Mizerabilii! Dan Păltinișanu se răsucește în mormânt. Groapă de gunoi ca-n ghetou în spatele inițialelor CJT: asta-i imagine de club de Liga 1 și a administrației județului Timiș!?! Plus pericol public! GALERIE FOTO

Mizerie absolut indescriptibilă și incalificabilă, depășind orice limite de cea mai joasă speță, în sectorul acoperit de la tribuna a II-a a Stadionului ”Dan Păltinișanu”, cu ocazia turneului zonal FRF de juniori B pe care ACS Poli Timișoara îl găzduiește de luni până joi cu oaspeți din Cluj, Craiova și Piatra Neamț.

Și nu-i doar o chestiune ce-ar putea lesne intra în colimatorul SANEPID. Căci marți, cu certitudine, s-au încălcat pe ”marele oval” reglementări ținând de siguranța și integritatea corporală a oamenilor.

Dar despre ce este vorba?

În primul rând, fără nici cea mai mică exagerare, sursa de infecție este la ea acasă în respectiva zonă a tribunei a doua, iar imaginile culese la încheierea partidei juvenile ACS Poli Timișoara – Ceahlăul Piatra Neamț, rezultat 5-2, și compilate în GALERIA FOTO, sunt martor mut al dezgustătoarei stări de fapt. Spun totul.

Clișeele nu mint, ci înfățișează oribila mizerie umană în toată urâțenia sa grețoasă, niște neobrăzați transformând o arenă sportivă care ar trebui să fie loc sacru pentru localnici măcar prin prisma numelui pe care-l poartă într-o groapă de gunoi în aer liber.

Culmea ironiei este că nu o șatră sau niște ignoranți care habar n-au că există sport pe lume au generat această mizerie în bătătura principalului stadion al capitalei Banatului, ci unii indivizi certați grav de tot cu curățenia și care ar pretinde probabil că iubesc sportul, în speță fotbalul.

Din contră, sportul implică ordine, rigoare, curățenie, disciplină. Curățenie sufletească, curățenie a minții.

Să rămână așa ceva în urma unor mizerabili constituie un afront și o sfidare totală pentru ceea ce reprezintă și simbolizează ”Tata Mare” în accepțiunea iubitorilor de alb-violet iar Stadionul ”Dan Păltinișanu” nu merită deloc să înnopteze în asemenea hal, întinat de niște necivilizați care nu pot fi comparați cu preistoricii oameni ai peșterilor, cărora li s-ar face o nedreptate, căci respectivii nu degradau natura cu hârtii și deșeuri din plastic. Își pot oare imagina respectivii, cu ochii minții, cam la ce s-au dedat la doar câțiva metri deasupra unui tunel de acces în teren afișând pe ale sale ziduri remarcabile mărturii ale gloriei sportive gen ”Poli – Celtic 1-0” și pe care tunel descindeau peste ani o seamă de sportivi de înaltă ținută!?

Cu astfel de atitudini și comportamente se tinde și se năzuie la a avea un sport, un fotbal și o… țară ”ca afară”!?

Scârboasa mizerie lăsată în urmă poate constitui un sugestiv eșantion al severei degradări morale a fotbalului mioritic, care, ca sport rege în Carpați, conferă o neplăcută imagine a decăderii sociale. În acest caz este vorba despre o totală lipsă de respect în primul rând față de sine a autorilor acestei întinări a unui spațiu public destinat recreației, relaxării și participării în condiții optime la un spectacol sportiv.

Căci realitățile aparțin uneia dintre principalele tribune ale unuia dintre cele mai reprezentative stadioane din țară, care găzduiește jocurile unuia dintre cluburile cochetând cu ”elita” fotbalului carpatin, într-un oraș reper și etalon în România.

Mizerabilii au mai dat totodată dovadă și de o totală lipsă de educație, de o incultură și o lipsă de civilizație rivalizând cu a celor mai detestabili dintre subiecții unei comunități, precum și de o iresponsabilitate civică ce ar merita într-un fel pedepsită.

Orașul tău ar trebui să fie casa și grădina ta, mândria ta! Nu latrina ta!

Lipsa de considerație în relațiile dintre semeni este destul de evidentă la tot pasul, țâșnind prin toți porii unei societăți cufundate într-un marasm de nedescris, dar parcă fotbalul și lumea sa vor înadins să convingă opinia publică de faptul că își merită negativele etichete cu sârg magnetizate.

Cum să te comporți în halul ăsta cu ocazia unui turneu de juniori cu oaspeți veniți din Ardeal, Oltenia și Moldova!?!?! Cum să lași în halul ăsta după tine pe un stadion pe care ar trebui să pupi în genunchi prima lespede măcar ținând cont ce nume poartă și ce nume de legendă a primit peste ani pe dreptunghiul verde!?

Această mizerie poate fi înfăptuită de respectivele scursori în propriile cotețe pe patru roți sau cu spoturi în tavan dar nu pe principalul stadion al Timișoarei! Pe ”Dan Păltinișanu” ar trebui de fapt să se lingă pe jos de curățenie, să lucească totul, ținând cont de pretențiile municipiului de pe Bega, de statutul proaspăt câștigat de ACS Poli Timișoara, club prim-divizionar, și de numele administratorului arenei, Consiliul Județean Timiș.

Căci așa stă scris pe frontispiciul spre teren al sectorului acoperit de la tribuna a II-a dar iată ce mizerie este în spatele respectivei denumiri!

Bineînțeles, principali vinovați sunt nesimțiții autori ai deșănțării din sectorul așa-zis al presei.

Dumnezeu îi știe și să-i apere, căci rătăciții nu știu ce fac, dar dacă se regăsesc cumva și printre diverși purtători de crampoane și legitimație de jucător, căci fotbaliști nu prea mișună pe la noi, atunci în culpă sunt nu doar mentorii lor parentali, ci și pe linie sportivă.

Ce performeri și oameni ar putea fi modelați din asemenea lepre fără bun simț, fără spirit civic și necivilizate!?! Ce să-ți joace și ce disciplină tehnico-tactică să poată aplica un mitocan cu asemenea atitudini, care n-are de fapt abecedarul bunei creșteri și conviețuiri în comunitate!? Dar nu învățăcelul este cel mai culpabil, ci mentorul care n-a pus piciorul în prag și a tolerat indisciplina, cultivând cadrul fertil unor asemenea manifestări. Cum ți-i crești și îi educi, așa îi ai! Și cine să-i crească de fapt drept, dat fiind traumele generațiilor tarate și scofâlcite moral, generații ieșite fără busolă din încorsetările anilor pre-decembriști!?

În ciuda închipuirilor și aparențelor, societatea românească rămâne profund imatură și involuată, cu grave tare comportamentale, iar fotbalul său driblând între dulce și amar și de la agonie la extaz, dar tot mai adesea spre deplorabil, este o oglinda fidelă, care niciodată nu minte, și nici nu iartă. Aceasta să fie oare amprenta civismului timișorean din secolul XXI și mileniul III!? Halal și rușine!

Dar repet, nu doar infecții cu pricina se fac vinovați de ceea ce au devenit și își permit să facă, cu o crasă lipsă de respect față de sine și față de tot ce-i înconjoară. Dacă respectivii needucați nu știu să strângă după ei, ci doar hulpav să-și umple burta pe fondul mizeriei spirituale și a redusei activități neuronale, atunci să aibă grijă statul și partidul de subiecții pe care i-a conturat în comunitate și să le asigure niște nenorocite de coșuri de gunoi, din loc în loc.

Accesând portalul Consiliului Județean Timiș, pe frontispiciu apare scăldat în soare și stadionul ”Dan Păltinișanu”. Într-o imagine panoramică. Desigur, de la mare înălțime nu se vede mizeria micimii umane. Dar câtă ipocrizie! Halal administrator! Să te lauzi pe frontispiciu cu frumusețe de arenă imortalizată din avion și când colo, la nivelul solului, să domnească infecția…

Așa să fie oare în sediul fostei Prefecturi!? Mă îndoiesc că printre costisitoare dotări s-a salvat vreun fir de praf, pe când la așa-zisa tribună VIP ți se întoarce stomacul în lipsa curățeniei.

Da, au făcut nenorociții mizerie. Dar chiar nu există vreo persoană în a cărei fișă a postului să intre strângerea gunoaielor din acel sector!? Ce păcăleală de organizare este așadar pusă la cale la cel mai mare stadion din vestul țării!? Și cum își permit iresponsabilii să neglijeze respectivul perimetru în asemenea hal!?! Nu face cumva parte din același stadion ”Dan Păltinișanu”?

Și cum să ai încredere că aleșii reuniți la Consiliul Județean Timiș pot administra optim activitățile și bugetul unui ditamai întreg județul, când una dintre ”perlele coroanei”, cu care se mândresc pe frontispiciul portalului oficial, are o groapă ad-hoc și… neoficială de gunoi!?!

Există în această detestabilă societate groaznicul reflex de a târî deținuții la diverse munci publice, să fie scoase castanele din foc cu mâinile lor, așa încât n-ar fi de mirare să mai fie nevoiți să-și spele și astfel păcatele, după ce în urmă cu câțiva ani deszăpezeau nămeții de pe gazon, cu un hei-rup tipic carpatin și de pe-o zi pe alta, de parcă ar fi fost atribuțiile lor. Păi ar trebui puși în genunchi și-n patru labe scârboșii care-au generat tot gunoiul, să lingă acolo pe jos!

Iar toată această permanentă și continuă torpilare prin pestilență a respectivei tribune a ”presei” este implicit și un afront fățiș adus democrației ce cu ipocrizie și falsitate este trâmbițată, căci dacă mass-media este considerată a fi a patra putere în stat dar în asemenea condiții este totuși lăsată să-și desfășoare activitatea, atunci această tacită ignoranță echivalează cu subminarea.

Subminare a așa-zisei democrații.

De vină este și clubul ființând pe ”Dan Păltinișanu”, sau lipsa de comunicare între administratorul stadionului și gruparea sportivă, căci este total inadmisibil ca oricine să intre când și cum vrea în acel spațiu și să-și mai și deverseze toată lipsa de civism public.

Haideți să eliminați și niște fecale, dacă tot v-ați umplut burțile cu mizerii pentru a vă trece timpul cu pretenția că ați participa la un eveniment sportiv!

Vin membri ai presei, ai mult hulitei prese, să vă pângărească terenurile și birourile pe unde trebuie să activați!? Nu. Nici nu calcă pe-acolo.

Să decidă atunci CJ Timiș și ACS Poli Timișoara care ar fi destinația reală a acelui spațiu, căci coabitarea devine greu suportabilă în atare condiții! Cu certitudine, mass-media nu poate fi ținută într-o asemenea mizerie, situație în care ar trebui să fie repartizat un alt perimetru, și să rămână porcii în cocină, ei de ei.

Sau expediați-i pe toți acești mizerabili să facă gunoi și deranj în lojele lui Robu, Bojin și a tuturor celorlalți păcălici și măscărici fudulindu-se pe la sport, că pe-acolo sigur e trimisă vreo biată femeie să aspire și ultima scamă. Ori pe la sectorul acoperit al tribunei a II-a cu certitudine n-a trecut nimeni să măture măcar o coajă de semințe, căci de la meciurile de luni s-a strâns deja un focar de infecție în care chiar și persoane notabile în fotbal, antrenori, conducători sau agenți de jucători, au fost nevoite să ia loc marți. Când focarul s-a amplificat.

A fost la ACS Poli – Ceahlăul o pală de vânt ce-a luat toată mizeria și a spulberat-o inclusiv pe tastatura de pe care curg aceste cuvinte, iar din preajmă o secătură cu neuronul fără doar și poate grav tasat, destul de probabil un pseudo-sportiv, a început să fredoneze despre ariile vântului, în acel tipic reflex de ieftină șmecherie mioritică, mitocănească din cale afară prin nivelul crud și brutal al simțămintelor manifestate și relevându-i micimea umană. Zeflemeaua marelui nespălat, și sunt mulți, mulți, mulți. De prisos de spus că în preajmă se regăseau și pseudo-antrenori care ar fi trebuit să reacționeze prompt la tot circul creat la fața locului pe durata meciului, dar pur și simplu nu există pic de prestanță, atitudine civică și autentică domnie în acest mediu…

Și cum să te manifești în asemenea hal în vreme ce niște reprezentanți de 15, 16 și 17 ani ai fotbalului Timișoarei se zbăteau sub soare să onoreze cât mai bine evenimentul?

Păi bine băi porcilor, chiar nu vă este pic de rușine față de mass-media sportivă din Timișoara!?

Dezgustători neciopliți mișună prin biata umbră a ceea ce a fost cândva mândra Timișoara, încât ajunge să-ți fie rușine că te-ai născut aici, și să-ți și înțelegi mai bine colegii de generație plecați care unde au văzut cu ochii. Îți este rușine de nerușinarea tuturor mizerabililor, ignoranților, indolenților și jegurilor pline de aere care fac umbră pământului prin a-l întina.

Iar ca tacâmul să fie complet, nu lipsesc mai nou vânzătorii de semințe, făcându-și rondul chiar și pe culoarul de la masa presei, în cunoștință de cauză că ar avea desfacere între spărgătorii de coji, dar și străjuind intrări în stadion, precum și fuduli proprietari de patrupezi dresându-și animalul în ale săriturii de pe podiumul destinat camerelor TV, asta în vreme ce pe gazon Mezin șuta și înscria.

Iar în al doilea rând, despre reglementările privind siguranța și integritatea corporală a oamenilor. Căci una dintre palele de vânt a luat pe sus, a purtat prin aer și a dat de pâmânt cu ditamai suportul unei reclame publicitare, asta tocmai în preajma unui copil de mingi plasat în zona de pistă dintre Peluza Sud și Tribuna I, care a luat-o la sănătoasa.

Băi iresponsabililor, sunteți chiar total insensibili la ceea ce se întâmplă cu adevărat pe acest stadion!? ”Covorul fermecat” la remiza cu Danemarca U18 s-a oprit în fața băncii scandinavilor, și normal că nordicii n-au avut oase în burtă să se aplece și să-l înlăture, pe când țanțoși ”nu-i treaba mea” cu manichiură priveau tâmp și cu aerul că ”uite ce proști îs ăștia să pună mâna!” Dar acela a fost un biet covor.

Însă a nu ancora aceste panouri, dispuse după cum le bate și duce vântul, devenind un iminent pericol public, echivalează cu inconștiența! Dacă ar constata un sponsor al clubului, a cărui denumire ar figura pe un asemenea panou care aproape la fiecare partidă își schimbă poziționarea și sfârșește cu frontispiciul în jos, ar revedea termenii și condițiile înțelegerii.

Aceasta să fie fața și imaginea nou-promovatei în Liga 1!? Vai și amar! Doar că la cât de mizerabilă moral este de fapt prima divizie a țării, din nou, cine se-aseamănă, se-adună. Într-o asemenea mizerie să speri și să visezi ”la Europa”, când gunoiul fără coșuri în jur e dăunător la mers iar covoarele și panourile publicitare dansează nebunește pe pistă!?!

Păi la ce mare parteneriat a trâmbițat ACS Poli că ar avea cu principalul sponsor, respectiva companie ar trebui să livreze cât ai zice pește un mobilier adecvat pentru ceea ce s-ar dori a fi acea așa-zisă zonă a presei, căci scaunele sunt mizerabile, detaliu devenit însă infim și irelevant în comparație cu deversarea de gunoi din preajmă. Iar noile dotări ar putea include și niște boluri auxiliare, mai exact ligheane, amplasate din loc în loc, să putem vomita.

Respectiva zonă era oricum cu destule minusuri și invadată de intruși neaveniți, aspecte asupra cărora Sporttim a mai făcut referire, dar acum mai este și mizeră din cale-afară.

Așa încât, cu suflu nou, poate oferă Direcția de Sănătate Publică Timiș o mână de ajutor, ca în familie…

* clic pentru mărirea imaginilor

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 × = doi

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: