Nou-promovata și retrogradata, remiză: Fortuna Becicherecu Mic – ACS Poli Timişoara 1-1 (1-0)

În puțin peste un an de zile, din primăvara lui 2018 în vara lui 2019, alb-violeții au plonjat de la deplasările în elita Ligii 1 la cele pe terenurile Ligii 3, în acest caz, la inaugurarea noii ediții a eșalonului terț, pe arena unei noi-promovate din Divizia D Timiș, care nu le-au făcut concesii: ACS Fortuna Becicherecu Mic – ACS Poli Timişoara 1-1 (1-0).

Chiar dacă nu s-au marcat multe goluri, duelul timișean din etapa I a Seriei a IV-a în ediția 2019-2020 a Ligii 3 a fost frumos, junii lui Pavel Velcotă făcând faţă mai experimentaţilor sportivi de la Becicherecu Mic, pregătiţi de Vasile Luţă şi aflați la primul pas în campania în curs în eșalonul trei.

Scorul a fost deschis cu cinci minute înainte de pauză, la un corner executat de Cluci înalt în careu, Dacian Bîrză marcând cu capul din 12 metri, în stânga portarului.

După pauză, poliştii au ieşit mai curajos la atac, ba chiar şi-au creat și ocazii de gol, ratate de Iseini şi Daminescu. Totuşi, în minutul 89, Nafi Iseini a egalat şutând pe jos de la 16 metri, în dreapta lui Costoaie… 1-1.

După acest gol, tot Iseini a şutat de la 13 metri în dreapta portarului gazdă, care a respins un gol ca şi făcut. Poliștii puteau pleca fie și cu toate cele trei puncte…

S-au acordat 4 minute de prelungiri iar la ultima fază Anagor a scăpat singur în careu cu portarul timişorean dar nu l-a putut învinge, ratând victoria echipei sale…

*

Fortuna: Cătălin Costoaie – Marius Toma, Claudiu Roşie, Costel Zurbagiu, Bogdan Centea (min. 67, Zoran Radu) – Răzvan Cluci (min. 67, Andrei Terec), Ovidiu Oancia, Bogdan Ferţu, Eduard Soare – Andrei Hodiş, Dacian Bîrză (min. 72, Ifeanyi Anagor).

Antrenor: Vasile Luţă.

Pe bancă: Stelian Bănică, Andrei Feti, Sorin Oneţ.

ACS Poli: Constantin Mosoarcă – Raul Cochinţu, Cristian Podină, Sinişa Sporin, Marco Buga (min. 55, Velco Iovanovici) – Adrian Chiriac (min. 78, Cristian Mitre), Lucian Oprea, Remi Ochea, Alexandru Daminescu (min. 62, Sergiu Românu) – Nafi Iseini, Cristian Pădurariu.

Antrenor: Pavel Velcotă.

Pe bancă: Cătălin Tărţău, Octavian Taşcă, Laurenţiu Codrea, Alexandru Dobrincu.

Au arbitrat: Alexandru Gornic (Arad) – Cristian Bumb (Hunedoara) şi Lucian Berariu (Arad). Observator de arbitri Vasile Balaj (Drobeta Turnu Severin) iar delegat de joc, Adrian Copaci (Caraş Severin).

+

La cald…

Vasile Luţă (antrenor Fortuna Becicherecu Mic): ”Păcat că nu am reuşit să păşim cu dreptul. După părerea mea trebuia să câştigăm toate cele trei puncte. Dar aşa este în fotbal, unii ratează, alţii marchează. Felicit echipa adversă că a luptat până în ultimul minut şi a jucat fotbal, nu a venit să facă antijoc”.

Pavel Velcotă (antrenor ACS Poli): ”Nu a fost un egal nesperat, noi ne-am dorit foarte mult victoria! În opinia mea, am jucat fotbal dar lipsa de experienţă s-a observat în acest meci. Datorită faptului că nu avem experienţă, nu am putut să marcăm repede, în primele minute, dar am reuşit pe final să egalăm. Chiar puteam să câştigăm acest meci! Repet, lipsa de experienţă ne-a privat de un succes”.

Fotografii de Iosif Canea

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− trei = 1

 


Alte articole legate de acest subiect: