Mozaicuri

Mulți au crezut că sistemul de arbitraj VAR a revoluționat fotbalul. Ei bine, lucrurile nu stau nici pe departe așa. Și acest sistem prezintă o marjă de eroare, referindu-mă îndeosebi la poziția camerelor de filmat față de faza respectivă. Dar, într-un fel, responsabilitatea arbitrilor este atenuată de acest sistem.

O altă hotărâre discutabilă a UEFA este de a nu delega arbitri în fazele finale ale competițiilor europene care nu provin din țări care nu aplică sistemul VAR. Deci nu valoarea intrinsecă a arbitrilor este criteriul de delagare a acestora.  VAR-ul în varianta românească este fostul arbitru Ion Crăciunescu care interpretează fazele în funcție de interes, manipulând astfel mulți oameni.

Penultima etapă a campionatului regulat a adus câteva rezultate interesante. Sepsi Sfântu Gheorghe nu a reușit victoria pe teren propriu cu Viitorul, ceea ce i-ar fi adus calificarea în play-off. Mai mult, și-a permis luxul de a rata o lovitură de la 11 m prin Tandia. Așa depinde de jocul din ultima etapă cu CFR Cluj în deplasare.

În schimb, Astra Giurgiu și-a asigurat participarea în competiția play-off după victoria obținută cu Hermannstadt, echipă ce nu regăsește după partida cu FCSB. CFR Cluj a obținut o victorie à la Pirus, de altfel prima în acest sezon, pe terenul din Iași cu Poli, Țucudean marcând golul izbăvitor în ultimul minut al prelungirilor.

Dan Alexa, cu Dunărea Călărași, nu a putut trece de fosta sa echipă Dinamo, trebuind să se mulțumească cu un punct. O altă echipă care a ratat o mare șansă este FC Botoșani, care nu l-a putut învinge pe fostul ei portar Răzvan Pleșca, acum la Gaz Metan Mediaș.

Partida FCSB – Universitatea Craiova a avut o încărcătură nervoasă inflamată pe alocuri de deciziile arbitrului Marius Avram. FCSB, cu doi foști jucători de la UTA în teren, Hora și Man, a reușit o victorie importantă, care o apropie de liderul CFR Cluj. Marcatorii Craiovei sunt oarecum inediți: portarul italian Pigliacelli și fostul polist Bărbuț.

A început noul sezon și pentru liga a doua. Un fapt mai puțin obișnuit este acela că primele cinci echipe ale clasamentului sunt departajate de numai două puncte. Derby-ul Timișoarei i-a dat câștig de cauză, oarecum surprinzător, echipei ACS Poli. Alexandru Pelici, antrenorul Ripensiei, invocă o lovitură de pedeapsă ce nu a fost acordată echipei sale la un henț în careul lui ACS.

ASU Politehnica a reușit un rezultat de egalitate cu o vecină de clasament, Luceafărul Oradea, chiar pe terenul acesteia. UTA a întâlnit cel mai facil adversar din serie, Dacia Unirea Brăila, pe care l-a învins clar. Brăila a prezentat o echipă cu foarte mulți tineri care nu au putut face față maturității în joc a arădenilor.

Echipa Energeticianul Petroșani, care o pornit în campionat cu mari veleități, a fost învinsă pe teren propriu de „U” Cluj. La Târgu Jiu a fost o parodie, Petrolul Ploiești învingâng gazdele care și-au manifestat obediența față de adversar.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt + 8 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: