Millenium Giarmata și CSM Lugoj pierd la două goluri diferență în Alba și Arad

Dacă ieri divizionarele ”C” timișene s-au impus la limită, secund clasata ACS Dumbrăvița pe arena ”Ștefan Dobay” în fața oaspeților din Alba Iulia iar CSC Ghiroda și Giarmata Vii la Deva fără a primi gol, în schimb astăzi, în continuarea etapei a XII-a din seria vestică în Liga 3, au pierdut în deplasare la două goluri diferență, CS Millenium Giarmata fără a înscrie și fiind astfel depășită în clasament de gazda din Galda de Jos, iar penultima clasată CSM Lugoj prin a ceda ritmul la mijlocul reprizei a II-a la Chișineu Criș, în ciuda faptului că a condus în prima parte și a izbutit în cele din urmă în premieră în acest campionat înscrierea a mai mult decât un gol.

 

CS Millenium Giarmata a abordat penultima deplasare a turului, programată în județul Alba, cu două puncte în plus în ierarhia Seriei a IV-a față de vecina sa ACS Industria Galda, care a deschis scorul din lovitură de la 11 metri în prima jumătate a reprizei I și și-a dublat avantajul în prelungirile părții întâi: 2-0 (2-0).

Elevii lui Răzvan Leucă au ajuns astfel în premieră în sezonul în curs la o serie de 3 apariții în campionat fără victorie, pierzând totodată a treia deplasare consecutivă, bilanț al ieșirilor care s-a înrăutățit pentru timișeni: 7 1 1 5 5-14 4 puncte.

Galben-albaștrii din Galda de Jos, care au surprins sâmbăta trecută prin victoria cu 0-1 la Hunedoara, i-au depășit astfel pe bănățeni în clasament, grație ”dublei” lui Alexandru Cioară din minutele 18, când transforma lovitura de la 11 metri obținută de Frențiu, respectiv de prelungire ale reprizei I, cu capul la centrarea lui Cernea, autorul golurilor semnând mai mult de jumătate din reușitele Industriei în acest tur.

Iar CS Millenium va primi vinerea viitoare vizita arădenilor din Cermei, după care va juca împotriva echipelor care s-au întâlnit astăzi în județul vecin la nord într-un alt meci al rundei, așadar la Chișineu Criș iar apoi pe teren propriu cu CSM Lugoj.

Industria: Iancău – Fl. Schiau, Haiduc, Trif, Boancă – Lupșan – Frențiu, Costea, Cernea, Adam – Cioară.

Rezerve: Lepădat – Sîrbu, Puha, Gergely, Stoia, Bedelean, Cristea.

Antrenor: Paul Ciucă.

CS Millenium: Trifon – Sporin, Buzdugan, Cochințu, Covăsală, Gavriluță, Olteanu, Rosenblum, Ferțu, Gavrilă, Beloescu.

Rezerve: Ciută, Damian, Popan, Dorobanțu, Ciubotariu, Gînju, Ochea.

Antrenor: Răzvan Leucă.

Arbitri: I. Nicoraș (Arad) – L. Țuțu (Tărlungeni), A. Pavel Cojocaru (Brașov). Observatori: L. Szanto (Tg. Mureș), I. Rădulescu (Tg. Jiu).

*

O deplasare cu atât mai dificilă a avut tot de la ora 14 penultima clasată CSM Lugoj la Chișineu Criș, atât datorită înfrângerilor pe linie suferite de timișeni în ieșirile din acest campionat, caz unic între oaspeții jocurilor din seria vestică, dar și prin prisma reușitelor Crișului pe propriul teren, unde aproape toți vizitatorii s-au împiedicat, liderul CS Șoimii Lipova smulgând în schimb un 0-0 în urmă cu 5 săptămâni.

Însă deși cu șansa a doua, codașa fără victorie în acest sezon a deschis scorul în fief-ul arădenilor din plutonul fruntaș, fiind totuși egalată înaintea pauzei printr-o reluare cu capul din mijlocul careului după o lovitură liberă din stânga, și primind încă 3 goluri în nici zece minute spre mijlocul reprizei a doua: CS Crișul Chișineu Criș – CSM Lugoj 4-2 (1-1).

Bănățenii au surprins prin a izbuti deschiderea scorului după mijlocul primei reprize, când Ionuț Sărăcin a finalizat din marginea careului centrarea lui Olariu din flancul stâng, 0-1 în minutul 27. Speranțele de a intra la vestiare în avantaj au fost însă spulberate de lovitura de cap a mijlocașului Ianc, 1-1 în minutele dinaintea pauzei dintr-o lovitură liberă, iar cele legate de un rezultat cât mai strâns s-au risipit spre mijlocul părții secunde, în decurs de numai câteva minute.

Mai întâi, Pavel, cel care ochea bara puțin după deschiderea scorului de către oaspeți, a preluat conducerea din careul mic după o centrare de pe dreapta redirecționată cu capul de Modan, iar apoi lugojenii au acuzat pierderea lui Makongo, accidentat în minutul 64, fază în care Ianc s-a ales cu cartonașul galben. Ulterior, Sebastian Budur a exploatat indecizia lui Axinte după șutul lui Modan, iar foarte puțin mai apoi același Ianc a mai înscris odată cu capul la centrarea lui Maghici din dreapta: 4-1.

Ianc avea să înscrie spre final și în propria poartă, după o lovitură liberă a vizitatorilor la care portarul Crișului a ieșit neinspirat, astfel încât CSM Lugoj și-a trecut în cont în premieră în acest sezon două goluri marcate în același meci. Însă ca singură consolare, căci elevii lui Eugen Miculescu rămân și în continuare de căruță între divizionarele ”C” bănățene. Iar dat fiind că s-a mai înregistrat o nouă victorie arădeană în directele cu vecinii de la sud, careul timișean a strâns laolaltă 56 de puncte, comparativ cu cele 101 adjudecate de ”careul arădean”, grupat pe primele 6 poziții ale ierarhiei.

CS Crișul: Dagău – Magici, Pavel (82, Lazăr), Siminic – Ciornei, Gâlcă, Ianc, Lezeu (90+2, Deliman)– Piț (90+1, Clej), Modan, Budur (86, Luca Bodri).

CSM Lugoj: Axinte – Precupanu, Predescu, Maier (73, Mihoc), Kracunjel (86, Cărăbaș) – David, Mărmăneanu – Makongo (64, Dobra), Jula, Olariu (88, Rațiu) – Sărăcin.

Arbitri: Norbert Kemenes – Ștefan Lar (ambii Baia Mare), Daniel Popa (Aiud). Observatori: Vasile Balaj (Drobeta Turnu Severin), Petru Boros (Oradea).

Rezultatele etapei a 12-a în C4 și programul rundei viitoare, pe coloana clasamentelor.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 3 = cinci

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: