Național Sebiș își ia cu greu revanșa dar totuși mai speră

CS Național Sebiș și-a cam pierdut din suflu în această parte secundă a returului, pierzând nu demult cu 1-0 la contracandidata din Galda de Jos și dispunând apoi greu acasă de ACS Poli II, cu același scor, după care abia a egalat pe final din penalty la Rovinari, unde gazda Pandurii II a încheiat jocul de săptămâna trecută în 7 sportivi, iar dificultatea cu care bifează bornele spre linia de sosire s-a manifestat și astăzi, dar chiar și așa arădenii au câștigat pentru a patra oară la rând acasă: CS Naţional Sebiş – CS Millenium Giarmata 2-0 (1-0).

Cu goluri pe final de reprize, liderul celor mai multe runde ale ediției în curs și-a conservat astăzi de la ora 18 șansele de a câștiga Seria a IV-a, însă chiar și alte victorii în ultimele 180 de minute ale campaniei, săptămâna viitoare tot acasă, cu Performanța Ighiu, iar vineri 26 mai de la ora 18 la Lugoj, cu CSM, ar putea să fie totuși insuficiente pentru atingerea unui deziderat dorit la Sebiș și în stagiuni precedente.

Și totuși, speranţele arădenilor se mai mențin vii și din alt punct de vedere, câtă vreme încă se mai aşteaptă un verdict din partea Comisiei de Disciplină a FRF, întârziind cu deciziile în urma recursului judecat miercuri 10 mai şi din nou amânat pentru săptămâna viitoare, în cazul celor trei puncte primite în prima instanţă, la meciul cu aceeași Performanța Ighiu, dar din turul campionatului. Poate trece așadar o jumătate de sezon în fotbalul românesc și nebuloasa persistă…

Până una alta, CS Național s-a revanșat pentru suprinzătorul eșec cu 2-1 din tur de la Giarmata, trecând pe cochetul stadion din Sebiş de încă o grupare oaspete din jumătatea inferioară a ierarhiei în C4, 2-0 cu CS Millenium, după triumfuri recente acasă cu 4-0 cu Gloria Cermei, 4-1 cu CS Nuova Mama Mia și 1-0 cu ACS Poli II.

Antrenorul Răzvan Leucă n-a putut conta nici astăzi la ”roșii” pe Ovidiu Ştefănescu, Claudiu Mihălceanu, dar și Semenea, Trifu și Simionov – toţi accidentaţi, pe când ”albaștrii” arădeni nu l-au putut folosi pe căpitanul echipei, Gabriel Siminic, dar şi pe Gelu Velici, cu toate că au fost înscriși pe foaia de arbitraj.

După ce primul cartonbaș galben al partidei din cea de-a 11-a rundă a returului l-a văzut Domşa în minutul 21, prima ocazie mai clară au avut-o cei în roşu, prin Florin Olariu, scăpat singur spre poartă dar stopat la 15 metri de goalkeeper-ul Munteanu. O altă oportunitate pentru cei din Giarmata avea să aibă Nicoară cu un şut de la 16 metri perpendicular pe buturi, dar și direct în braţele portarului… Gazdele au ripostat o șansă de 1-0, Stupu centrând în faţa porţii dar Tulcan nereuşind să-l învingă cu capul pe Miklos. Și totuși, deși contrar cursului jocului, localnicii au deschis scorul în ultimul minut din prima repriză, prin Dragoș Săulescu, la o centrare a lui Rosenblum de pe flancul drept: 1-0.

La reluare, apăsaţi de nevoia de victorie dar și de fragilul avantaj, cei din Sebiş au căutat să apere rezultatul însă timişenii n-au avut nevoie de invitații speciale, alergând după egalare prin Ghighilicea, Florin Olariu, Domşa şi Anagor, care au greşit de puţin ţinta.

Finalul de repriză avea să fie însă și în acest caz neprielnic bănățenilor, care, în minutul 90, la un atac corect la minge al lui Soare asupra lui Pirtea, s-au văzut sancționați cu o lovitură de la 11 metri, cu toate tipicele proteste în asemenea cazuri. Arbitrul a rămas ferm pe poziţie iar lovitura a fost transformată de același Săulescu, 2-0 pentru gazdele Sebiş, lideri până mâine. Ulterior, cele patru minute de prelungiri n-au mai contat iar timișenii au contabilizat pentru a doua oară în acest retur o serie de 3 înfrângeri la rând, ceea ce în toamnă nu înregistrau…

La final, antrenorul Răzvan Leucă s-a declarat a fi ”foarte nervos şi supărat pe arbitrul Alexandru Bălan, care numai el a văzut fault, deși toată suflarea de la acest meci a văzut altceva și s-a mirat de decizie. Chiar nu le venea să creadă că pot vedea un 11 metri într-atât de ușor acordat și este păcat că se întâmplă aşa ceva la acest nivel al ligii a III-a. Cu toate că am pierdut în faţa Sebişului, le urăm spor la muncă în următoarele două etape. Doresc să-i felicit pe jucătorii mei, care astăzi au dat totul pentru a reuşi un rezultat bun, dar ne-a ieşit în cale omul din Deva, și nu merită să-i pronunţ numele. Totuşi, dacă eram puţin mai atenţi pe faza defensivă, sigur ar fi fost cu totul alt rezutat. Sincer vă spun, azi băieţii au jucat bine!”

CS Millenium va încheia campionatul cu jocul acasă cu CS Gloria Lunca Teuz Cermei și deplasarea de vineri 26 mai, la ora 18, la Ighiu.

*

CS Naţional Sebiş: Munteanu – Rosenblum, Bîrsănel, Basic, Stupu, Avramescu, Suciu (min. 76, Fuchs), Săulescu, Mihuţa (min. 66, Susan), Iuga (min. 65, Kilin), Tulcan (min. 80, Pirtea).

Antrenor: Călin Cojocaru.

Rezerve: Fişteag – Velici, Cocină, Siminic.

CS Millenium: Miklos – Soare, Maghici (min. 83, Pricop), Artimon, Todorov, Ciobănică – Domşa, Codrea, Florin Olariu, Ghighilicea – Nicoară (min. 65, Anagor).

Antrenor: Răzvan Leucă.

Rezerve: Stoica, Mihai Olariu, Ştefănescu, Mihălceanu.

Cartonaşe galbene: Avramescu (min. 48) şi Suciu (min. 92) – Domşa (min. 21), Soare (min. 70), Ciobănică (min. 75).

Arbitri: Alexandru Bălan (Deva) – Ioan Corb şi Radu Pascu (ambii Oradea). Observatori: Dan Mihalcea (Borşa) şi Ion Zare (Oradea).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × = 45

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: