Millenium Giarmata risipeşte de 3 ori avantajul la Sebiş: 3-3

După ce îi ceda sâmbăta trecută şefia seriei Bihorului Beiuş, în faţa căreia pierdea cu 1-2 acasă, Millenium Giarmata şi-a rotunjit vineri palmaresul de cea mai bună grupare de deplasare din C5, marcând şi conducând de trei ori în judeţul Arad, doar pentru a fi de fiecare dată egalată, pentru prima sa remiză externă: 3-3 (1-1) la Naţional Sebiş. Jocul a fost marcat de accidentarea vârfului Gideon, lovit cu cotul într-un duel aerian şi suferind spargerea arcadei, cu sângerare abundentă, fază în urma căreia, la 2-2, a fost înlocuit pentru ultimul sfert de oră cu marcatorul Călin Marius, în vreme ce gazdele au fost norocoase să rămână în… 11, autorul faultului fiind sancţionat doar cu cartonaş galben. În finalul consemnării, câteva notiţe şi despre eşecul Flacărei Făget, 4-0 (3-0) la CFR Simeria, tot în runda a XII-a din C5.

Timişenii pregătiţi de Călin Cojocaru au pornit promiţător, mai întâi Corlăţeanu ochind bara, în minutul 3, iar apoi deschizând scorul deja în minutul 5, prin Băişan, după o acţiune pe stânga, şut la colţul lung: 0-1. Naţional a egalat pentru prima oară în minutul 40, în urma unei lovituri libere, exploatând o greşeală defensivă a fruntaşei. 1-1 la pauză, când Călin Cojocaru a operat 3 modificări în formaţie.

Băişan a devenit apoi coautor la redesprinderea reuşită după pauză, pasându-i pentru şut lui Răzvan Leucă, bară-gol în minutul 60, de la 18 metri: 1-2. Avantaj la care Romică Corlăţeanu a ochit bara! O altă fază fixă, o altă egalare, longilinul fundaş central Lung venind din urmă nemarcat: 2-2…

Millenium, care câştigase la precedentul joc în deplasare, 1-0 la Gloria Reşiţa, a găsit resursele să făurească şi un al treilea gol, în urma unei acţiuni pe partea dreaptă, cu centrare, şi o reluare de pe stânga a lui Călin Marius, proaspăt introdus în joc în locul lui Gideon, accidentat: 2-3 în minutul 78. Corlăţeanu avea însă să rateze din nou desprinderea la două goluri diferenţă, cu poarta goală, la 3 minute după golul lui Călin Marius, şi – cum ocaziile se răzbună – Naţional şi-a salvat pielea după o fază confuză, cu învălmăşeală în careul oaspetei: 3-3 în minutul 84. Cei din Giarmata au trecut pe lângă victorie şi în prelungirile jocului, când portarul s-a opus şutului lui Băişan.

„Un joc bun pe faza ofensivă dar slab în apărare, neavând voie să pierdem după ce am reuşit să marcăm 3 goluri în deplasare. Sunt bucuros pentru golurile înscrise dar este frustrant să risipeşti două puncte de asemenea manieră. Comitem multe erori personale pe faza defensivă iar dacă nu îndreptăm aceste neajunsuri, nu putem ajunge unde ne dorim cu toţii. Chiar suntem foarte supăraţi că n-am reuşit să învingem, după ce tot timpul am controlat jocul şi ne-am creat multe ocazii, dar fotbalul te taxează”, a spus Călin Cojocaru după remiza elevilor săi.

Millenium a jucat cu Ţurcaş – Mihălceanu (46, Toma), Oneţ (46, Stiopu), Toma, Dancia – Bungău (46, Cengher), Leucă – Rosenblum, Corlăţeanu, Băişan – Gideon (75, Călin Marius). Pe bancă: Nariţa – Domşa, Ursachi.

Urmează un derby timişean la vârf, Millenium Giarmata – ACS Recaş, după care echipa pregătită de Călin Cojocaru va juca la Valea lui Mihai, încheind turul cu un joc pe teren propriu, cu Poli II.

 

Flacăra Făget, din nou tranşată clar în judeţul vecin: după 5-0 la Hunedoara, patru la Simeria

 

După ce pierdea cu 5-0 la Hunedoara, în precedenta deplasare, şi prima cu Marius Baciu pe banca tehnică, Flacăra Făget a mai călcat o dată strâmb în judeţul Hunedoara, vineri, la Simeria, unde CFR a tranşat-o cu 4-0 (3-0). Fără atacantul Raţiu, suspendat, timişenii s-au văzut conduşi deja din primele 10 minute, nemairevenindu-şi în alcătuirea Iacob – Petruş, Demian, Gălan (46, Tache), Burduhos (42, Popovici) – Mihuţa (46, Ilie), Briciu, Popescu, Drăgan – Speroni, Boghian (80, Doroi). Pe bancă: Rădulescu – Pană, Cârmaciu.

Sergiu Popovici, care s-a antrenat în cursul săptămânii în urma unor afecţiuni dorsale, a intrat spre finele primei părţi, după care, la pauză, la 3-0, Baciu a mai operat două înlocuiri. Pentru Flacăra urmează penultimul joc pe teren propriu din tur, cu Gloria Reşiţa.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× sapte = 14

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: