Alb-verzii Dumbrăviței, egalați de 3 ori și taxați de ”nașii” lor hunedoreni: 3-4 (2-1)

”Verzii” au încheiat vineri după-amiază aparițiile din tur pe propriul teren de o manieră nedorită, suferind cel de-al doilea eșec consecutiv pe arena ”Ștefan Dobay”, după cel înregistrat în fața liderului craiovean. De astă dată, în penultima etapă a sezonului de toamnă în Seria a IV-a din Liga 3, timișenii au preluat conducerea de 3 ori însă tot nu s-au ales cu nici un punct, ”nașii” lor din toamna trecută pe același gazon răsturnând scorul după pauză, de la 3-2: CSC Dumbrăviţa – CS Hunedoara 3-4 (2-1).

Meci cu multe goluri dar şi cu grave greşeli în apărarea gazdelor, care l-au făcut să fumege pe antrenorul Sorin Bălu, vădit nemulțumit de reprezentația finală acasă din tur a echipei sale. Pierzătoare pentru al doilea sezon consecutiv pe teren propriu în fața celor de la CS Hunedoara, care se impuneau aici și toamna trecută, pe 26 octombrie 2018, cu 1-3, în cadrul etapei a X-a.

În acest caz au taxat-o în runda a XIV-a, penultima din sezonul de toamnă, hunedorenii izbutind de trei ori să egaleze dar și să-i egaleze în cele din urmă la puncte pe dumbrăvițeni, la mijlocul ierarhiei, dat fiind reușita golului victoriei. De fapt, alb-verzii au încheiat aparițiile acasă din tur precum le începeau, prin a ceda la limită unei vizitatoare hunedorene, 1-2 în runda inaugurală cu LPS Cetate Deva, astfel încât bilanțul pe teren propriu al elevilor lui Bălu în prima jumătate a campionatului este 8 4 1 3 17-9 13 puncte, cele 4 victorii fiind consecutive.  

A fost totodată a treia înfrângere la rând a ”verzilor”, record negativ în cursul acestui tur pe care îl vor încheia la Cermei, și CS Hunedoara contabilizând a treia deplasare succesivă fără înfrângere, 1-2 la Deva, 2-2 la Becicherecu Mic și 3-4 la Dumbrăvița, în compensație vizavi de ultimele două eșecuri acasă cu formații arădene, cu mențiunea că alb-albaștrii se mai impuneau pe teren advers și în prima jumătate a turului, la Filiași.

CSC Dumbrăvița a deschis scorul în minutul 15, prin Dorin Codrea, cu o lovitură de cap la centrarea lui Făgărăşanu, și se părea că este pe făgașul bun, dar minutul 33 a adus egalarea, printr-un autogol semnat de Enciu, care avea să-și răscumpere greșeala la cealaltă poartă, cu trei minute înainte de pauză, când şi-a adus echipa în avantaj. 2-1, scor al primei părți, care se încheia cu accidentarea lui Ciucurescu, nevoit să părăsească terenul pe targă.

La reluare, după numai două minute, vizitatorii au reuşit din nou să restabilească egalitatea, prin Flavius Iacob. Dar din nou și Marco Enciu și-a readus destul de rapid echipa în avantaj, 3-2 în minutul 53, cu un şut de la 14 metri la colţul lung, în dreapta portarului.  

Însă după alte numai 10 minute și oaspeţii au beneficiat de o lovitură de la 11 metri, acordată pentru fault şi transformată cu siguranţă de Flavius Iacob, egalând la trei. Gazdele ratau și nu mai trecea mult iar oaspeţii taxau din nou, pe contraatac, înscriind golul victoriei prin Dorin Burlacu.

Bilanț simțitor inferior pentru ”verzi” în comparație cu cel deținut după primele 14 etape din ediția trecută, 5 4 5 la ora actuală, 8 2 4 în toamna lui 2018, chit că la vremea respectivă cu un număr mai ridicat de goluri primite…

*

Sorin Bălu (antrenor principal CSC Dumbrăvița): ”Este incredibil cum poţi să pierzi un meci pe care l-ai controlat de la început şi până la capăt. Dar continuăm să facem din nefericire numai cadouri adversarilor. Astăzi am făcut cadouri patru goluri, printr-un autogol, un 11 metri şi două greşeli impardonabile. Și-atât!”

*

CSC Dumbrăvița: Robert Miklos – Stupu (min. 65, Străuţ), Telescu (cpt. – min. 72, Stancu), Ştefan, Enciu – Siminic, Coroiu (min. 65, David), Morariu, Dorin Codrea, Făgărăşanu – Drăghici.

Antrenor: Sorin Bălu.

Pe bancă: Smaranda – Bilia, Keschez, Boldea.

CS Hunedoara: Dumitrescu – Ciucurescu (min. 46, Bobină), Kovacs (min. 58, Lică), Ionică, Trascan – Radicov, Iacob, Daniel Creciunesc – Cristian (cpt.), Marinca – Bloj (min. 46, Burlacu).

Antrenor: Raul Spătaru.

Pe bancă: Raţ, Petrescu, Scarlat, Bularda.

Au arbitrat: Claudiu Ştef – Vlăduţ Gaşpar (ambii din Târgu Mureş) şi George Suciu (Cluj). Observator de arbitri Silviu Mocanu (Arad), delegat de joc Florin Oglindoiu (Drobeta Turnu Severin).

Rezultatele etapei a 14-a în C4, programul ultimei runde din tur și clasamentul, pe coloana dreaptă.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 + noua =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: