Mult zgomot pentru nimic: UTA Bătrâna Doamnă – ASU Politehnica 1-1 (0-0)

În mintea suporterului ultras arădean şi/sau timişorean a încolţit ideea că partida din liga a doua UTA Bătrâna Doamnă – ASU Politehnica este un meci capital pentru ambele echipe. Au intrat în joc ambiţiile latente ale celor două grupări de fani, la un moment dat ajungându-se la o exacerbare a vârfului de tensiune când oficialii arădeni au anunţat că timişorenilor li se pun la dispoziţie doar 90 de bilete de intrare la meci.

UTA BD - ASU Politehnica 1-1 în etapa a XVI-a din Liga 2 / foto: Viorel Muscă

UTA BD – ASU Politehnica 1-1 în etapa a XVI-a din Liga 2 / foto: Viorel Muscă

Din păcate, la această oră Aradul nu dispune decât de arena Motorul, total neîncăpătoare pentru o partidă cu o asemenea încărcătură. Organizatorii, ajutaţi copios de suporteri, s-au străduit să asigure condiţii cât mai bune pentru terenul de joc. În dimineaţa partidei cădere de cortină peste etapa a XVI-a au apelat la un elicopter pentru a încerca să usuce gazonul cât de cât. În ciuda eforturilor lăudabile, nu au reuşit decât în mică măsură să asigure condiţii civilizate de joc. La sfârşitul partidei, dezamăgiţi, ultraşii arădeni şi-au vărsat năduful pe primarul Gheorghe Falcă.

Suporterii timişoreni, veniţi în număr mult mai mare decât cele 90 de locuri rezervate, au ales o soluţie inedită, respectiv aceea de a se grupa pe o stradă laterală stadionului. În schimb, suporterii arădeni s-au dezlănţuit şi s-au manifestat în toată forţa lor, cu regretul că nu s-au putut confrunta direct cu adversarii.

Spre lauda lor, ambele echipe s-au străduit să nu provoace momente tensionate, care să se repercuteze asupra atitudinii suporterilor.

Diferenţa de 14 puncte dintre cele două echipe prevestea un dezechilibru. Fără a cădea în derizoriu, trebuie să subliniez că starea terenului a influenţat mult jocul, dar diferenţa nu s-a resimţit.

E drept că arădenii au avut o evoluţie mai modestă, în timp ce oaspeţii au etalat o prestaţie peste aşteptări. UTA BD a fost dereglată de accidentarea lui Strătilă, care a fost nevoit să părăsească terenul, iar cel care şi-a asumat rolul de conducător a fost Andor, acesta, pe lângă golul reuşit, având o evoluţie constant bună. (* clic pe imagine pentru mărire; foto: Viorel Muscă)

Deşi s-au zbătut mult, cei doi atacanţi, Tabarcea şi Curtuiuş, nu s-au descurcat ca în alte dăţi. Cei doi stoperi, Gligor şi Filaret, s-au completat reciproc, dar a fost suficient un moment de neatenţie de care a profitat Blănaru, care a şi deschis scorul, iar la acea fază şi Chindriş a avut o ezitare.

Acelaşi Chindriş a avut ocazia să egaleze din lovitura de la 11 metri acordată cu largheţe de arbitrul Feşnic la o intervenţie în careu a lui Bilia asupra lui Tabarcea. Iniţial a marcat, dar lovitura s-a repetat şi atunci Gkakos a respins lovitura de pedeapsă. Portarul oaspeţilor de altfel a avut o evoluţie bună pe tot parcursul partidei. Din defensivă s-au remarcat îndeosebi Telescu şi Taub, în timp ce Birău şi Ghinescu au muncit mult, iar Bădăuţă a hărţuit permanent defensiva arădeană. După pauză, când au intrat Teuţ şi Blănaru, sarcina i-a fost mult uşurată.

După golul egalizator al lui Andor au urmat patru minute de prelungiri, timp în care nu s-a întâmplat nimic semnificativ: UTA Bătrâna Doamnă – ASU Politehnica Timișoara 1-1 (0-0). Iar după atât de mult zgomot pentru nimic, arădenii se pregătesc de două ieșiri, la Balotești și Târgoviște, pe când alb-violeții de două meciuri acasă, cu Academica Clinceni și în intermediară cu cei din Balotești, fiind posibil ca atât UTA Bătrâna Doamnă cât și ASU Politehnica să nu mai aibă de jucat în această lună și cu cei din Berceni, acasă în etapa a 18-a respectiv afară în cea de-a 19-a și ultima a turului, ilfovenii aflându-se pe punctul de a arunca prosopul.

*

Laurenţiu Roşu: „Jucătorii mei şi-au dorit mult victoria, au dat dovadă de determinare, dar starea terenului a contat mult. Suporterii noştri au fost la înălţime.”

Sorin Brîndescu: „Am avut o primă repriză bună. Nu am ştiut să gestionăm momentul favorabil avut şi am fost egalaţi în ultimele două minute. Chiar dacă nu au fost pe stadion, i-am simţit aproape pe suporteri.”

*

Arad, 13 noiembrie 2016; stadion: Motorul; teren: moale, pe alocuri mocirlos; spectatori: 1.700.

Au marcat: 0-1 Blănaru (min. 70) care a reluat din apropiere o minge în urma unui corner executat de Stancu; 1-1 Andor (min. 88) cu un şut la colţ de la marginea careului mare.

UTA Bătrâna Doamnă: Miron – Polgar (min. 58, David), Filaret, Gligor (cpt.), Burlă – Strătilă (min. 46, Copil), Chindriş, Tănase (min. 82, Covaci), Andor – Tabarcea, Curtuiuş.

Antrenor: Laurenţiu Roşu.

Pe bancă: Barna, Costin, Jorza, Celea.

ASU Politehnica: Gkakos – Motreanu, Bilia (cpt.), Telescu, Taub – D. Constantinescu, Stancu, Birău (min. 87, Ştefanovici), Ghinescu (min. 64, Blănaru) – Mărgărit (min. 46, Teuţ), Bădăuţă.

Antrenor: Sorin Brîndescu.

Pe bancă: A. Constantinescu – Todorov, Giuricici, Dănăricu.

Arbitri: Horaţiu Feşnic – Szabo Gerö (Cluj), Alexandru Vodă (Alba Iulia). Rezervă: Paul Unimătan (Zalău). Observatori: Cristian Petropulos (Alba Iulia), Ioan Onicaş (Zalău).

Rezultatele etapei, clasamentul Ligii 2 și programul etapei a XVII-a, pe coloana dreaptă.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: