Mitu salvează viaţa lui Buruiană, Deta mâhnită de Brădău

Iată un alt club divizionar D Timiş frustrat de maniera de arbitraj, şi care este decis să nu se mai alinieze la centru în partide cu un anumit arbitru… FC Deta, nu prea în apele sale pe teren propriu în acest debut de sezon, cu o remiză şi două eşecuri cărora le-a adăugat la precedentul joc pe „Furnirul” un prim triumf contra Avântului Bobda, a pierdut din nou sâmbătă, 2-3 cu CS Dumbrăviţa, meci în care marele câştig a fost conferit de profesionalismul asistentului medical Carmen Mitu, care l-a pus înafara oricărui pericol pe Buruiană, de la deteni, grav accidentat şi transportat la Spitalul Judeţean, dar, după cum remarcă secundul şi organizatorul de competiţii al gazdelor, Daniel Seculin, amfitrionii au rămas mâhniţi de o anumită atitudine…

Daniel Seculin ne-a explicat punctul de vedere al FC Deta: „Cu cea mai bună primă repriză din acest campionat, nu am reuşit să ne impunem în faţa unei bune echipe de Divizia D. După pauză nu am mai fost aşa de concentraţi, au apărut greşelile, şi oaspeţii au obţinut victoria, deşi am avut trei bare şi numeroase alte ocazii. Meciul putea să se încheie tragic în minutul 62, când jucătorul nostru, Buruiană, a fost grav accidentat de un adversar, necesitând transportarea sa la Spitalul Judeţean. Vreau să-i mulţumesc asistentului medical de la acest meci, doamnei Carmen Mitu, pentru profesionalismul de care a dat dovadă, datorita căruia, în acest moment, jucătorul e înafara oricărui pericol. Deşi am spus că nu mai comentez prestaţia arbitrilor, astăzi sunt nevoit să o fac, deoarece atitudinea domnului Brădău a lăsat de dorit, atât ca prestaţie în teren cât şi în discuţiile din vestiar. Mai concret, domnul Brădău are un stil propriu inconfundabil de arbitraj, fiind în acelaşi timp şi asistent, deşi pe durata meciului a avut multe situaţii în care a fost prost plasat şi a interpretat greşit multe faze, reuşind să enerveze pe toată lumea. Referitor la faza la care s-a accidentat Buruiană, a spus că nici nu a fost penalti dar că l-a dat aşa, ca pe un favor oferit nouă! La cel de-al doilea galben al lui Tatarici, jucătorul nostru a lovit mingea cu capul, el a văzut henţ, deşi l-a eliminat corect, pentru proteste. Ca să vă daţi seama de interesul acestui arbitru pentru meci şi competiţie, după joc nu a putut să-mi spună câte schimbări am făcut, motivând că la ce îmi trebuie, dânsul având doar două trecute pe foaie şi în general răspunzând foarte plictisit la celelalte date pe care le-am solicitat. Deşi nu vreau să pun la îndoială victoria oaspeţilor noştri de la CS Dumbrăviţa, am rămas cu un gust amar referitor la prestaţia domnului arbitru. Imi Vasko a solicitat AJF-ului să ne comunice modalitatea de recuzare a acestui arbitru, în caz contrar, suntem hotărâţi să nu ne prezentăm la un viitor meci cu dânsul la centru”.

100 de spectatori au asistat sâmbătă la amiază la AS FC Deta – CS Dumbrăviţa 2–3 (1–1), în care au marcat Cosur, 1-0 în minutul 33, Giurgiu (1-1) în minutul 37, şi Vali Duma, tot pentru oaspeţi, în minutul 56, din penalty, egalând tot de la 11 metri Roşca în minutul 62, cu Iszak conturând un 2-3 pe final.

FC Deta: 1. Marta – 2. Picioruş (64, 15. Vasko), 5. Bucure (cpt), 18. Mioc, 6. Seculin – 17. Buruiană (62, 4. Mandache), 8. Tatarici, 16. Roşca (69, 11. Kovacs), 7. Marcu – 10. Cosur, 9. Rujan. Pe bancă: 12. Jarcalete, 13. Chişozan, 14. Stan.

Dintre cei sancţionaţi de la deteni cu cartonaşe galbene, şi anume Tatarici, Buruiană şi Bucure, primul menţionat a fost eliminat din joc pentru două cartonaşe galbene.

Iszak a marcat golul decisiv în minutul 85, în urma unei acţiuni pe partea dreaptă, centrare şi şut din întoarcere, bară-gol. „Avem evoluţii acceptabile”, a rămas cu picioarele pe pământ Florin Macavei, după un alt succes extern, remarcând ca „excelent” arbitrajul lui Florin Brădău.

CS Dumbrăviţa: Miklos – Şurpanu, Moga, accidentat şi înlocuit cu Ciubotariu, Vlaic, Duma – Erno Kovacs, Homan, Todor, Moisuc (Bălan) – Zoli Kovacs (Szekel), Giurgiu (Iszak 75).

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 3 = douazeci unu

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: