Nou-promovată imbatabilă: Viitorul Dăeşti – Fortuna Becicherecu Mic 2-2 (1-1). Luță: ”Joc dur al gazdelor”

La conducere pe tabela de marcaj încă din primele minute de joc și capabilă să egaleze după mijlocul reprizei a II-a în ciuda pierderii pe targă a unui titular cheie, nou-promovata timișeană a rămas invincibilă în Liga 3 și după cel de-al cincilea hop din tur, revenind cu un punct de peste munți, cu prețul accidentării a doi componenți: Viitorul Dăeşti – Fortuna Becicherecu Mic 2-2 (1-1).

Bănățenii au jucat sâmbătă de la ora 17 în fief-ul campioanei Diviziei D Vâlcea, la Fedeleșoiu, unde au obținut încă un punct, adăugat bunei zestre acumulate până acum în special pe teren propriu, prin remiza 1-1 cu ACS Poli și victoriile cu 2-0 cu Progresul Pecica și 2-1 cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii, dar și la Dumbrăvița, 0-0 cu alb-verzii. Prin a nu fi pierdut cu divizionarele ”C” timișene din campania anterioară, echipa lui Vasile Luță și-a arătat potențialul, o dovadă în plus fiind oferită de deplasarea subcarpatică, primă ieșire a din Timiș a ”roșiilor” în Liga 3. 

O deplasare lungă în Vâlcea, unde a suferit mult prin jocul peste limita regulamentului practicat de gazde, doi jucători ieşind de pe teren accidentaţi. Jocul dur al localnicilor şi ajutorul pe care l-au primit din partea arbitrilor au lăsat de dorit, însă Fortuna a izbutit s-o țină pe Viitorul la un punct în urma sa în clasament, în prima sa jumătate, gruparea din Becicherecu Mic rămânând unica încă invincibilă din Seria a IV-a, cu excepția liderului craiovean. 

Un punct pe terenul ”Gheorghe Ciociu”, cu mențiunea că Viitorul a dispus acasă la debut cu 4-2 de hunedoreni și a remizat 1-1 în precedentul joc la Fedeleșoiu, cu LPS Cetate Deva, vâlcenii impunându-se și în deplasare, cu 2-4, la Cermei. 

Cei de la Fortuna au deschis scorul în minutul 4, prin Ovidiu Oancia, cu un şut imparabil de la 18 metri lateral dreapta.

Gazdele au egalat în minutul 26, când au primit o lovitură de la 11 metri văzută numai de arbitru. Florin Costea a plecat spre poartă și a lobat mingea peste Costoaie, căzând în careu. S-a acordat lovitură de la 11 metri, transformată cu precizie de Florian Pîrvu, 1-1 cu care se încheia prima repriză.

Vâlcenii au înscris golul doi în minutul 53 prin veteranul Florin Costea, component al celor din Dăești.

În minutul 62, Zurbagiu a fost lovit violent de un adversar şi a fost nevoit să părăsească terenul pe targă. Totuşi, oaspeții au avut puterea să egaleze în minutul 71, prin Dacian Bîrză, ca apoi, după numai două minute, şi acesta să recepționeze acelaşi tratament, părăsind terenul de joc accidentat.

Cinci minute de prelungiri care nu au mai adus nimic… 2-2. Urmează pe ”Comunal” primirea lui Național Sebiș.

Antrenorul Vasile Luţă a folosit următorii jucători: Costoaie – Hodiş, Soare, Toma, Roşie (min. 65, Oneţ), Zurbagiu (min. 62, Giuricici), Stănilă, Oancia (min. 77, Anagor), Radu, Bîrză (min. 74, Centea).

Pe bancă: Ferţu şi Culda.

Vasile Luţă, antrenor al lui Fortuna, a declarat: ”A fost un meci foarte disputat şi dur din partea gazdelor. Am întâlnit o echipă incomodă şi cu jucători experimentaţi, care au evoluat în prima ligă. Dar în final sunt mulţumit că am reuşit să ne întoarcem acasă cu un punct. Jucătorii mei au dat totul pe teren şi pentru asta merită toată stima. Și îi felicit! Păcat de aceste două accidentări, suferite de Zurbagiu şi Bîrză, sper să nu fie grav”.

Rezultatele, programul viitor și clasamentul Seriei a IV-a în Liga 3, pe coloana dreaptă.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − = 5

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: