O dată au înscris vișiniile mai mult în acest sezon: CFR – CSȘ Târgoviște 9-2. FOTO

CFR Timișoara s-a reabilitat după insuccesul de duminica trecută de la Târgu Mureș și a repetat diferența de scor de 7 goluri cu care se impunea în precedenta partidă acasă, 8-1 cu Independența Baia Mare pe 9 aprilie. Astăzi, alb-vișiniile au câștigat chiar cu 9-2, a doua clasată trecând la scor de nou-promovata de pe poziția a șaptea.

Nou-promovata care aspiră la postura de vicecampioană a învins conform așteptărilor în penultima apariție acasă din retur, rămânându-i în program încă una pe teren propriu, și tocmai cu campioana de sub Feleac, meciuri după cum urmează: duminică 7 mai la Craiova, pe 13 mai în restanța la Iași, în 28 pe CFR cu liderul Olimpia Cluj și în 3 iunie la Odorheiu Secuiesc.

Disputată astăzi de la ora 15 pe stadionul CFR, întâlnirea din etapa a XV-a a Superligii de fotbal feminin, începută încă de sâmbătă, s-a încheiat cu o victorie la sor pentru fetele Timişoarei, pregătite de Florin Bugar, care şi-au asigurat victoria chiar din prima repriză: CFR 1933 Timişoara – CSȘ Târgovişte 9-2 (5-1).

După ce Loredana Sas a nimerit stâlpul din stânga din lovitură liberă de la 17 metri din apropierea colţului careului de 16 metri, șirul celor nouă goluri a fost deschis de Claudia Bistrian cu un şut sub transversală din afara careului, în minutul 8: 1-0.

În minutul 17, Larisa Sîrbovan a dublat avantajul echipei sale cu latul, de la 6 metri, la o pasă laterală din dreapta, primită de la Manuela Voica.

După cinci minute, Ozana Ababei şi-a intrat în rol reuşind trei goluri consecutive pentru echipa sa într-un sfert de oră, în minutele 22, 36 şi 37, cu mențiunea că la 3-0 oaspeţii reduceau din diferenţă în minutul 32 prin Ioana Ionescu.

În mitanul secund, ”feroviarele” au mai reuşit alte patru goluri dar au și primit încă unul, în minutul 70, autoare fiind Denisa Palanta. Pentru gazdele ”de la Gara Mare” au mai marcat Larisa Sîrbovan, în minutul 49, din lovitură liberă de la 35 de metri, Claudia Bistrian (min. 50), Larisa Ienovan (min. 56) şi Loredana Sas (min. 86). Timișorencele s-au oprit la 9, după ce în tur, în etapa a treia, dispuneau de AFC Fair-Play București chiar cu 11-2, record al vișiniilor în stagiunea în curs.

Şi vizitatoarele au trimis mingea în transversală prin Camelia Moraru, în minutul 77, cu un şut de la 14 metri. De notat și că din minutul 46 poarta dâmbovițencelor a fost apărată de o jucătoare de câmp, Mihaela Merlan, iar Alexandra Sfiea a trecut în locul acesteia.

CFR: Mihaela Durlă – Lidia Şuveţ (min. 46, Elena Obrad), Claudia Bistrian, Denisa Heişu, Mihaela Molnar, Ozana Ababei (min. 55, Larisa Ienovan), Loredana Sas, Adelina Ion, Manuela Voica (min. 6o, Bianca Biriş), Larisa Sîrbovan (min. 55, Sabina Scurtu; min. 79, Casiana Chişereu).

Antrenor: Florin Bugar.

Pe bancă: Larisa Radu.

CSȘ Târgovişte: Alexandra Sfiea – Florentina Ionescu (min. 80, Melisa Buleandra), Sanda Oprica, Ştefania Burcea, Denisa Palanta, Ioana Ionescu (min. 46, Camelia Moraru), Mihaela Merlan, Maria Neacşu (min. 75, Gabriela Gurău), Andreea Tomescu, Georgiana Vasile, Mihaela Neacşu.

Antrenori: Mihai Tătăranu şi Gheorghe Marinescu.

Pe bancă: Mădălina Târsioru și Andreea Dobre.

Arbitri: George Roman – Patricia Samsudean şi Roxana Malac Cişmaş.

Florin Bugar, antrenor al gazdelor, a admis că ”avem destule probleme, da, le recunoaştem, și încercăm să le rezolvăm, le mai reparăm, căci timpul e destul de scurt, se apropie finalul de campionat cu paşi repezi. Trebuie să gestionăm inteligent sfârşitul de campionat şi muncim până în ultimul minut. Am jucat cu o echipă foarte ambiţioasă, eu felicit echipa din Târgovişte pentru ambiţia cu care joacă, sunt unele fete tinere care vor ajunge la prima echipă și sunt convins că unele fete de la Târgovişte vor ajunge pentru prima echipă a naţionalei României. Una peste alta, ne-am făcut jocul uşor în prima repriză, când am reuşit să marcăm cinci goluri şi am gestionat jocul în repriza a doua, chiar dacă am avut problemele fizice pe care le-am arătat la final de joc. Perspective avem pentru locul doi căci şi celelalte echipe au problemele lor, dar încercăm să facem jocuri cât mai reuşite până la sfârşitul campionatului. Avem de lucru destul şi încerc să le capacitez pe fete să ne păstrăm locul şi să ajungem să fim vicecampioni şi la fete. Nu m-a supărat, evident că apar tot felul de nemulţumiri, dar a pornit şi am avut nişte nereuşite, eu nu mă supăr, le cert, le ambiţionez, le încurajez şi le iubesc”.

 

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Feminin: