O afacere de familie: UTA Bătrâna Doamnă II – Ripensia Timişoara 1-4 (0-4)

Nou-promovata Ripensia a pus punct sâmbătă seară la Șiria unei serii de 4 deplasări fără victorie în Seria a IV-a din Liga 3 și a câștigat pentru prima dată afară după zece etape, reușind al patrulea succes în ieșirile din acest campionat, ceea ce a stopat totodată și un șir de 4 apariții acasă fără înfrângere pentru UTA Bătrâna Doamnă II, al cărei ultim eșec pe teren propriu se consemna acum aproape o jumătate de an, 0-2 cu CS Millenium Giarmata pe 22 octombrie 2016.

Într-adevăr, echipa a doua a secund-divizionarei arădene încheia reprezentațiile acasă din 2016 fără a primi gol, 0-0 cu CS Gloria Lunca Teuz Cermei și 1-0 cu CS Nuova Mama Mia, strângând alte 4 puncte pe teren propriu și în primele meciuri din retur, 1-0 cu Pandurii II și 2-2 cu CS Performanța Ighiu, însă sâmbătă a încasat un număr dublu de goluri decât în toate aceste partide la un loc prin a scoate de 4 ori balonul din poartă deja în prima repriză, la intervale de cel mult 8 minute.

Presată de victoriile din această etapă ale celorlalte 4 contracandidate din plutonul fruntaș, Ripensia a obținut sâmbătă mai multe puncte afară decât acumulase în precedentele 4 deplasări, 2-2 la Galda de Jos, 3-1 pentru Pandurii II la Rovinari, 4-3 pentru CS Național la Sebiș și 0-0 la Lugoj cu CSM, impunându-se pe terenul ultimei clasate cu același scor cu care dispunea de alb-roșiii arădeni și în disputa tur, ca prim succes pe alte terenuri de la un 1-0 reușit la Zlatna cu Unirea Alba Iulia pe 28 octombrie: UTA Bătrâna Doamnă II – Ripensia Timișoara 1-4 (0-4).

Cele două echipe care s-au confruntat în etapa a 19-a au plecat de la premise diferite: arădenii doreau să-şi mai dreagă puţin zestrea de puncte acumulate, în vreme ce timişorenii mai păstrau speranţa în lupta pentru promovare, chiar dacă situaţia lor pare puţin complicată.

Disputa din teren a reflectat fidel diferenţa de puncte din clasament. Au fost suficiente 30 de minute de joc ca echipa oaspete să se desprindă la o diferenţă de trei goluri, iar pauza i-a găsit cu un avans de patru goluri.

În repriza a doua, jocul s-a echilibrat şi Dinculescu a marcat un gol spectaculos, după care partida a intrat în anonimat. Impresia generală a fost că jucătorii proveniţi de la prima echipă a lui UTA Bătrâna Doamnă sunt uşor blazaţi şi că se prezintă mai mult din obligaţie la jocurile din liga a treia.

Victoria Ripensiei li se datorează în ultimă instanţă şi celor doi antrenori, Remus Steop şi Orlando Trandu, care sunt cumnaţi.

Cristian Păcurar: „Am întâlnit o echipă bună, care s-a impus mult prea repede, iar noi am făcut cel mai slab joc din retur. M-am aşteptat la mai mult de la jucătorii veniţi de la prima echipă.”

Remus Steop: „Am avut o primă repriză foarte bună, dar nu putem scăpa de o mentalitate păgubitoare, aceea de a reduce presiunea pe adversar când avem diferenţă în favoarea noastră. Nu renunţăm la lupta pentru promovare.”

Ripensia mai are de jucat acasă cu CNS Cetate Deva, la Cermei, acasă cu cei din Alba Iulia, în deplasare la CS Nuova Mama Mia, acasă cu liderul actual, Industria Galda, la ACS Poli II și acasă cu Pandurii II. Arădenii au în schimb două deplasări la rând, la CSM Școlar Reșița și Giarmata, acasă cu CNS Cetate Deva, la Cermei, acasă cu Unirea Alba Iulia, la Mama Mia și acasă cu Industria Galda.

*

UTA Bătrâna Doamnă II – Ripensia 1-4 (0-4)

Au marcat: 0-1 Mediop (min. 16) din volè, la o centrare a lui Dumiter; 0-2 Mediop (min. 22), care a reluat din apropiere o centrare a lui Popa; 0-3 Toma (min. 30), din volè la o greşeală a lui Mara; Zaluschi (min. 38), în urma unei lovituri libere, mingea depăşind linia porţii; 1-4 Dinculescu (min. 75) cu capul, din plonjon.

Sâmbătă, 8 aprilie 2017; stadion: Otto Greffner Şiria; teren: denivelat; spectatori: 200.

UTA Bătrâna Doamnă II: Mara – Zdrenţan, Wild, Lazăr, Burlă – D. Dan (min. 61, Toma), Ghergar, Pop (min. 71, Coadă), Dobrean – Vlad – cpt. (Dinculescu), Covaci (min. 46, Costin).

Antrenor: Cristian Păcurar.

Pe bancă: Mureşan.

Ripensia Timişoara: Gakos – Popa (cpt.) (min. 85, Luca), Vlădia, Stoi, Toma – Semeniuc (min. 81, Vasiliu), Zaluschi, Mânecan (min. 71, Briciu), Nanu – Dumiter (min. 63 Golda), Mediop.

Antrenor: Remus Steop.

Pe bancă: Rădulescu, Apro, Matiş.

Cartonaşe galbene: Ghergar, Vlădia, Stoi, Briciu.

Arbitri: Răzvan Mecrici – Bogdan Mureşan, Gheorghe Tarba (Baia Mare). Observatori: Rafael Lupu (Reşiţa), Dan Miholcea (Bocşa).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: