Nedumeriri

Numirea lui Cosmin Contra în postul de selecționer al echipei naționale părea că va aduce liniștea la FRF. Totuși alegerea celor doi antrenori secunzi, Adrian Mihalcea și Jerry Gane, au provocat multe nedumeriri, mai ales că cei doi sunt antrenori modești, fără rezultate notabile. Dacă și Adrian Mutu va veni la națională pe post de director general, există riscul să cădem în derizoriu. Până la urmă Cosmin Contra este cel care își asumă răspunderea și riscurile aferente. Chemarea la lot a unor jucători evitați de Cristoph Daum poate să constituie un nou început și acei jucători pot demonstra că încă se mai poate conta pe ei.

Până atunci, în campionatul intern, s-a disputat așa-zisul derby de România (niciodată nu am înțeles această denumire) între FCSB și Dinamo. A fost un joc mediocru, fără realizări deosebite, golul care a făcut diferența fiind marcat dintr-o fază fixă.

În urmă cu peste 35 de ani, antrenorul de atunci al lui Poli, Angelo Niculescu, l-a urcat în atac pe stoperul Ghiță Volaru, care s-a dovedit eficient și a marcat goluri decisive pentru timișoreni. După atâția ani, Ionuț Popa, de altfel prieten bun cu Ghiță Volaru, poate și-a adus aminte de acea mutare și l-a împins în atac pe Șeroni, care a adus un punct prin golul marcat în partida cu Poli Iași. Chiar dacă nu a fost o partidă cu durități, trei jucători timișoreni s-au accidentat, Cânu, Bârnoi și Șeroni, tocmai într-o confruntare de la care a lispit medicul echipei.

În liga a doua, Ripensia și ASU Politehnica au fost învinse în ultimele minute, după ce reușiseră să egaleze situația. Pe ASU Politehnica o așteaptă o partidă dificilă pe teren propriu cu Dunărea Călărași, formație antrenată de Dan Alexa. Nici Ripensia nu va fi scutită de emoții în partida cu Mioveni, o grupare imprevizibilă.

La UTA problemele nu se mai sfârșesc. Noii antrenori și-au dorit foarte mult un rezultat bun la Satu Mare, dar echipa arădeană a fost învinsă într-un penalty provocat aiurea de fundașul Adili. În rest, din păcate, jucătorii aduși în vară nu se ridică la nivelul așteptărilor.

În eșalonul al treilea, echipa Șirineasa surprinde prin cele cinci victorii din tot atâtea posibile. În schimb, Național Sebiș a dezamăgit pentru a nu știu câta oară, echipa formată pe axa Pitești – Timișoara – Sebiș nu se regăsește. Giarmata a reușit o victorie importantă în fața unei echipe cu pretenții, Cetate Deva. Ghiroda și Șoimii Lipova, echipe nou promovate, au reușit victorii pe teren propriu, lăsând impresia de stabilitate.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt + = 12

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: