Miculescu, pozat de scouterii lui Man´ City în triumful la Cotta

Electrica Timişoara a adăugat duminică triumfului de sâmbătă al grupei de 2004 de la LPS Banatul, impunându-se la categoria de vârstă 2001 a celei de-a XI-a ediţii a Cupei Cotta International de la Arad, marcatorul David Raul Miculescu, fiul nimeni altuia decât Vali Miculescu, ex-vârful polist, fiind desemnat jucătorul turneului între copiii de 10 ani şi din nou fotografiat, ca şi la succesul de anul trecut, de scouterii de la Manchester City, în a cărui arhivă reintră, de-această dată ceva mai mărişor.

„A fost un turneu foarte bine organizat iar victoriile pe linie stau mărturie a jocului bun al băieţilor. Este însă de remarcat că arădenii sunt capabili să găzduiască un turneu internaţional de o asemenea anvergură, care la anul va ajunge la cea de-a XII-a sa ediţie”, a remarcat Vali Miculescu pe marginea competiţiei reunind 78 de echipe de la 35 de cluburi din 3 ţări, pe opt categorii de vârstă dintre care 7 cu participare timişeană, LPS Banatul (2004) şi FC Electrica 1869 (2001) fiind triumfătoare dintre grupările bănăţene, în vreme ce alte 3 formaţii, şi anume Politehnica Timişoara I, la grupa 2003, LPS Banatul Timişoara, la 2002 respectiv la 2000, au încheiat întrecerile pe poziţia secundă la grupele respective.

Electrica Timişoara, pregătită de Vali Miculescu, care a condus echipa în turneul arădean, a dispus duminică în finală cu 4-0 de gazda CS Atletico Arad, David Raul Miculescu marcând primul gol cu o lovitură de cap iar un altul din lovitură liberă, celelalte goluri ale copiilor de lângă Gara Mică fiind opera lui Eric Pascu respectiv Victor Bânzar. Alb-albaştrii timişoreni au deplasat un lot de 15 copii, aliniind conform regulamentului o echipă cu 7 jucători de câmp, cu care au obţinut succese pe linie în grupă, mai întâi 11-0 cu Gloria Arad, Miculescu jr. reuşind 3 goluri, apoi 5-1 cu Progresul Pecica, alte două goluri fiind reuşite de fiul antrenorului interimar la Juventus Pişchia, şi 5-0 FK Vrbas Novi Sad, cu încă un hat-trick al jucătorului turneului. Ulterior, după ce a trecut în semifinală de concitadina CSS Bega cu 6-0, Electrica a rotunjit un impresionant 31-1 din 5 jocuri. CSS Bega Timişoara, condusă de profesorul Toma Grozăvescu, a cedat în finala mică, 0-3 cu CSS Craiova.

Comparativ cu ediţia precedentă, la care David Raul Miculescu era de asemenea desemnat jucător al turneului, primind un trofeu aniversar la cea de-a X-a ediţie, Electrica s-a impus şi mai clar în finala în faţa gazdei arădene, 4-0 faţă de 2-0 în 2010.

David Raul Miculescu, care în 2 mai a împlinit 10 ani, este născut la aceeaşi dată ca şi celebrul David Beckham, prenumele Raul fiind preferat de tatăl său, un fervent admirator al puncherului ex-madrilen Raul Gonzales. Un fiu predestinat pentru fotbalul de performanţă? Primii paşi, inclusiv în cadrul turneului pe terenul arădean Gloria, sunt mai mult decât promiţători, acum generaţia de 2001 a Electricii pregătindu-se de o altă competiţie internaţională, la Presov, în Slovacia, reunind 214 echipe din 16 ţări, şi la care timişorenii au un rabat de plată a taxei de participare, în baza triumfurilor cu aceeaşi grupă de vârstă, în precedenţii doi ani. Şi poate că scouterii lui Manchester City vor fi prezenţi şi îndosaria fotografiile jucătorilor turneului şi la întrecerea U10, cu 35 echipe la start, ce va demara pe 7 iulie.

Aşadar, la alte grupe de vârstă, FC Politehnica I a pierdut cu 3-1 finala cu Panduraşul Târgu Jiu, la 2003, categorie în care finala mică a fost o afacere timişoreană, LPS Banatul – Politehnica II 4-0, în vreme ce la 2002 LPS Banatul a cedat la rândul ei în ultimul act, 1-5 cu gazda CS Atletico Arad, după ce în semifinala de duminică dimineaţă o spulberase cu 9-1 pe Viitorul Abrud. Echipa de 2002 a liceului este pregătită de proaspătul reinvestit campion naţional, la juniori B, profesorul Cristi Petcu, care a apelat la Arad la copiii Daminescu Alexandru, Sava Răzvan, Ştefan Casian, Roth Fabian, Amariei Eduard, Simedru Marius, Nicolic Giovani, Eperieş Dragoş, Paunchici Goran, Dragoş Mihai, Câtu Robert, Bain Adrian, Pantea Gabriel, Chiriac Marius, Mariţoiu Dominic, Giurgiu Denis, Tismănaru Alexandru şi Olaru Andrei.

Iată componenţa loturilor echipelor timişorene ce şi-au disputat semifinalele categoriei 2003, în ordinea clasării în ierarhia finală, pe locurile 2-4: la FC Timişoara I, Vincze David, Aboud Mouhamad Hussein, Buhăceanu Cristian, Tymos Denis, Maroccolo Marco, Icma Maximilian, Kuhn Ralf, Sandu Deian – antrenor: Prodana Iulian; la LPS Banatul, Rusu Marius, Tîrziu Iulian, Todor Luca, Vegh Patrick, Iancovici Iadran, Rus Alexandru, Spătaru Raul, Sturzu Mădălin, Suciu Ionuţ, Şerban Marian, Durac Alin, Grancea Cristian, Pop Albert – antrenori: Velcotă Pavel, Marian Călin, iar la FC Timişoara II, Cioban Daniel, Buju Alexandru, Buhăceanu Andrei, Bratu Remus, Brie Denis, Talpaş Claudiu, Gaspar Alexandru, Romas Rareş, Balabuc Alex – antrenor: Prodana Iulian.

În fine, LPS Banatul, grupa 2000, s-a clasat tot a doua pe podium în urma turneului final triunghiular cu cele două garnituri ale aceleiaşi echipe gazdă CS Atletico Arad, proaspătă campioană naţională la juniori E, pierzând cu 2-1 în faţa uneia dintre formaţii şi câştigând cu 1-0 în faţa celeilalte.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

3 răspunsuri la Miculescu, pozat de scouterii lui Man´ City în triumful la Cotta

 1. suporter spune:

  felicitari pustiului David, talent desavarsit insa impaunarea de care da dovada sper sa nu-l treaca la tinere sperante si la 20 ani. Cat despre articolul dumneavoastra pot spune ca are unele erori in ceea ce priveste marcatorii din finala. Miculescu junior a marcat un singur gol, fundasul stanga a marcat altul iar 2 goluri au fost de fapt autogoluri.

  Articolul se vede ca a fost comandat de cineva cu interes intr-un anumit sens. Este pacat ca ceilalti 15 copii care au contribuit la acest turneu sunt trecuti in anonimat, pe cand fiul fostului polist este amintit de 14 ori ( pentru fiecare din componentii lotului).

  Electrica are o echipa foarte buna insa nu uitati ca david este doar atacantul lor si isi face doar datoria de a marca, fara sa-i iau din meritul nativ. Fundasii au jucat perfect la acest turneu care alaturi de mijlocasul brunet au facut posibile multele ocazii ale lui David.

  Domnilor redactori si domnule Miculescu, nu uitati un lucru: fara o echipa buna, oricat de bun si talentat ar fi un jucator va ajunge un necunoscut. Bucurati-va de echipa pe care o aveti si sa tineti de ea mult si bine ca se intrezaresc perspective bune

  • Bună ziua şi vă mulţumim pentru remarcile pertinente şi faptul că ne-aţi sesizat în legătură cu autorii golurilor finalei. Felicitări Electricii, întregii echipe, pentru reuşită! Vom face corecturile de rigoare în această privinţă. Dar…
   Vă rog frumos însă să luaţi aminte că nu există absolut nici cel mai mic interes şi nimeni nu a dictat nimic. De fapt, am dorit ca datele de la Cotta să le aflăm de la profesorul Maşcovescu, care ne-a explicat că era plecat din ţară şi nu fusese prezent la Arad, iar în cele din urmă au fost obţinute telefonic de la antrenorul Electricii, Vali Miculescu, la puţin timp după finală, în emoţiile inerente ale momentului, iar noi nu am făcut altceva decât să consemnăm aspectele ce ne-au fost relatate, într-adevăr, insistând asupra băiatului desemnat cel mai bun jucător al finalei şi dintr-un clişeu jurnalistic, partea inedită fiind că a marcat tot cu capul, după cum ni s-a spus şi cum obişnuia tatăl său să o facă. Ni s-a părut interesant şi am scris câteva rânduri în plus, pentru prima oară în http://www.sporttim.ro, despre David Miculescu.
   Dacă doriţi, puteţi să răspundeţi că sunt un prost (mă numesc Mihai Comşulea, sunt proprietar şi prim-editor al http://www.sporttim.ro) pe considerentul că a) am erori în articol şi b) ţin din pasiune, altruism, total dezinteresat şi fără vreun câştig de nici un fel un ziar ce îşi doreşte să promoveze în profunzime sportul timişorean şi timişean, inclusiv de la turnee amicale de copii de 10 ani. Puteam să stau liniştit într-o altă redacţie pe banii vreunui angajator şi să scriu de Poli dar am preferat să mă trezesc duminica dimineaţa la 8 pentru a asista pe mijgură la arena Electrica, prin martie, la meciuri ale puştilor locului…
   Nu este prima oară când suntem bănuiţi de „interese” şi „comandat” dar aceste clişee doar reflectă atmosfera de suspiciune din jurul arenelor noastre şi atitudinea noastră faţă de semeni. În locul Dumneavoastră, tot ce m-ar interesa este ca băieţii să crească sănătoşi şi să se pregătească tot mai bine, pentru a deveni într-adevăr fotbalişti, fiind unicul aspect care chiar contează. În rest, ce rost are să vă faceţi griji că nu s-a consemnat din partea unui de două ori prost într-o jalnică fiţuică locală? „Marile” ziare vă pot furniza toate detaliile.
   Iar la o recitire a articolului, constat că de fapt în primele 3 paragrafe s-a consemnat de două ori numele băiatului, ca fiind desemnat jucătorul finalei respectiv explicând despre marcarea golurilor, iar în următoarele două de încă două ori. Total? De patru ori… 14, cum spuneţi Dumneavoastră!?! O altă mostră tipică de răutate din zilele noastre, gratuită şi nefondată. Măcar ştim care este cel mai „interesat”.
   Numai bine!
   Un prost, Mihai Comşulea

   • suporter spune:

    Va multumesc pentru aprecierile la adresa comentariului meu insa nu pot fi de acord cu dumneavoastra cu urmatoarele comentarii. Nu a spus nimeni ca sunteti „prost” insa daca veti reciti articolul fara subiectivism veti vedea ca meritul acestei performante este a fiului d-lui Miculescu, ceea ce este un neadevar. meritul este al intregii echipe. Nu am vazut sa postati ca fundasii electricii au jucat impecabil, lasand adversarilor doar 3-4 suturi spre poarta in toate cele 5 meciuri, primind DOAR un singur gol. Nu am vazut numele lor nici macar oadata, asa cum ati facut cu baiatul antrenorului. Banatul 2004 a castigat desemenea Cupa Cotta si nu am vazut sa-l ridicati in slavi pe jucatorul meciului.
    Va rog sa ma scuzati ca am comentat acest articol insa am incercat sa fac o analiza pertinenta, urmarind cateva meciuri ale electricii in acest turneu. Pot insa daca-mi este permis sa-i dau doua sfaturi d-lui Miculescu: nu mai fiti atat de subiectiv in comentarii si sa stiti ca niciodata un antrenor nu va reusit sa-si antreneze eficient propriul fiu.

    Domnule Mihai, faptul ca cineva corecteaza si va sugereaza ceva nu inseamna ca va acuza. Eu unul iubesc sportul si apreciez munca dumneavoastra de ziarist insa incercati pe cat posibil sa fiti impartiali si neinfluentabili

    Stima

    un suporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 + = saisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: