Neglijentă, ACS Poli Timişoara încalcă o înţelegere cu LPS Banatul

Vivat primăvară, căci terenul sintetic din complexul „Dan Păltinişanu” pare a fi devenit salvatorul tuturor echipelor îngrijindu-se să-şi protejeze propriul gazon, largheţe care i-a afectat însă recent tocmai pe cei care în baza unei înţelegeri în colaborarea cu ACS Poli Timişoara aveau ca şi a doua opţiune la utilizarea suprafeţei, şi anume juniorii grupelor de la vecina LPS Banatul. Duminică nu s-a întîmplat pentru prima dată, dar speră unii măcar pentru ultima oară să fie…

 

Mai exact, conform programului, LPS Banatul Timişoara avea programat pentru una dintre grupele sale un antrenament pe terenul artificial după încheierea celui de-al doilea joc al cuplajului restant din Campionatul Naţional de juniori A şi B, încheiat între ACS Poli şi „liceeni” cu 2-1 respectiv 2-7. Dar cum solicitata suprafaţă de joc a devenit în ultima lună o bandă rulantă de meciuri amicale, stropite cu cîteva partide oficiale, instituţia învecinată a bătut în retragere în faţa unei noi întîlniri găzduite acolo în faza judeţeană a Cupei României de F.C. Ripensia 1928 Timişoara.

Pentru al doilea week-end la rînd, ripensiştii galben-roşii au avut undă verde la a găzdui un meci eliminatoriu din competiţia K.O., şi nu doar pentru a doua oară LPS Banatul s-a văzut pusă în situaţia să înghită în sec, reamintindu-şi şi de o recentă nepotrivire tocmai cu gruparea de rugby din Ronaţ, RCM mvt UV Timişoara, căreia i s-a înlesnit şi bine s-a procedat descinderea pe „sinteticul” din umbra lui „Dan Păltinişanu”.

Într-adevăr, poate fi loc pentru toţi, dar doar cu o bună corelare şi conturare a programărilor la teren, altfel avînd de pierdut tocmai cei care în baza unei înţelegeri puse în aplicare de ceva sezoane deţin opţiunea secundară de utilizare a dreptunghiului verde.

Desigur, nici Ripensia, nici clubul de rugby campion naţional n-au nici o vină în aceste nepotriviri, iscate mai degrabă de îngăduinţa principalilor beneficiari, afirmativi în a-şi deschide cît mai larg porţile tot mai multor cluburi locale nu doar de fotbal. Dar dacă există o înţelegere, atunci colaborare să fie.

Sîmburele problemei, lăsînd la o parte neglijenţa în acest caz a celor care administrează şi folosesc în primul rînd terenul, rămîne penuria de suprafeţe de joc viabile în Timişoara, cîndva un oraş al florilor şi parcurilor debordînd şi de dreptunghiuri verzi, şi arată cît de limitat în opţiuni a ajuns fotbalul local.

Culmea ironiei este că în documentaţia competiţională a F.R.F. respectivul solicitat teren este gazdă a celor mai plimbate cu cortul două echipe din fotbalul local, şi anume cele de juniori A şi B de la fosta FC Timişoara, actualmente ACS Poli, care au devenit astfel doar unele între prea numeroasele formaţii păşind acolo, de parcă nu era de ajuns că în ultimele două sezoane generaţiile juvenile au fost incredibil purtate, într-un cerc acum închis, şi pe Colterm, şi pe Ştiinţa, respectiv înapoi pe „sintetic”. Îşi pot oare simţi apartenenţa reală aceşti juniori neştiind care este cu adevărat „casa” lor?

Şi apropo de meciurile de Cupa României găzduite acolo de F.C. Ripensia 1928 Timişoara, cu toată deferenţa noastră faţă de istoria, tradiţia, palmaresul sau greutăţile roş-galbenilor şi nu în cele din urmă faţă de iniţiativele de resuscitare a acestui simbol al fotbalului românesc şi local, unele întrebări tot s-au născut, iar AJF Timiş ar putea sugera dacă altui oarecare club local sau limitrof Timişoarei i s-ar fi îngăduit acelaşi lucru tot întru a se proteja propria suprafaţă respectiv dacă ar fi permis unei alte grupări noi înscrise în Campionatul Municipal Timişoara să debuteze în competiţie spre fazele sale finale, şi pe baza cărei stipulări regulamentare. Este clar, „Ripi” abia s-a lansat la apă vara trecută, şi trebuia cumva inclusă cît mai repede în întreaga schemă a lucrurilor, dar unele neclarităţi pot da naştere la interpretări, şi ar fi păcat, mai ales în cazul unor nume cu totul speciale…

Ca o concluzie, fără a căuta alt nod în papură administratorilor şi principalilor beneficiari ai terenului sintetic, n-ar strica mai multă atenţie la detalii, fără a fi confundată rigiditatea cu rigurozitatea. Căci altfel, fie şi prin cele două exemple vizavi de complicarea lucrurilor pentru LPS Banatul, ACS Poli şi administratorii complexului doar dovedesc o dată în plus că nu e suficient să ai un buget superior multor altora şi o stufoasă organigramă pentru a fi şi… eficient.

 

 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

3 răspunsuri la Neglijentă, ACS Poli Timişoara încalcă o înţelegere cu LPS Banatul

  1. unul spune:

    Astia vor si jucatorii si terenurile si TOTUL pt. AVICOLA BUZIAS?!? Ca doar diun banii publici de la Buzias functioneaza!

  2. ctm spune:

    Dovada ca e lipsa de terenuri practicabile.
    Daca la stadionul CFR se va realiza un teren sintetic, cum au in plan cei de la rugby, ar fi un mare castig pentru oras.

    Iar in ce ii priveste pe cei de la Ripensia, e deplasat sa fie criticati, fiindca e un proiect frumos cel de acolo, si cat tine de cei impilcati in fotbal pe plan local/judetean e normal sa ii ajute, ca e un simbol al Timisoreai/Banatului/regiuni si merita sa fie acolo sus, in mod special ca dovedesc ca pot fi acolo sus.
    (de altfel legat de Ripensia si teren sintetic, frumos ar fi de s-ar realiza un teren sintetic si la stadionul Electrica, eventual inca un teren de antrenament pe spatiul gol in partea de est al stadionului, cel dintre strand, statia meteo, si spital … ca oricum langa fostul stadion umt e disparut)

    @unul 🙂
    ce legatura are comentariul tau cu articolul? si care e, cel putin mica, legatura cu Buzias in tot subiectul?

    • unul spune:

      Ia ghici unde s-au dus si unde se vor duce juniorii de la LPS Banatul? Hai ca ai ghicit , la Avicola Buzias(celebra echipa a lui pitpalac ala…) Iar legatura spunemi-o tu, de ce copiii crescuti din bani publici ajung la Buzias?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte + = 11

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: