Mugur Gușatu, demisie de la ASU Politehnica. Antonio Foale pentru meciul acasă cu ex-prim-divizionara Dunărea Călărași

Antrenorul principal al lui ASU Politehnica Timișoara n-a fost prezent în această după-amiază la meciul școală disputat de alb-violeți cu juniori ai clubului, dat fiind că Mugur Gușatu a renunțat la postul în care era învestit în urmă cu nici două luni, cârma fiind preluată din mers de secundul Antonio Foale, care are în agendă un prim joc sâmbătă de la ora 14 pe ”Știința”, cu ex-prim-divizionara Dunărea Călărași, în cadrul etapei a XIV-a din Liga 2. Înfrângerea din runda a treisprezecea a generat așadar o despărțire la timona grupării ajunse pe locul 16, eșecul cu 1-0 de duminică de la Arad fiind doar al treilea în perioada cu ex-vârful polist pe bancă, după cele din 7 și 11 septembrie, cu 2-0 la Turnu Măgurele și 1-0 la Reșița, echivalând cu eliminarea din Cupa României. 

Acelea erau și primele două meciuri disputate de ASU Politehnica Timișoara cu Mugur Radu Gușatu ca nou antrenor principal, preluând echipa de pe locul 15, cu bilanțul 5 1 1 3 3-3 4 puncte, următoarele aducând o serie invincibilă de 5 apariții, dintre care 3 remize pe teren propriu și două victorii cu 3 goluri diferență, la Drobeta Turnu Severin respectiv pe ”Știința” cu Campionii FC Argeș. 

O săptămână dificilă, în care a primit miercuri vizita ocupantei locului 5, Metaloglobus, cu care a remizat 1-1, și a pierdut în deplasare duelul vestic cu UTA, a fost ultima plină pentru Gușatu pe banca ”violeților”, acesta despărțindu-se astăzi de formația de pe locul 16, deținătoare a 13 puncte din 36 posibile.

Ținând cont de situația ingrată a alb-violeților în momentul preluării ștafetei de la Petruescu, Gușatu și-a asumat o poziție cu spatele la zid, fără prea mari marje de manevră, izbutind totuși să mai echilibreze întrucâtva corabia, fără însă a-și găsi un corespondent la adevăr, în cădere de la ”-5” la ”-8”. 

Astăzi de la ora 16:45, ASU Politehnica a jucat un meci şcoală cu juniori pregătiți de Iulian Prodana la ASU Politehnica, două reprize a câte 30 de minute, însă ”principalul” Mugur Guşatu nu a fost prezent la această partidă de verificare ”în familie”, ci numai Antonio Foale, care a preluat frâiele.

Prima repriză s-a încheiat 1-1, înscriind Alin Manea respectiv Mihai Jorza, iar cea de-a doua 2-0, prin golurile marcate de Cristian Scutaru şi Mircea Axente. 

Șapte săptămâni a fost așadar Gușatu la cârma alb-violeților, în cele opt meciuri în care a fost antrenor principal înregistrând cele două victorii mai sus menționate, trei remize şi trei înfrângeri, golaveraj 8-6, așadar cu o îmbunătățire simțitoare la capitolul goluri marcate. 

Gușatu îi prelua pe poliști într-o situație delicată a secund-divizionarei, fără gol marcat în 4 dintre primele cinci etape jucate până atunci, iar tocmai în săptămâna intrării sale în atribuții avea o misiune ca și imposibilă, în deplasarea la fruntașa Turris-Oltul, și în condițiile în care ”violeții” se confruntau cu probleme de efectiv. Urma peste alte 4 zile o altă deplasare, în Cupa României, iar peste încă 3 zile primirea Farului la Timișoara, ocazie cu care bănățenii au intrat pe o traiectorie mai bună. 

În orice caz, având parte de două schimbări de antrenori înaintea etapei a 14-a din tur, ASU Politehnica se confruntă cu o situație neprielnică, în rând cu nou-promovata Turris-Oltul și codașa Sportul Snagov, și acestea cu două modificări pe banca tehnică, nu mai puțin de 7 fiind cluburile din Liga 2 care au efectuat înlocuiri de antrenori în noul sezon, încă un indiciu al nivelului valoric mai mult decât discutabil din eșalonul secund, pe fondul unei evidente discontinuități, deloc favorabile. Pe de altă parte, dacă se va confirma într-adevăr că penultima clasată ASC Daco-Getica se va retrage din competiție, atunci ASU Politehnica ar fi printre foarte puținele beneficiare ale unui balon cu oxigen, înfrângerea cu 0-1 suferită acasă pe 17 august în etapa a III-a urmând a se anula din ierarhie. Multe indicii în sensul în care Liga 2 continuă să sufere, departe de etichetele cu care este supralicitată și supraestimată pe linia interesul poartă fesul. 

Clubul timișorean a remis și un scurt comunicat, semnalând că ”Din motive personale, Mugur Guşatu a decis să renunţe la colaborarea cu echipa noastră. Îi mulţumim pentru tot ce a încercat şi a reuşit să facă în alb-violet. Lotul de jucători va fi coordonat în continuare de Toni Foale”.

Ultimele rezultate din Liga 2, programul etapei a XIV-a și clasamentul, pe coloana dreaptă.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 3 = cinci

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: