„Nu mai sunt bilete hai Poli”

Anunţurile sunt fără echivoc. Oamenii vin şi totuşi întreabă. Se retrag apoi, într-o parte a gheretei, şi vorbesc la telefoanele mobile: „Da, nu mai sunt bilete, nu mai sunt nicăieri”. Acesta e cuvântul de ordine în centrul Timişoarei, la ghereta cu articole alb-violete din preajma faţadei Operei, unde gestionara tot repetă acelaşi răspuns.

Două anunţuri, acelaşi răspuns: cererea a depăşit rapid oferta

„Nici măcar în peluza nord nu mai aveţi?” întreabă un adolescent cu o ultimă fărâmă de speranţă în suflet. „Nici acolo”, vine răspunsul…

„Biletele s-au vândut încă de ieri de la ora trei. Toate cele douăzeci şi opt de mii, la toate punctele de vânzare”, explică vânzătoarea, continuând prin a-i îmboldi permanent pe amatorii de fotbal să susţină echipa şi în aceste condiţii. „Hai Poli!… Hai Poli! Să o încurajaţi din jurul stadionului sau acasă, în faţa televizorului. Important este să obţinem un rezultat bun, cu care să ne apropiem de ţelul de a ajunge să jucăm meciuri şi mai mari, în competiţii şi mai importante. Să aveţi ocazia să ajungeţi în viitor la asemenea jocuri… Hai Poli!” Cei interesaţi intră în vorbă şi pomenesc chiar de varianta prezenţei în jurul stadionului, ca o modalitate de susţinere a favoriţilor dacă nu de la faţa locului, măcar din preajmă. Se aude şi etichetarea „mitic”, semn că oamenii nu sunt doar în aşteptarea evenimentului dintr-un punct polist de vedere, ci şi montaţi anticipativ înaintea vizitei unui adversar binecunoscut pentru influenţele sale cu caracter negativ asupra diverselor aspecte ale competiţiei interne, de-a lungul anilor.

Interesul şi cererea din partea publicului spectator depăşesc aşadar de-această dată oferta, cu ocazia unui duel de tradiţie, biletele epuizându-se cu peste trei zile înaintea partidei Poli – Steaua. Parcursul alb-violeţilor, entuziasmant prin şirul de victorii succesive şi menţinerea invincibilităţii, şansele sporite în comparaţie cu startul campaniei de primăvară de câştigare a titlului naţional, primul în istoria de aproape nouă decenii a clubului, ocazia de a urmări pe viu un duel cu multiple conotaţii prin prezenţa la cârma oaspeţilor a unor personaje controversate, în conducere, respectiv a unui tehnician fost şi pe banca polistă, Sorin Cârţu, precum şi nu în ultimul rând aerul primăvăratec, ce scoate oamenii din case cu reînnoite speranţe, concură toate la creşterea absolută a interesului în jurul meciului de sâmbătă de la ora 19,30.

Bine ales, Poli a lansat în pregătirea derbyului cu Steaua o ofensivă de şarm şi imagine, ataşând remarcabile postere de prezentare cu stafful clubului celorlalte tradiţionale articole de comercializare a brandului alb-violet, însă dacă biletele erau epuizate, în schimb teancul de colaje era groscior, încasările de pe urma lor putând eventual creşte în funcţie de rezultatul de sâmbătă seară.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la „Nu mai sunt bilete hai Poli”

  1. Dani spune:

    nea Iancu si beletele.

    in champions legue le dadea la pachet acuma nu mai are.
    policardu si esti tare 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − unu =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: