Nou-promovata Fortuna, prim eșec afară în tur. Gloria răstoarnă scorul, prim succes acasă în tur: Cermei – Becicherecu Mic 2-1 (0-1)

Repriza a doua a penultimei deplasări din sezonul de toamnă a adus nou-promovatei timișene întâia înfrângere afară din acest campionat, gazdele mai slab clasate egalând la mijlocul părții secunde a meciului jucat sâmbătă de la ora 14 în etapa a 13-a din seria vestică a Ligii 3 și înscriind golul victoriei în ultimul sfert de oră. Implicit, prim succes acasă în tur pentru arădeni, care aproape au înjumătățit handicapul de puncte față de învinșii lor de astăzi, punând punct unei serii negre pe teren propriu, 2-4 cu Viitorul Dăești, 1-1 cu cei din Lipova, Filiași și Horezu, respectiv 1-3 cu LPS Cetate Deva: CS Gloria Lunca Teuz Cermei – ACS Fortuna Becichercu Mic 2-1 (0-1).

Cu un bilanț mai bun în deplasare, incluzând victoriile cu 1-5 la Târgu Cărbunești și 1-2 pe 25 octombrie pe ”Electrica” la ACS Poli, iar între cele 3 remize pe teren advers și la liderul U Craiova 1948, primă trupă care să-i smulgă un punct, în etapa a șaptea, 1-1 pe 5 octombrie, Gloria a suferit în schimb cumplit pe teren propriu în turul campionatului, întorcând foaia după pauza partidei din această penultimă reuniune a sezonului de toamnă.

Conform primei reprize, care s-a soldat cu două accidentări, una de fiecare echipă, Oancia din efectivul oaspeților, în minutul 17, înlocuit fiind cu Oneţ, respectiv Ciubotariu, schimbat cu Marius Călin în minutul 32, seria nefastă a Gloriei la Cermei ar fi continuat.

Căci vizitatorii au deschis scorul puțin mai apoi, în minutul 36, prin Darius Leucian, finalizând cu latul din 6 metri la centrarea lui Radu. Însă, la reluare, și grație formei bune a celor patru timişoreni, Daniel Filip, Claudiu Matiş, Marius Călin şi Michel Rosenblum, formația arădeană a răsturnat scorul și a spart gheața la Cermei, la a șasea încercare.

Egalarea, după o lovitură de colţ executată în minutul 66, Alexandru Nistor înscriind cu capul.

Iar în minutul 77 avea să fie 2-1, la o acţiune personală a lui Udrea, care a centrat în faţa porţii și Florin Todoran a îndeplinit o simplă formalitate, înscriind cu latul. Etapa a 13-a, de bun augur sau nu prea, de la caz la caz.

Dar turul nu s-a încheiat, Fortuna mai având o ieșire în județul Arad, la Chișineu Criș, rundă finală în care și Gloria va primi la Cermei o altă trupă timișeană, cea dumbrăvițeană. Mai întâi însă pe la Becicherecu Mic va trece LPS Cetate Deva. Iar apropo de alb-verzi, Fortuna, CSC Dumbrăvița și cei din Ghiroda alcătuiesc un trio vecin cu câte 19 puncte din 39 posibile, pe ultimele poziții ale primei jumătăți a ierarhiei.

Vasile Luţă (antrenor principal AS Fortuna): ”Sunt dezamăgit de rezultatul final, puteam să scoatem mult mai mult din acest joc, după ce am condus la pauză, chiar puteam să închdem conturile dacă nu am fi ratat din situaţi clare de gol. Nu am ce să mai spun mergem mai departe şi trebuie să abordăm cu maximă seriozitate meciul de vinerea viitoare cu Deva pe care îl jucăm acasă”.

*

CS Gloria Lunca Teuz Cermei: Dagău – Filip, Iuga, Burlă, Rosenblum – Lazăr, Nistor – Gruiescu (min. 75, Udrea), Ciubotariu (min. 35, Călin), Todoran – Matiș (min. 85, Cocină).

Antrenor: Flavius Moisă.

Pe bancă: Petcuţ, Sasu, Taină.

AS Fortuna Becicherecu Mic: Culda – Leucian, Soare, Marius Toma, Roşie (min. 80, Anagor) – Radu, Stănilă, Oancia (min. 17, Oneţ), Cluci (min. 85, Bostan) – Hodiş, Bîrză.

Antrenor: Vasile Luţă.

Pe bancă: Costoaie, Centea şi Terec.

Au arbitrat: Răzvan Necrici (Cherchiș / Maramureș) – Daniel Lar (Baia Mare) și Gheorghe Tarba (Coraș / Maramureș). Observator de arbitri Vasile Balaj (Drobeta Turnu Severin), delegat de joc Ioan Papp (Carei).

Rezultatele etapei a 13-a în Seria a IV-a din Liga 3, programul penultimei runde viitoare din tur și clasamentul, pe coloana dreaptă.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 + unu =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: