O echipă nou promovată devine lider! UTA Bătrâna Doamnă – FCM Baia Mare 2-1 (0-0)

După șase etape din disputa play-off, s-a produs o regrupare în fruntea clasamentului. Prin victoria cu Baia Mare, UTA Bătrâna Doamnă a devenit lider în B2, cu un punct avans față de cele două urmăritoare: Chindia Târgoviște și Gaz Metan Mediaș. Cu un singur punct acumulat în ultimele trei partide, medieșenii au pierdut teren, chiar dacă la un moment dat păreau mari favoriți la promovare. Chindia Târgoviște, cu două victorii cu Gaz Metan, a săltat pe locul doi. În atari condiții, lupta pentru promovare se anunță una acerbă, cu un final greu de prevăzut.

Jocul propriu-zis a început într-o ușoară dominare a gazdelor, care au ratat prin Curtuiuș o mare ocazie de gol. Oaspeții s-au dovedit o echipă matură, bine așezată în teren, cu o evoluție curajoasă.

La o fază când s-a produs un fault asupra unui jucător băimărean și jucătorii s-au îmbrâncit, arbitrul Robert Avram a tolerat pătrunderea pe teren a unor persoane care nu aveau ce căuta acolo.

Repriza a doua a fost una mai animată, cu faze de poartă și cu trei goluri. După ce Codoban și-a bătut joc de o ocazie rarisimă de singur cu portarul, Copil a reușit să marcheze. Același Copil a fost eliminat și gazdele au rămas în zece oameni. Golul egalizator a fost prefațat de o bară a lui Pop, după care Ignea a egalat. Arădenii nu au cedat și Man a reușit golul victoriei în inferioritate numerică.

Oaspeții au mai avut o zvâcnire, dar Balaure a trecut pe lângă egalare. Astfel s-a încheiat o partidă cu un final fericit pentru arădeni, în timp ce, după încheierea partidei, arbitrul Avram i-a dat cartonaș roșu lui Străuț, de la oaspeți.

*

Nagy Roland: „Este o victorie frumoasă. Nimic nu este întâmplător, iar meritul este al acestor jucători care au muncit mult să ajungă până aici.”

Dorin Toma: „A fost un meci spectaculos, ca de altfel și ultimele trei partide dintre cele două echipe. Vreau să subliniez că echipa noastră joacă jocurile numai pe teren, de aceea nu înțeleg ostilitatea spectatorilor față de jucătorii băimăreni.”

+

UTA Bătrâna Doamnă – FCM Baia Mare 2-1 (0-0)

Arad, 11 Mai 2016; stadion: Motorul; teren: acceptabil; spectatori: 1.000.

Au marcat: 1-0 Copil (min. 51) cu un șut de la 25 m, la o greșeală a portarului Bota; 1-1 Ignea (min. 72) care a reluat cu capul din apropiere în stânga lui Miron; 2-1 Man (min. 81) cu un șut din apropiere la o minge centrată de Curtuiuș, aflat într-o poziție suspectă de ofsaid.

UTA Bătrâna Doamnă: Miron – Polgar, Manea, Botiș (cpt.), Burlă – Copil, Chindriș, Tănase, Hlistei (min. 46 C. Rus) – Man (min. 86 Vlad), Curtuiuș (min. 84 Roman).

Antrenor: Nagy Roland.

Pe bancă: Anca-Trip, Jorza, Covaci, Lazăr.

FCM Baia Mare: Bota – Străuț, Oltean, Fl. Ilie, Bușu – Vasilache, Duruș (min. 57 V. Pop), Ignea (cpt.) (min. 75 Daminuță), Sârbu – Codoban (min. 68 Codin), Balaure.

Antrenor: Dorin Toma.

Pe bancă: Ormenișan, Șter, Lupu, Anițoiu.

Cartonașe galbene: Botiș, Chindriș, Copil, Man, Curtuiuș; Străuț, Oltean, Ignea, Vasilache, Sârbu. Cartonașe roșii: Copil, Străuț.

Arbitri: Robert Avram – Romică Bârdeș (Pitești), Tunyogi Ferenc (Zalău). Rezervă: Kovacs Szabolcs (Carei). Observatori: Viorel Lolea (Reșița), Szilaghi Ștefan (Satu Mare).

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: