Mihali, debut de succes la CS Mioveni, prim triumf afară: ”E prima oară când nu primim gol” Steop, întârziat după sfertul academic

Gheorghe Mihali, fostul fundaș central cu 31 de selecții pentru România între 1991 și 1996 dar și cu 3 sezoane jucate în Hexagon, astăzi în vârstă de 51 de ani, a debutat cu succes ca antrenor principal al lui CS Mioveni, 0-1 (0-0) la Timișoara, obținând întâia victorie afară a galben-verzilor și pricinuind nou-promovatei Ripensia prima înfrângere acasă și totodată prima apariție în Ciarda Roșie în Liga 2 fără gol înscris.

 

Ultima zi de septembrie a adus etapa ce punctează mijlocul turului în Liga 2, nefastă pentru timișoreni, care nu se mai înclinaseră pe teren propriu în campionat din runda de debut a campaniei anterioare, 0-3 cu CS Național Sebiș pe 3 septembrie 2016. Ripensia avea totuși să promoveze după primul sezon petrecut în Liga 3, demarând ca din pușcă și în actuala ediție a Ligii 2, lider în primele 5 etape, dar următoarele cinci au adus și un recul, incluzând 3 înfrângeri în ultimele patru apariții în divizia a doua și o ușoară alunecare în clasament. De fapt, CS Mioveni a egalat-o astfel la puncte pe nou-promovata de pe Bega, ajunsă a șasea.

Mihali, care tocmai a preluat ștafeta de la Mihalcea, al cărui secund a fost în acest debut de sezon la UTA și la argeșeni, ”principalul” fiind cooptat într-o mutare suprinzătoare ca secund în staff-ul tehnic al lui Contra la reprezentativa de seniori a României, a explicat că ”azi am fost bine organizați, dar în primul rând țin să felicit echipa Ripensiei, o echipă extraordinară, cu jucători preocupați numai și numai de joc, iar asta a contribuit la frumusețea partidei. Sunt mulțumit că în această a zecea etapă a fost pentru prima oară când nu primim gol și sper să mergem pe același drum”.

Mihali

 

Mihali a mai explicat și că ”în această săptămână, de când am rămas singur, m-am preocupat în primul rând să-i organizez mult mai bine, deoarece a fost inadmisibil cum am primit goluri, și acasă, și afară, goluri ușoare. Le-am arătat pe cele primite și le-am spus că nu pot să cred că suntem așa de naivi, după cum le-am luat. Și ei au fost mai concentrați și mi-au spus că la ora actuală în această serie unică orice echipă poate bate pe oricine”.

Urmează pentru argeșeni o deplasare în competiția eliminatorie: ”Știu, clubul nostru pune mare preț pe Cupa României, așa încât mai întâi să ne recuperăm jucătorii, astfel încât să ne prezentăm miercuri cât mai bine la Petroșani, la jocul cu Șirineasa. Apoi avem acasă cu ASA, și sper să continuăm pe același drum, iar dacă vor manifesta aceeași determinare și concentrare ca și astăzi, sigur că va fi bine”.

”Sunt alte echipe care au posibilități mult mai mari decât noi dar vom lua fiecare meci în parte și fiți convinși că în orice partidă vom da totul, nu le va fi ușor adversarilor”, a încheiat Mihali.

 

Așteptat mai apoi binișor după sfertul academic de nu mai puțin de 9 reprezentanți ai mass-media, omologul său din tabăra gazdelor învinse nu s-a mai înfățișat însă la declarații nici până la ora 13:15, jurnaliștii într-o zadarnică așteptare decizând implicit să ”ridice ancora”. Ripensia n-a delegat nici un reprezentant pentru a face referiri după eșecul de astăzi, înfrângerea fiind parte a sportului, pe de-o parte dând de înțeles că întâiul insucces acasă doare amarnic, ceea ce constituie un semn bun, dovadă că unora le pasă, dar pe de altă parte dovedind că mai are nevoie de acomodare și mai ales maturizare la nivelul diviziei secunde, unde asemenea sincope ar trebui tratate cu fruntea sus și nu prin driblinguri în raport cu presa. La case mai mari, nu prea se cade.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi × = 18

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: