Nimeni nu este profet în țara sa: UTA – AFC Hermannstadt 1-1 (1-1)

Aradul, sau cel puțin o parte dintre suporterii arădeni, își dezavuează antrenorul cu rezultate remarcabile la UTA. Pe tot parcursul partidei cu echipa sibiană, Ionuț Popa a fost înjurat copios într-un limbaj suburban. Acesta, împreună cu colegii săi Todea, Păcurar și Țapoș, au trecut peste aceste momente și s-au străduit să imprime echipei un joc avântat, care să îi aducă un rezultat pozitiv.

Arădenii au reușit un rezultat de egalitate cu o formație care se consideră deja promovată, AFC Hermannstadt. Desigur, în doar câteva zile, Ionuț Popa nu a reușit să schimbe prea multe, dar a ordonat puțin jocul echipei și a insuflat mult curaj jucătorilor.

Partida a început cu un gol reușit în primele minute de către arădeni, ceea ce nu i-a descumpănit prea mult pe sibieni. Echipa oaspete s-a dovedit una cu știința jocului bine pusă la punct, având în Herghelegiu un component foarte bun, care a dat tonul partiturii oaspeților și a creat faze periculoase.

UTA s-a străduit din răsputeri să facă față unui adversar mai bun și a reușit un rezultat de egalitate care dă speranțe pentru evoluțiile viitoare. Remarc jocul curajos al lui Dinculescu și efortul susținut al lui Curtuiuș.

Au existat două faze discutabile în această partidă, golul marcat de Curtuiuș, când oaspeții au acuzat henț, și faultul asupra lui Stahl în careu în minutul 43. Arbitrul Florin Mazilu a fost foarte aproape de fază în ambele situații, ceea ce mă face să îi dau credit.

Aceasta a fost a treia remiză consecutivă în Liga 2 pentru nou-promovații sibieni, care oricum ar fi stat în etapa amânată din sâmbăta anterioară, după ce au înregistrat un rezultat de egalitate fără goluri în duelul la vârf de pe terenul liderului Dunărea Călărași. De fapt, fostul lider de pe Cibin n-a mai învins în Liga 2 din 3 decembrie, 0-3 la Balotești, calificându-se în schimb între timp, alături de Gaz Metan Mediaș și CS U Craiova, în semifinalele Cupei României, grație unui 3-0 acasă cu FCSB, pentru ultimul loc în penultimul act luptând marți de la 17:30 AFC Botoșani și CSM Politehnica Iași.

Cât despre arădeni, sunt în fața unor dueluri cu ilfovenii, la Balotești iar apoi acasă cu CS Afumați, urmate de dubla deplasare la Mioveni și Călărași, în runda amânată pe 28 martie și în 31 martie, după care vor sta cu ocazia etapei a XXVIII-a, la început de aprilie, pe mijlocul lunii viitoare primind vizita celor din Snagov.

*

Cristian Todea: „Am obținut un punct care poate fi de mare folos pe viitor.ˮ

Alexandru Pelici: „A fost o partidă bună cu multe faze de poartă de ambele părți. Noi am ratat nepermis de mult și asta ne-a costat.ˮ

*

UTA – AFC Hermannstadt 1-1 (1-1)

Duminică, 11 martie 2018, ora 12; stadion: ”Otto Greffner”, Șiria; teren greu; spectatori: 400.

Au marcat: Curtuiuș (min. 7) la o centrare a lui Buia; B. Rusu (min. 24) care a reluat din careul mic o centrare a lui Herghelegiu.

UTA: Bodea – Polgar, Manea, Roșca, Dinculescu – Buia, Petra (min. 75 Jorza), Tănase, Hlistei (min. 90 A. Iuga) – D. Popa (min. 6 Stahl), Curtuiuș (cpt.)

Antrenor: Cristian Todea.

Pe bancă: Barna, R. Iuga, Prună, Toma.

FC Hermannstadt: Căbuz – Stancu, Pârvulescu, Stoica, Pamfile – Tătar, Dâlbea (min. 87 Târnovan), Danci, Herghelegiu (min. 79 Petrescu) – Blănaru (min. 69 Neagu), B. Rusu

Antrenor: Alexandru Pelici.

Pe bancă: Niga, Dumitriu, Surugiu, Cristiu.

Cartonașe galbene: Polgar, Buia, Stancu

Arbitri: Florin Mazilu (Satu Mare) – Marius Bobe (Videle), Tunyogi Ferencz (Zalău). Rezervă: Mihai Domșa (Aiud). Observatori: Romeo Malac, Iulian Spătaru (Timișoara).

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 × = treizeci doi

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: