Nou-promovata ACS Fortuna Becicherecu Mic, campioană de toamnă în Divizia D Timiș cu un avans de două puncte

După nici trei ani de la lansarea în 2016 și două promovări consecutive, ajunsă în liga a patra județeană, ACS Fortuna iernează în frunte la finele primei părți a campionatului, cu două puncte avans față de secund clasata Unirea Tomnatic și 7 față de AS Seceani, a treia pe podiumul Diviziei D Timiș, gruparea din Becicherecu Mic încheind un tur de succes cu linia de clasament 16 12 3 1 45-11 39 puncte.

Într-adevăr, de o singură înfrângere a avut parte Fortuna în sezonul de toamnă în calitate de nou-promovată, un club elevat anul acesta din Campionatul Județean Timiș fiind cu degetul apăsat pe butonul ascensorului cu destinația Liga 3.

Deși nou-promovatele au tins în general să se descurce bine spre foarte bine după sosirea în Divizia D Timiș, nu o formație răsărită din ”Județ” a fost în fruntea ierarhiei anul trecut pe vremea asta, ci o grupare consacrată a ligii a patra, CS Timișul Șag, al cărei fotoliu de lider se clătina decisiv deja în runda inaugurală a returului din primăvară, când era întrecută la Dumbrăvița de urmăritorii alb-verzi, ulterior promovați în Liga 3.

Fortuna este însă decisă ca vicecampioana de toamnă din actuala ediție să nu izbutească rocada în ascensiune, căutând să pornească la fel de bine și în retur, în deplasare la Deta, precum debuta pe 11 august în tur. Primă etapă în care pornea cu dreptul, o victorie la zero cu trei goluri marcate în poarta celor de la ASO Deta.

Golul egalizator, la Mașloc: 1-1

A urmat un 1-1 la Maşloc, iar apoi un succes la limită împotriva Progresului Ciacova, pe teren propriu, cu 2-1, golul victoriei fiind înscris în prelungiri (minutul 90+3) de Brian Filimon. Era și primul gol încasat de portarul Culda pe teren propriu, după un sezon anterior imaculat…

Ca apoi, în etapa a patra, să încheie din nou la egalitate, 2-2 în deplasare la Peciu Nou. A urmat un nou triumf la limită, 1-0 cu AS Seceani, golul fiind marcat tot de Brian Filimon, și tot în prelungiri (minutul 90+2). Și al treilea rezultat de egalitate în deplasare, 1-1 la Tomnatic…

În sfârşit, și o victorie la scor, 4-0 pe propriul teren cu Avântul Periam. ACS Fortuna Becicherec suferea apoi prima dar și ceea ce avea să rămână ultima înfrângere în etapa a VIII-a, în deplasare la Unirea Sânnicolau Mare, 1-0 pe 21 septembrie, când elevii lui Vasile Luţă trimiteau mingea de cinci ori în transversală. Era runda în care fruntașii aveau și foarte mult ghinion…

După care nu au mai pierdut nici un joc până la sfârşitul turului, urmând opt victorii consecutive… 1-0 în deplasare la Pobeda Star Bîşnov, un alt 4-0 acasă, cu CSO Făget, 3-0 cu Flacăra Parţa, 4-2 în deplasare la Bazoșu Vechi, dar și un devastator 9-0 în runda a XIII-a în dauna liderului de scurtă durată, 9-0 acasă cu ACS Carani.

Mai apoi, și 4-1 la Dudeştii Noi, 3-0 cu Cocoșul Orţişoara şi 3-2 la Șag în ultima etapă a turului, cu CS Timişul, campioană de toamnă în 2017…

Iar cele 45 de goluri au fost marcate de 10 jucători, golgheter al echipei fiind atacantul Zoran Radu, cu 12 reuşite, urmat de Ifeany Anagor cu 7 goluri, Robert Szalkai şi Andrei Hodiş cu câte şase goluri, Dan Roman cu 5 goluri, Brian Filimon cu 4, Sorin Berbece cu două goluri înscrise iar trei jucători, Adrian Negruţ, Sorin Oneţ şi Croitoru, cu câte unul.

Iată însă și lotul de jucători avut la dispoziţie de lider de la începutul campionatului, începând cu portarii Alin Culda și Răzvan Ungureanu, respectiv fundașii Bogdan Miheţ, Ionuț Vîrşog, Adrian Negruţ, Harald Fridrich, Sorin Oneţ, Adrian Păscăleanu, Ilie Andrei, Andrei Terek, mijlocaşii Brian Filimon, Costel  Zurbagiu, Dan Roman, Robert Szalkai, Andrei Hodiş, Zoran Radu, Oliver Iacob și Dragoş Croitoru, precum și atacanţii Ifeany Anagor, Sorin Berbece și Ştefan Briceag. Cu toții sub îndrumarea antrenorului principal Vasile Luţă, asistat de antrenorul secund Stelian Bănică, preşedinte al clubului fiind Călin Paşca, organizator de competiţi Elty Neagoe iar medic al echipei, Venus Paralescu.

La ceas de bilanț, Vasile Luţă, antrenor principal al campioanei de toamnă Fortuna, ne-a spus una alta din tur…

– O nou promovată este lider de toamnă, cu trei obiective îndeplinite în acest an…

V.L.: Într-adevăr, am promovat în liga a patra, am câştigat Cupa României, faza judeţeană, iar acum am încheiat turul pe locul I, da, sunt obiective realizate.

– Tot lider este şi un jucător de la echipa Dumneavoastră, în ierarhia golgheterilor, cu 12 goluri marcate…

– Da, aşa este, Zoran este un jucător cu reale calităţi, iar dacă ar fi fost mai atent, putea depăşi 20 de goluri. Chiar a mai ratat, şi două lovituri de la unsprezece metri. Plus ce ocazii mari de gol, de care nu vreau să-mi amintesc… Sper ca în retur să se distanţeze faţă de următorii săi.

– În etapa a opta aţi suferit prima înfrângere după aproape trei ani, făcând referire la toate cele trei eşaloane pe care le-aţi parcurs.

– Da, nu pot nici acum să cred că am pierdut la Unirea, iar dacă nu mă înşel, la acel meci de la Sânnicolau Mare am avut cinci bare, un 11 metri ratat şi multe ocazii. Întodeauna aşa se întâmplă, când nu tratezi fotbalul la modul cel mai serios.

– Veţi lua vacanţa de iarnă împreună cu fotbaliştii… Dar când veţi relua pregătirile pentru retur şi ce planuri aveţi în continuare?

– Returul îl vom aborda cu maximă seriozitate, vom juca fiecare meci la victorie, nu ne temem de nimeni, numai de Dumnezeu. Vom mai aduce 3-4 jucători, întrucât sunt și jucători care vor pleca, pentru că aşa-i în fotbal. Este nevoie de întăriri pentru posturile deficitare. Încă nu am fixat ziua când vom începe pregătirile, dar în jur de 15-20 ianuarie cu certitudine.

Dan Roman și Andrei Hodiș

 

– Apropo, aţi jucat două meciuri în sală la Cupa de Iarnă…

– Unul l-am câştigat în faţa celor de la Unirea Sânnicolau Mare, cu 5-3, iar unul, cedat în faţa celor de la Periam, 1-3. Pentru noi a fost o acţiune bună înainte de a intra în vacanţă…

– Vă doresc vacanţă plăcută, sărbători fericite şi succes în continuare!

– Şi eu vă mulţumesc iar în încheiere doresc să felicit jucătorii pentru această performanţă, locul I la sfârşitul turului, şi nu în ultimul rând oamenilor din localitate, care s-au implicat în acest proiect, pentru a realiza obiectivul propus. Totodată, doresc să urez şi eu tuturor fotbaliştilor şi oamenilor de fotbal Sărbători fericite şi La Mulţi Ani!

Clasamentul turului în Divizia D Timiș, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei + = 7

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: