Nagy cu… zero: timișenii, a doua oară fără gol marcat acasă. Vulturii Lugoj – Național Sebiș 0-2 (0-0)

CS Vulturii a rezistat astăzi peste o oră liderului neînvins al Seriei 4, CS Național Sebiș, căruia i-a cedat abia în urma unui controversat și discutabil penalty, încheind totuși cu o înfrângere turul campionatului: 0-2 (0-0) la Lugoj, cu arădenii.

A fost primul eșec pe teren propriu al Vulturilor în acest campionat, ocupanții locului 5 căzând pradă unor goluri primite în minutele 62 și 78.

Etapa a XIII-a le-a oferit lugojenilor, la căderea cortinei, un foarte greu examen cu o echipă care nu mai primise gol în deplasare din 26 septembrie, când se impunea cu 3-1 la Motru, de atunci învingând cu 2-0 la Ineu, Hunedoara și Craiova, rezultat pe care Național Sebiș l-a repetat și în județul Timiș: 0-2 (0-0).

Vulturii se prezenta după o serie de 3 victorii acasă cu 1-0 și fără gol primit în ultimele 4 partide pe teren propriu respectiv în precedentele patru runde, iar primele 60 de minute au dat speranțe că invincibilitatea tinerei garnituri a lui Cosmin Petruescu s-ar putea prelungi.

A venit însă un șut de la distanță, deturnat de Iordache în bară, balonul revenit în suprafața de pedeapsă fiind disputat de Ivașcu și Bozian, duel la care centralul aiudean Vladimir Andrei Nagy a considerat că a existat o tragere de tricou, foarte puțin probabilă, din moment ce arădeanul a căzut în față, nicidecum pe spate. Penalty transformat în minutul 62 de Radu și 0-1.

În fața unei asistențe nesperat de numeroasă, dat fiind vremea rece și ora de start a meciului, 14, într-o zi de vineri, Vulturii a primit cel de-al doilea gol cu 12 minute înainte de final, în urma unei aruncări de la margine, de pe stânga, și a unei incursiuni în doi, Bozian – Radu, finalizată de ultimul.

Descătușată parcă de miza jocului și neavând ce să mai piardă, Vulturii s-a trezit pe final și a dominat ultimele 10 minute, legând câteva acțiuni coerente, dar era prea târziu. Și astfel au încheiat lugojenii al doilea meci acasă în tur fără gol marcat, cum se întâmpla cu Millenium Giarmata, când central era tot… aiudeanul Nagy. Coincidență sau nu.

Pentru Național, al șaselea triumf în deplasare, dacă îl adăugăm și pe primul din șirag, 2-1 la Filiași, unica dată când cei din Sebiș n-au câștigat pe alte terenuri fiind la Minerul Mehedinți, la a doua ieșire, 0-0.

*

CS Vulturii 2009 Lugoj: Iordache – Ivașcu, Loga (Semenea), Miculescu, Buligă – Dobra, Vlădia, Mânecan (Vânătu), Marta (Stoichescu) – Precupan, Magdaș (Ardelean).

Pe bancă: Laurențiu – Agoston, Roșie.

”Un meci fără ocazii de poartă, între două dintre echipele cu cea mai bună apărare din serie. Decis totuși de plusul de maturitate, de experiența dobândită de adversari în ultimele campionate, în care au luptat mereu pentru promovare, având mai multe meciuri jucate sub presiunea rezultatului. Îi felicit pe băieți pentru efortul depus dar vreau să-i felicit și pe vizitatori, care au dovedit că alcătuiesc o echipă experimentată, care merită un loc fruntaș”, a spus la final Cosmin Petruescu, antrenor al Vulturilor.

Național s-a impus în alcătuirea Miron – Toader, Bier, Mardare, Neacșu – Lazea (Moise), Apostol – Șulea (Țîrlea), Bozian, Călin (Tothăzan) – Radu (Ganea).

*

Restul rezultatelor de vineri (ora 14):

Mamma Mia – Minerul Motru 5-1 (1-1): Bogdan Steop 41, 81, Zoran Radu 53, 62, Negruț 90 / Fărcășanu 35;

Pandurii II Târgu Jiu – ACSO Filiaşi 0-0
ACSVM Craiova – Millenium Giarmata 1-1: I. Tucă (16) / Beloescu (32)
FC Hunedoara – UTA Bătrâna Doamnă și CS Ineu – Ştiinţa Turceni se joacă sâmbătă iar Minerul Mehedinţi stă.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 + = trei

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: