Millenium Giarmata, triumf în primul joc fără gol primit, juniorii ”Centrului” la al 8-lea eșec la rând

Ceea ce n-a izbutit în precedentele 12 apariții din tur, și anume să nu primească gol, CS Millenium Giarmata a reușit astăzi de la ora 14 în ultima reprezentație acasă a sezonului de toamnă, desprinzându-se la 2-0 (0-0) în nici un sfert de oră din prima jumătate a reprizei a II-a de juniorii de 2000 și 2001 ai Centrului Național de Pregătire, învinși pe linie în ultimele 8 runde și cu un unic gol înscris în acest răstimp, pe 14 octombrie, în urmă cu 6 etape. Implicit, antepenultima clasată s-a desprins și la 5 puncte în clasament de învinsa sa de astăzi.

CS Millenium Giarmata – Centrul Național de Pregătire Timișoara le-a opus astăzi pe un gazon foarte puțin moale al arenei ”Nicu Moraru” pe antepenultima și penultima clasată în ierarhia Seriei a IV-a din Liga 3, singure participante cu câte două victorii la activ, iar gazdele au valorificat după pauză avantajul terenului propriu într-un duel tineresc și foarte tineresc al grupărilor timișene.

Alternând până acum în porții egale victoriile acasă cu remizele dar și înfrângerile în propriul fief, în succesiunea 2-2, 0-2, 3-2, 2-2, 2-1 și 2-4, formația din Giarmata n-a mai căzut în premieră în capcana primirii golurilor, ceea ce i-a asigurat cel mai clar succes din tur, la penultima strigare, în etapa a XIV-a.

Dat fiind că era ultima apariție a toamnei pe ”Nicu Moraru” dar și întâiul meci acasă al elevilor lui Răzvan Leucă după 4 etape, oportunitatea depășirii oaspeților juniori nu putea fi risipită, mai ales că Millenium încă era bântuită de regrete după anterioara reprezentație pe teren propriu, 2-4 de la 2-0 la pauză cu ACS Ghiroda.

Deși fără Bungău dar și Domșa, închizătorul suspendat pentru acumularea de 4 cartonașe galbene, ceea ce le-a obligat pe gazde să-l avanseze pe căpitanul Stupu și să-l utilizeze în locul său pe fundașul stânga Cherecheș, în centrul defensivei, rolul fiindu-i preluat de Ștefănescu, CS Millenium a fost răsplătită în cele din urmă după pauză pentru insistența ofensivă, tocmai Cherecheș fiind cel care a deschis scorul.

Alexandru Cherecheș a spart gheața la 4 minute de la reluarea partidei, dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, expediată tare spre vinclu, cu stângul, puțin de pe dreapta, peste zid: 1-0. Iar colegul său din centrul defensivei amfitrionilor, Darius Buzdugan, a pus latul cu destinația colțul lung unei centrări de pe stânga, dublând avantajul în minutul 62: 2-0. Amfitrionii au fructificat astfel cu eficiență cea mai bună perioadă a lor de joc, după ce abordau mai bine și prima repriză, fără însă a-și exercita constant dominarea până la pauză, pe fondul echilibrării disputei de către juniorii lui Cristi Petcu.

Triumfători pentru ultima oară acum peste două luni, pe 22 septembrie, la Jimbolia, 0-1 cu CS Nuova Mama Mia, și neînvinși ultima dată la Ișalnița cu ACSO Filiași, 1-1 în runda a șasea, tot în septembrie, juniorii Centrului Național de Pregătire, lipsiți de Lazăr, Goța și Talpoș, n-au putut evita cea de-a opta înfrângere consecutivă, dintre care ultimele 6 fără a înscrie, deși în prima parte a deplasării au avut chiar și o reluare în bara laterală, în urma unui corner, la scorul de 0-0, iar pe parcursul fiecărei reprize au revenit treptat joc, însă fără concretețe.

CS Millenium Giarmata, care a apelat la rândul ei la mai tineri 5 titulari precum Miklos, Sporin, Ștefănescu, Rus sau Stoica, ultimul ochind și el bara cu o reluare de la 7 metri la scorul de 2-0, s-a evidențiat însă prin ocaziile mai numeroase, impunându-se în cele din urmă de justețe. Iar făcând o socoteală, au trecut aproape 9 luni dar și 25 de etape de când gruparea de pe ”Nicu Moraru” a încheiat o dispută din C4 fără a scoate balonul din propria poartă, ceea ce se întâmpla pe 3 martie 2017, la debutul returului în campania anterioară, într-un 0-0 acasă cu Unirea Alba Iulia. La prima și la ultima apariție acasă în 2017, imaculată, de astă dată și cu 3 puncte în cont.

Centrul Național de Pregătire Timișoara va încheia aparițiile din tur deja miercuri 29 noiembrie, la mijlocul săptămânii viitoare, într-un meci acasă de la ora 13 cu nou-promovata CS Șoimii Lipova, după care tot în cadrul rundei finale a turului CS Millenium Giarmata va juca vineri 1 decembrie de la ora 14 la Lugoj, cu CSM, al cărui antrenor principal, Cosmin Petruescu, a urmărit astăzi pe viu evoluția lui Cherecheș & Co. În precedentul duel direct pe Timiș, la prima ieșire din returul ediției anterioare pentru Millenium, CSM triumfa acasă cu 2-0.

*

CS Millenium Giarmata: Miklos – Sporin, Buzdugan, Cherecheș, Ștefănescu (67, Pricop)– Stupu – cpt., Codrea (87, Vîț) – Stoica (60, Ciontu), Ghighilicea (78, Grunță), Rus – Anagor.

Rezerve: Copoeru, Brănișteanu, Leucă.

Centrul Național de Pregătire Timișoara: Dobre – Stoianovici, Țieranu, Coroiu, Popa (62, Kovari) – Jurj, Chera, Pop (46, Trip), Casian, Șimăndan (62, Peter), Burghele (73, Pițigoi).

Rezerve: Matenciuc, Neaga, Mirescu.

Cartonașe galbene: Rus – Șimăndan.

Cartonașe galbene: Rus – .

Arbitri: Dorian Barzuca (Lugoj) – Zsolt Kopriva și Dănuț Vasile Costea (ambii din Satu Mare). Observatori: Gabriel Stoicovici (Timișoara) și Lucian Glogoviceanu (Reșița).

Rezultatele zilei în C4, clasamentul actualizat și programul rundelor a XIV-a și a XV-a, pe coloana dreaptă.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ sase = 8

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: