Nimic nou sub soare: UTA – Academica Clinceni 1-3 (1-0)

S-a reluat campionatul ligii secunde cu rezultate surprinzătoare, care complică cel puţin partea a doua a clasamentului. Înfrângerea echipei UTA pe teren propriu demonstrează fragilitatea echipei arădene după o întinerire forţată a lotului. Conducerea UTA-ei se bazează mai mult pe aspectul economic al adversarelor implicate la retrogradare decât pe valoarea propriu-zisă a echipei.

UTA a demonstrat încă o dată că aşa zisa politică low cost este un balon de săpun aruncat în faţa mult încercaţilor suporteri, care şi în aceste momente dau dovadă de multă clemenţă, iar la sfârşitul partidei de azi i-au aplaudat şi i-au încurajat pe favoriţii lor.

După cum a început partida de azi de la Şiria, cu un gol marcat destul de repede, nimic nu lăsa să se întrevadă sfârşitul catastrofal al echipei arădene. UTA s-a aşezat într-un clasic 4 – 4 – 2, cu intenţii vădit ofensive. Darius Buia, la care Poli s-a grăbit prea repede să renunţe, a reuşit un gol dătător de speranţe chiar la debutul său la UTA.

În prima repriză arădenii au controlat jocul, iar unele contraatacuri ale oaspeţilor nu au făcut să îi pună în gardă. După reluare, la oaspeţi a intrat Vlad Mihalcea, un alt jucător la care ACS Poli a renunţat, care a schimbat complet jocul oaspeţilor şi a tras pur şi simplu echipa după el.

Clinceniul a obţinut o victorie meritată, chiar dacă a fost una surprinzătoare. Arădenii au avut o a doua repriză slabă, când şi-au demonstrat limitele, fapt care ar trebui să-i pună pe gânduri pe cei din conducerea clubului. Și urmează deplasarea la Mioveni, pe când următoarea ieșire a ilfovenilor este tocmai la ASU Politehnica.

*

Cristian Todea: „Am evoluat bine în prima repriză, după care a urmat o evoluţie slabă, care a dus la o înfrângere greu de explicat.”

Ilie Poenaru: „Victoria obţinută vine în urma faptului că jucătorii au respectat cu stricteţe ceea ce am făcut la antrenamente. Am ştiut că întâlnim o echipă în reconstrucţie şi ne-am impus în partea a doua a întâlnirii.”

Sâmbătă, 24 Februarie 2018; stadion ”Otto Greffner” – Şiria; teren acceptabil; spectatori: 350

Au marcat: Buia (min. 9) care a reluat cu latul în poartă din apropiere o centrare a lui Dinculescu; Achim (min. 55) cu capul la o centrare a lui Barbu; Blejdea (min. 66) cu un şut pe lângă Bodea după ce a pătruns nestingherit printre fundaşii centrali; D. Popa (min. 90+2) autogol în urma unei centrări în forţă a lui Mihalcea.

UTA: Bodea – Polgar, Manea, R. Iuga, Dinculescu – A. Iuga (min. 86 Toma), Petra (min. 73 D. Popa), Tănase, Hlistei – Curtuiuş (cpt.), Buia.

Antrenor: Cristian Todea.

Pe bancă: Barna, Roşca, Lazăr, Prună, Jorza.

Academica Clinceni: Ureche – Achim, Răuţă, Găină, Dobrescu – Paţurcă, Costin Gheorghe (cpt.) (min. 46 Mihalcea), Barbu, Gliga – Moldovean (min. 65 Blejdea), Popescu (min. 88 Mihai).

Antrenor: Ilie Poenaru.

Pe bancă: Vâlceanu, Şandru, Gal, Băniţă.

Cartonaşe galbene: Tănase, A. Iuga, Buia, D. Popa, Dobrescu, Gliga, Mihalcea, V. Mihai

Arbitri: Ilyes Adrian (Ploieşti) – Valentin Dumitru (Gherghiţa), Doru Zamfir (Slatina). Rezervă: Dorin Voina (Reşiţa). Observatori: Daniel Sabou (Zalău), Szilaghi Ştefan (Satu Mare).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru + 7 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: