Motreanu (ASU Politehnica), înaintea ieșirii la Arad, cu UTA BD: ”Să fim cât mai concentrați la jocul nostru și atunci n-are ce să ne dea la o parte”

Radu Motreanu, tânărul fundaș lateral al nou-promovatei ASU Politehnica Timișoara care are cea mai mare continuitate ca titular de dată recentă în Liga 2 dintre toți jucătorii alb-violeților, s-a referit astăzi înainte de amiază la deplasarea ocupantei locului 15 în Aradul vecin, pentru meciul cu UTA Bătrâna Doamnă, programat duminică de la ora 14 la căderea cortinei peste runda a 16-a în eșalonul secund.

Radu Motreanu, titular integralist în ultimele 11 etape la rând, ca nici un alt polist

Radu Motreanu, titular integralist în ultimele 11 etape la rând, ca nici un alt polist

Motreanu, titularizat în precedentele 11 etape consecutive, un record de continuitate de dată recentă în actualul sezon în lotul lui ASU Politehnica, a explicat astăzi din capul locului că ”dacă mergem și ne concentrăm strict la joc, la ceea ce avem de făcut pe teren, categoric putem obține cele 3 puncte”.

”Până la urmă este un meci de fotbal, chiar dacă există o oarecare presiune a galeriilor, dar repet, trebuie să caut să-mi fac cât mai bine treaba, și mai ales ca și colectiv, noi, ca echipă, să fim cât mai concentrați în jocul nostru, iar atunci n-are ce să ne dea la o parte”, a mai explicat Motreanu, care era retitularizat fără a mai ceda apoi deloc locul în primul 11 în meciul acasă din etapa a cincea cu Metalul Reșița, în prealabil intrând în minutul 54 al rundei inaugurale, la scorul de 0-3 în fața Chindiei, ca titular în deplasarea imediat următoare la Râmnicu Vâlcea și din minutul 64 al ieșirii din etapa a patra la Brăila, unde prelua practic ștafeta de la Ștefanovici.

Întrebat despre calitatea suprafeței de joc a arenei arădene Motorul, gazdă a jocului televizat de duminică după-amiază, Motreanu a admis că ”este destul de rău dar nici Știința nu s-a prezentat într-o stare foarte bună, așa încât ce putem să facem decât să ne adaptăm condițiilor, să jucăm și să câștigăm”.

Fiind vorba despre un duel Arad – Timișoara, Motreanu a fost întrebat și pe această temă, explicând că ”e primul meu meci de acest gen, și de-abia îl aștept, îl aștept cu încredere și vreau să dau tot ce am mai bun din mine, ca de fiecare dată”.

Despre gazde, plasate pe locul 6 cu o zestre de puncte mai mult decât dublă față de cea a timișorenilor, fundașul dreapta a zis că ”UTA este o echipă solidă dar nu de nebătut, am și urmărit-o în meciuri, mă și cunosc cu câțiva jucători tineri cu care am fost la națională, îi cunosc pe unii dintre seniori, pe cei de pe partea mea, Andor, Dumitru Copil, i-am urmărit cum joacă. Am fost cu Man, Petre, îl cunosc pe Jorza…”

Există și subiectul unei reduse alocații de bilete pentru fanii viola ai timișorenilor, inferioară ca număr necesarului și așteptărilor suporterilor din galeria nou-promovatei, care vor descinde însă în număr net superior la stadion și își vor încuraja favoriții chiar și de la porțile sale, caz al celor care nu vor avea drept de acces în tribună, pe această temă tânărul fundaș de la ASU Politehnica mai remarcând că ”în primul rând suntem motivați ca la oricare alt meci, dar acum este o motivare și mai mare, fiind vorba despre un derby recunoscut în România de zeci de ani. Însă nu jucăm cu gândul la tribună, căci există oricum o presiune jucând la ei, dar sunt convins că acei suporteri care au voie să intre în tribună ne vor susține de două ori mai tare decât au făcut-o până acum”.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: