Nuanţe

Alegerea noului președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal a creat mult zgomot pentru nimic. Diferența dintre cei doi candidați, Gino Iorgulescu și Sorin Drăgoi, a fost una atât de evidentă încât nu mai necesită nici un comentariu. Nu sunt un adept al lui Gino Iorgulescu, căruia îi cunosc activitățile anterioare, dar parcă era mai bine ca Sorin Drăgoi să-și fi evaluat mai atent șansele pentru a fi evitat această expunere.

Cu riscul de a mă repeta, dar din dorința de a demonstra utilitatea competiției ligii a doua în format unic de 20 de echipe, Federația Română de Fotbal acceptă o grămadă de compromisuri care nu fac bine fotbalului. Șase echipe nu au stadion propriu unde să-și dispute partidele și atunci au apelat la soluții năstrușnice, de cele mai multe ori rezolvate din birourile FRF-ului și ale președinților de club. Cum vine toamna cu ploi și frig, terenurile devin impracticabile. Exemplul de la Ghermănești (Snagov) este elocvent.

FCSB a trecut pe primul loc al clasamentului după ce a învins-o net pe „U” Craiova la Turnu Severin. În schimb, fostul lider CFR Cluj nu se regăsește și a obținut doar un rezultat de egalitate pe teren propriu cu codașa Gaz Metan Mediaș. Antrenorul Dan Petrescu este mai mult preocupat să conteste arbitrajele decât propria echipă. La CFR Cluj sunt prea mulți specialiști care-și dau cu părerea și se cam calcă în picioare: Mara, Bilașco, Iustin Balaj, Nagy Miklos, Matei, Bobar, Panin.

Un alt antrenor care este pus mereu pe ceartă, care se consideră mereu nedreptățit, este Eduard Iordănescu. Fără să fie recomandat de rezultate semnificative, ci mai degrabă recomandat de numele tatălui său, acesta contestă pe toată lumea, insuflând această stare de spirit și jucătorilor Astrei. Comportamentul său ar trebui să le dea de gândit mai mult comisiilor FRF.

În aceste condiții, ACS Poli a obținut o victorie muncită, conturată de golul lui Mailat și dublată de eforturile tuturor. În treacăt fie spus, soarta unui antrenor depinde de cei care conduc destinele clubului și mai ales de rezultate. Astfel, Ionuț Popa poate fi demis oricând, chiar dacă distanța dintre el și cel din jurul lui în privința fotbalului este cam mare.

Ajunși cu cuțitul la os, cei de la UTA au învins la Suceava, nu fără emoții, în chiar ultimul minut de joc. Radu Suciu, acest factotum la Ripensia, a condus echipa de pe margine și a reușit (doar) un rezultat de egalitate în fața echipei Dunărea Călărași, o echipă cu pretenții la promovare. ASU Politehnica a fost învinsă de Sportul Snagov pe un teren care a semănat mai degrabă cu Lacurile Mazuriene decât cu un teren de fotbal.

În liga a treia, Șirineasa își continuă marșul spre divizia a doua fără să fie deranjată aparent de cineva. Etapa următoare prefigurează un duel de intensitate maximă, Lugoj – Sebiș. Șoimii Lipova se află la a doua înfrângere consecutivă pe teren propriu, sâmbătă în fața junilor de la „U” Craiova. Echipa nu este pregătită pentru liga a treia, altfel nu se explică faptul că în mod sistematic antrenorul Sabău nu se prezintă la sfârșitul jocului pentru declarații. În definitiv este o obligație a antrenorului, nu un hatâr făcut cuiva.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ patru = 13

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: