Nou-promovata Șoimii Lipova, desprinsă în repriza I, prima marcatoare acasă a 4 goluri contra Ghirodei

ACS Ghiroda, prima dintre formațiile din seria vestică în Liga 3 care va încheia campionatul în acest sezon, deja peste două săptămâni, a înregistrat tocmai la antepenultima deplasare din campania în curs contraperformanța de a încasa cele mai multe goluri într-un meci afară din ediția 2017-2018, patru, primite la Pâncota într-un nou duel pierdut cu o altă nou-promovată, CS Șoimii Pâncota, care s-a desprins clar deja până la pauza încleștării din etapa a 26-a în C4. Timișenii mai au ocazia să se reabiliteze în ultima reprezentație acasă, marți de la ora 18 cu CS U Craiova SA 2, sau vineri și săptămâna cealaltă, în ieșirile la ACSO Filiași și CSM Școlar Reșița…

Nou-promovata arădeană, revenită la Pâncota după punctul obținut în ieșirile în județul Dolj, 1-1 la ACSO Filiași dar și 4-0 mai recent pentru CS U Craiova SA 2, a câștigat astăzi pentru a treia oară consecutiv pe teren propriu în seria vestică din Liga 3 dar și cel mai clar în sezonul de primăvară, trecând astfel în clasament peste vizitatorii timișeni: Șoimii Lipova – ACS Ghiroda 4-1 (3-0).

Gazdele au reuşit să perforeze poarta apărată slab de Gakos prin trei goluri marcate în repriza I de Kevin Trabalka în minutul 29, Andrei Vasînc în minutul 41 şi Vlad Filimon în minutul 44, Șoimii ciugulindu-i de la înălțime pe finele primei părți pe oaspeții timișeni.

Dacă în tur încasau tot mai puține goluri în deplasare odată cu fiecare meci afară, mai întâi trei, apoi de patru ori câte două și în cele din urmă unul singur, timișenii au ajuns în retur să scoată de 4 ori mingea din propria plasă într-o partidă pe un teren advers, după ce nu primeau nici un gol în prima ieșire din 2018.

Și totuși, în mitanul secund, dat fiind schimbările efectuate de antrenorul secund Alexandru Albert, care i-a înlocuit pe Mancaş, Popa şi Totic cu Ciobanu, David Pop şi Matiş, ACS Ghiroda a oprit ”măcelul”, menținând același handicap.

Jocul a fost mai animat în partea sa secundă, în care ocaziile au fost mai numeroase, de la vizitatori ratând printre alții mai ales Baranyi dar și Matiș, după ce bănățenii mai întâi au redus din diferenţă prin Lucian Gavriluţă în minutul 59, cu un şut din careul de 6 metri, la un corner al lui Saizu.

Însă, în finalul meciului, în minutul 90, Vasînc a reuşit ”dubla”, stabilind rezultatul final, 4-1 pentru gazde, și consemnând al doilea meci cu 4 goluri primite de nou-promovații din Ghiroda, după un 1-4 acasă pe 21 octombrie cu liderul neînvins ACS Șirineasa, în etapa a noua.

S-a ajuns însă spre finele sezonului, și CS Șoimii Lipova mai având doar 3 meciuri în program, mai întâi marți la Reșița, după care va sta la sfârșitul săptămânii viitoare, ulterior deplasându-se și la Jimbolia iar în cele din urmă primind vizita juniorilor Centrului Național de Pregătire.

Alexandru Albert (antrenor secund ACS Ghiroda): ”Am oferit cadou gazdelor trei goluri,  am făcut o repriză foarte slabă! Dar în repriza a doua am dominat, ne-am creat multe situaţii favorabile de a înscrie. Însă Baranyi, Matiş și Neamţu nu au nimerit spaţiul porţii…”

Au jucat formaţiile:

CS Șoimii Lipova: Iliescu – Iova, Calvin, Dulap, Kocsis, Rusu, Poiană, Popa, Filimon, Vasînc, Trabalka.

Antrenor: Flavius Sabău.

Au mai jucat: Duţă, Stoin, Jichici şi Deta.

ACS Ghiroda: Gakos –  Gavriluţă, Mureșan, Popescu, Constantin Popa (min. 46, David Pop), Neamțu (min. 70, Berivoescu), Saizu, Lazăr, Mancaș (min. 46, Ciobanu), Totic (min. 46, Matiş), Baranyi.

Antrenor: Alex Albert, care l-a suplinit pe Vlad Bura, principal absent.

Pe bancă: Barbu, Hotca şi Semeniuc.

Au arbitrat : Răzvan Necrici – Cristian Mureșan, Gheorghe Tarba (toți trei din Baia Mare). Observatori de arbitri Dan Mihalcea (Bocșa / Caraş-Severin), iar delegat  de joc Dan Costin (Zalău).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi × = 14

 


Alte articole legate de acest subiect: