Norma de 4, a patra oară. Velici îi desprinde până la pauză, Bocșan și Pițigoi întorc scorul pe final: CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – ACS Progresul Ezeriş 4-3 (2-0). Declarații Bura, Șodâncă

Calificată de două ori în Cupa României prin a înscrie câte 4 goluri pe teren propriu, formația gazdă a marcat tot câte 4 și pentru a doua oară consecutiv în meciurile acasă din campionat din ultimele zile, după 4-1 pe final sâmbătă cu nou-promovații din Periam, și un 4-3 în restanța de astăzi de la ora 15 din C8 cu nou-promovații din Caraș-Severin. Care au fost însă cât pe ce să învingă pentru a doua oară la rând în numai câteva zile în județul Timiș, ultimele 10 minute aducând însă răsturnarea decisivă de scor, de la 2-3… CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – ACS Progresul Ezeriş 4-3 (2-0).

Restanță din etapa a III-a în Seria a opta în Liga 3 cu nu mai puțin de 7 goluri în condiții ploioase și pe un gazon cu bălți, dar și cu două răsturnări de scor, după ce Gelu Velici i-a desprins pe timișeni în ultimul sfert de oră din repriza I, 2-0 la pauză.

Vizitatorii au replicat însă de chiar 3 ori în nici un sfert de oră spre mijlocul părții secunde, ultimele goluri aparținând însă tot celor din Ghiroda și Giarmata Vii, tot alte două și tot în ultimul sfert de oră, drept al doilea joc consecutiv de campionat adjudecat acasă la potou. 

Gelu Velici a deschis scorul în minutul 30 din lovitură de la 11 metri şi a dublat avantajul favoriților în minutul 41, după care Progresul și-a depășit norma de goluri marcate în weekend în deplasare, prin Marian Musteţea în minutul 58, Victor Lolea (min. 64) şi Sergiu Rimovecz în minutul 70.

Restanța programată inițial în urmă cu două săptămâni și jumătate s-a jucat pe un teren foarte greu, cu mari băltoace în urma ploilor căzute în ultimele ore, echipele depunând eforturi considerabile pentru a încheia meciul fără accidentări. Și cu cele 3 puncte în cont, obținute cu destule emoţii de timișeni, după ce oaspeţii au întors rezultatul consemnat la pauză, de la 2-0 la 2-3 la mijlocul părții secunde.

Ultimele resurse, valorificate însă de Cristian Bocşan în minutul 81 şi Răzvan Piţigoi în minutul 88, cu golul victoriei, a treia consecutivă în campionat pentru gazdele de săptămâna viitoare ale lui ASU Politehnica în turul 4 al Cupei României. 

Ghirozenii au deschis scorul dintr-o lovitură de la 11 metri acordată pentru un fault asupra lui Adrian Popa şi transformată de Velici, egalând spre final la trei – trei cu cel mai frumos gol al meciului, semnat de fundașul ex-prim-divizionar Cristian Bocşan, cu o foarfecă pe spate de la 12 metri, în urma unui corner excelent trimis în faţa porţii de sufletul şi inima echipei, Cosmin Mancaş. Mai treceau câteva minute iar Pițigoi, introdus spre mijlocul părții secunde, aducea toate cele 3 puncte… Și totodată un debut promiţător la acest nivel al juniorului Cristian Grancea, din generația 2004, intrat în același timp în joc.

Din 22 septembrie încoace, adică în ultimele 3 săptămâni, CSC Ghiroda și Giarmata Vii a învins așadar de 4 ori acasă prin a înscrie câte 4 goluri, 4-1 cu CS Hunedoara, 4-2 săptămâna trecută cu CSC Dumbrăvița, din nou 4-1 și în weekend cu Avântul Periam, respectiv 4-3 astăzi. Ploaie de goluri la început de toamnă… 

Iar cu această victorie în restanță localnicii au urcat pe locul secund, în următorul meci având de întâlnit liderul neînvins CS Șoimii Lipova, în deplasare la Sânicolaul Mic. Nou duel al primelor două clasate în runde consecutive din C8, și tot cu liderul acasă, fiind de  remarcat că întâlnirea de azi de pe ”Emilian Pavel” a fost arbitrată de o brigadă din Arad. Derby-ul de vineri din runda a VI-a este programat de la ora 15, și cei din Ezeriș urmând a reveni tot atunci în Timiș, căci urmează ACS Poli – Progresul.

Iar următorul meci acasă al galben-albaștrilor, după primirea poliștilor, va fi cu o altă grupare denumită Progresul, din Pecica. 

Ultimele rezultate – din etapa a V-a, programul viitor și clasamentul actualizat, pe coloana datelor tehnice.

*

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: Gîrlea – Adrian Popa, Vlădia, Bocşan (cpt.), Mancaş –  Saizu (min. 75, Stupu), Velici (min. 65, Kayondo), Costea (min. 65, Grancea), Poparadu – Andreca (min. 80, Mureşan), Pădurariu (min. 65, Piţigoi).

Antrenor: Vlad Bura.

Pe bancă: Golban, Ciobanu, Precup, Giurgiu.

Progresul Ezeriș: Birăescu (cpt.) – Rimovecz, Marius Musteța, Ciurea (min. 46, Hrudei), Drăgoi – Jula, Marian Musteța, Lolea – Beloescu, Simion (min. 46, Chiurtu) – Dragomir (min. 46, Margan).

Antrenor: Adrian Enăchescu.

Pe bancă: Corneanu, Petruţ, Secula, Cheda.

Au arbitrat: Florin Tudor Jurcă – Andrei Pintea şi Sebastian Pintea (toţi trei Arad). Observator de arbitri Florin Cioltăuș, delegat de joc Emil Cristian Gîţ (ambii din Deva).

*

Vlad Bura (antrenor CSC Ghiroda și Giarmata Vii): ”Un meci pe care ni l-am făcut noi greu… Am condus cu 2-0, am ratat din situaţii chiar clare de a marca, dar din păcate am comis trei erori individuale. Însă băieţii au demonstrat, după ce oaspeţii au întors rezultatul, că au caracter şi au luptat până la final. Au obţinut o victorie pe care o meritam cu prisosinţă!”

Cristian Șodâncă (președintele clubului Progresul Ezeriş): ”A fost un meci de infarct, în care echipa noastră a evoluat curajos. Am jucat ofensiv din primul până în ultimul minut. Am întâlnit o echipă adversă bună, care va avea un cuvânt greu de spus în campionat, dar asta nu ne-a împiedicat să luptăm curajos pentru șansa noastră. A fost un meci în care puteam obține mai mult, mai ales în repriza a doua, când am și întors scorul de la 0-2. Am trecut și pe lângă victorie, și pe lângă un rezultat de egalitate, a fost un eșec poate nemeritat, dar istoria partidei s-a scris în prima repriză și pe finalul meciului. Noi am primit un prim gol din penalti, apoi am avut un moment de naivitate în apărare pe finalul primei reprize. Am plătit tribut și lipsei de experiență, am primit două goluri în 8 minute pe final de joc, dar rezultatul final nu poate umbri evoluția acestor tineri minunați, care au jucat ofensiv pe toată durata partidei și au condus ostilitățile mai bine de jumătate din repriza a doua…”  

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 2 = patru

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: