Național Sebiș – CSC Ghiroda și Giarmata Vii 3-1 (2-0)

După ce n-au izbutit să colecteze nici un punct în meciurile tur-retur din acest campionat cu CS Crișul Chișineu Criș, CSM Școlar Reșița și ACS FC Avrig, galben-albaștrii de la CSC Ghiroda și Giarmata Vii au fost depășiți și în această seară în etapa a 28-a a seriei vestice în Liga 3 de CS Național, care a adăugat la Sebiș victoriei repurtate în antepenultima rundă din toamnă pe arena timișeană ”Emilian Pavel”: CS Național Sebiș – ACS Ghiroda și Giarmata Vii 3-1 (2-0).

Bănățenii își pot reproșa oportunitățile irosite în deplasarea de la ora 18 în județul vecin la nord, după ce gazdele deschideau scorul în minutul 12, când Szekely a pătruns în careu şi a șutat de la 12 metri pe jos, marcând pe lângă Barbu… 1-0. După numai cinci minute, ”galbenii” lui Paul Codrea reuşeau să egaleze prin Bocşan, cu capul, la o centrare a lui Mancaş, dar arbitrul a anulat golul pentru fault în atac.

La mijlocul reprizei I, în minutul 23, de la 20 de metri, Țugui a torpilat transversala dar mingea a ricoșat în afara terenului de joc. Iar după ce ghirozenii au controlat jocul, având o posesie îndelungată a balonului, Mureşan a avut golul în bocanc în minutul 43, când, singur de la 8 metri, a şutat în portarul advers, însă pe contraatac Național s-a desprins grație reuşitei lui Mateucă din 16 metri, şut sub transversală şi… 2-0 la pauză, contrar cursului jocului.

Ocupanții locului 9 sperau să se apropie la două puncte de arădenii de pe poziția a șaptea, dar deplasarea n-a curs conform planurilor, astfel încât, la reluarea jocului, Codrea a efectuat trei schimbări, intrând Baranyi, Semeniuc şi Ghinescu, înlocuindu-i pe Piţuc, Mureşan şi Giuricici.

Au urmat alte două mari ocazii, mai întâi în minutul 53, când Bocşan, cu capul din 6 metri, puţin pe lângă bară, iar apoi în minutul 56, când Jichici a şutat de la 16 metri și portarul Horvat a deturnat în corner, dar din nou tot gazdele au punctat, în minutul 68, prin Susan, care a pus latul din 11 metri, după ce mingea a ricoșat din transversală la şutul lui Vereş de la 15 metri… 3-0.

”Galbenii” efectuau şi ultima schimbare, intrând Saizu în locul lui Jichici, care părăsea terenul accidentat în minutul 70, iar după numai 10 minute au reuşit golul de onoare prin Budur, plecat la limita ofsaidului. 3-1 cu un şut pe jos din 12 metri, pe lângă portar.

Oricum, CS Național Sebiș, care va juca tot acasă și săptămâna viitoare, cu devenii, contura 9 puncte din 9 posibile după etapele cu tot cu intermediară, răstimp de o săptămână în care elevii lui Codrea s-au ales cu numai trei. Iar acum îi așteaptă în ultimul meci acasă al campionatului pe cei din Ocna Mureș, vinerea viitoare, după care vor încheia sezonul la Pâncota.

Paul Codrea: ”Ei au fost pragmatici şi au marcat trei goluri din nimic, în schimb noi am ratat cu nonşalanţă, chiar şi din trei metri. Ne-a lipsit golul! Ca exprimare, băieţii s-au comportat bine, după opinia mea au făcut cel mai bun meci în deplasare. Aşa este în fotbal, unul ratează iar altul marchează chiar din nimic… Aşa ni s-a întâmplat nouă astăzi!”

CS Naţional Sebiș: Horvat – Onuțan, Pop (min. 32, Vereş), Forisz, Dărăban – Ciochină, Ember (min. 83, Petculescu) – Mateucă (min. 90, Bartok), Szekely (min. 46, Lezeu), Susan – Enciu. 

Antrenor: Cristian Todea.

Rezerve: G. Gakos – Deliman, Rugină, Petculescu.

CSC Ghiroda & Giarmata Vii: Barbu – Mureșan (min. 50, Ghinescu), Bocșan, Lazăr Liuba – Țugui – Pițuc (min. 50, Semeniuc), Jichici (min. 70, Saizu), Giuricici (min. 50, Baranyi), Mancaș – Budur. 

Antrenor: Paul Codrea.

Pe bancă: M.Gakos – Saizu, Baranyi, Ghinescu, Semeniuc, Hotca, Șofran.

Arbitri: Vasile Rodină – Csaba Antal şi Andra Tănăsuc (toți din Cluj-Napoca). Observator de arbitri Vasile Balaj (Drobeta Turnu Severin), iar delegat de joc Ioan Papp (Satu Mare).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 + = trei

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: