Nicolae Grigore, debut victorios cu Rapid de Sfântul Nicolae: ”Categoric aș fi ales Dan Păltinișanu”

Rapid București a urcat astăzi pe podiumul Ligii 2, la finele sezonului de toamnă, săltând peste învinsa sa, ASU Politehnica, 0-2 (0-2) pe ”Știința” din Timișoara, giuleștenii înregistrând astfel al patrulea succes în deplasare în acest campionat, dar primul la o formație din zona play-off, celelalte trei fiind bifate la codașe și o altă trupă poziționată modest, cea din Slatina, depășită și aceasta la zero. Al doilea triumf succesiv afară a fost semnat de astă dată cu noul antrenor principal, Nicolae Grigore, a cărui instalare a fost grăbită de necesitățile staff-ului tehnic al alb-vișiniilor.

Care au înscris de câte 3 ori în precedentele triumfuri în deplasare în tur, 1-3 la gorjenii codași iar apoi 0-3 la nou-promovata din Slatina în etapa a III-a, respectiv 2-3 la Bacău acum două săptămâni, bilanțul afară al bucureștenilor devenind 7 4 0 3 12-12 12 puncte.

La debutul pe banca rapidiștilor de ziua onomastică, Nicolae Grigore s-a bucurat de golurile înscrise în repriza I, scor ulterior conservat: „Mă bucur, pentru mine, pentru jucători, şi pentru că am reuşit să-i alinăm suferinţa preşedintelui nostru Andrei Nicolescu, care ieri şi-a înmormântat tatăl şi seara a ţinut să fie alături de noi, alături de mine la debut. A simţit că pentru mine e un moment important şi de la înmormântarea tatălui său a venit direct la noi în cantonament. Şi pentru asta ţin să-i mulţumesc public… Din punct de vedere al jocului, a fost un meci de luptă, nu foarte spectaculos. Pentru că şi suprafaţa terenului nu a permis asta. Am reuşit să ne adaptăm la ce înseamnă teren, la ce înseamnă modul de joc al Politehnicii Timişoara, o echipă foarte bună, cu jucători şi antrenor de Liga I, o echipă care va avea un cuvânt greu de spus în lupta pentru promovare…”

Cât despre disputarea jocului pe ”Știința”, Grigore a spus: „Acum aş fi fost subiectiv să spun… dar întotdeauna e plăcut să joci pe stadioanele mari ale ţării. Şi întotdeauna mi-a plăcut să joc pe stadioanele mari, de pe Dan Păltinişanu am şi amintiri frumoase. Mi-ar fi plăcut înainte, şi dacă aş fi avut opţiunea asta de a alege între Ştiinţa şi Dan Păltinişanu, categoric aş fi ales Dan Păltinişanu”.

Rapid va completa turul în 2021 în ordine acasă cu Ripensia, la Buzău, acasă cu AFK Csikszereda, la Slobozia, pe teren propriu cu Dunărea Călărași și la concitadina Metaloglobus. 

Rezultatele etapei a XV-a și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Fotbal.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − = sapte

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: