu învingem cu UTA, o să uite de această victorie de azi, sunt convins. Mă lipesc într-adevăr la gol, față de anul trecut, atunci cu un gol în mai multe meciuri, și se glumea, colegii făceau calcule că eram golgheter dacă eram la Brăila sau Constanța, și acum sper să mai dau. Dar echipa să câștige, asta-i important, nu eu să dau gol sau să ies în evidență cu ceva”.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ opt = 16

 


Alte articole legate de acest subiect: