”Nași” ai alb-verzilor, Șoimii le întrerup seria imbatabilă de 7 meciuri: Lipova – Dumbrăvița 3-0

Alb-verzii s-au aliniat vineri după-amiază pe terenul din Pâncota fără a fi cunoscut încă înfrângerea în deplasare în actualul campionat, învinși fiind doar acasă în etapa inaugurală, de către deveni, dar nu la Chișineu Criș și Pecica, unde au remizat 1-1, respectiv în Vâlcea, unde remizau 3-3. Le-au venit în schimb de petrecanie ”nașii” lor din turul campionatului trecut, care atunci le administrau cu usturător 7-2 în etapa a IV-a, din 14 septembrie 2018: Şoimii Lipova – CSC Dumbrăviţa 3-0 (1-0).

E clar, elevilor lui Sorin Bălu nu le priește deloc la Pâncota. Unde s-au prezentat cu o singură înfrângere în cont, ocupanta locului 10, cu doar două succese în primele opt etape, administrându-le un scor de forfait, prin care s-a apropiat la un singur punct de timișeni.

Timișenii au fost cu ratările în primul sfert de oră, gazdele cu deschiderea scorului după mijlocul reprizei I, în minutul 24, prin juniorul Denis Rusu, cu capul, din apropiere, în urma centrări din lovitură liberă de la 22 de metri, executată de Vlad.

După pauză, ”verzii” lui Bălu au rămas în 10 jucători, Străuţ primind al doilea cartonaș galben și fiind eliminat pentru un fault tare. Iar după numai patru minute gazdele și-au dublat avantajul prin Andrei Şulea.

În minutul 65, Miklos a apărat o lovitură de la 11 metri acordată de arbitru pentru un fault comis de juniorul Coroiu asupra unui alt junior, Rusu, marcator al primului gol. Dar tot avea să devină 3-0, scorul final fiind stabilit în minutul 69 de acelaşi Şulea, acesta reuşind așadar ”dubla”, după ce în prima fază Miklos a respins mingea la şutul lui Filimon de la 17 metri.

Este a doua victorie consecutivă a celor de la Șoimii, după acel 1-2 la Pecica, dar și numai cea de-a doua victorie acasă a formației din Lipova în noul campionat, din 5 apariții la Pâncota, încă două remizate și una pierdută, precedentul succes datând din 6 septembrie, 1-0 cu CS Hunedoara.

Pentru alb-verzi urmează în etapa a X-a primirea codașei Gilortul, iar ca alte deplasări în restul turului, pe rând la Filiași, Horezu și Cermei. În tot cazul, cu bilanțul 9 3 4 2 12-11 13 puncte, CSC Dumbrăvița nu mai copiază parcursul până la același punct din toamna trecută, atunci a doua după 9 runde, cu 7 victorii și o remiză, golaveraj 23-14 și 22 de puncte, la egalitate cu liderul… Șoimii Lipova.  

*

Sorin Bălu (antrenor principal CSC Dumbrăvița): ”A fost un joc foarte bun. În minutul 11 trebuia să avem 2-0, Făgărăşanu şi Drăghici au ratat ocazii monumentale. Contrar cursul jocului, am primit un gol cu capul de la cel mai scund jucător al gazdelor, Denis Rusu. A început repriza a doua, din nou mare ocazie, a lui Codrea, Portarul a scos de sub transversală în corner. După care Străuţ a luat roşu şi s-a terminat totul…”

*

Au jucat următoarele formaţii:

Soimii Lipova: Iliescu – Nagy, Polgar (min. 86, Berciu), Lazea, Prună – Vlad, Popa (min. 66, Filimon), Simion, Istrate – Rusu (min. 89, Haţegan), Sulea.

Dumbrăvița: Miklos – Străuţ, Telescu, Stupu, Coroiu – Dorin Codrea, Stancu (min. 70, Bilia) – Morariu, Făgărășanu (min. 62, Boldea), Ștefan (min. 68, Enciu) – Drăghici (min. 73, Siminic).

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 × = patruzeci cinci

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: