O românească. FRF, LPF și cluburile din Liga 1, mai puțin FC Botoșani, deces moral: orice pentru Dinamo

Nație sub orice critică, probabil cea mai repugnantă și abjectă în plan moral de pe întregul mapamond, adunătura românească a mai contabilizat astăzi un exemplu sugestiv al marasmului în care este scufundată, oglindirea reflectându-se dinspre fotbal, sau mai bine zis ce-a mai rămas din această mascaradă fără spectatori în tribune și plină de patetici actori ieftini. La ditamai isteria ”virusată”, cel mai mare hohot de râs cu tăvăleli al complotiștilor pe adresa unei turme planetare anesteziate intelectual și mental, o reuniune pe măsură conform denumirii organismului convocator, Comitetul de Panică, ăăă, pardon!, Urgență al FRF, care și-a făcut datoria, curat murdar, decizii fără absolut nici cea mai mică justificare. Liga 1 a fost ”înghețată” deși mai erau 7 meciuri de jucat, dintre care 5 de către Dinamo, situată pe un loc de retrogradare, iar viitoarei ediții a elitei i s-a aplicat un sistem competițional cu 16 cluburi participante, echivalând cu evitarea retrogradării în Liga 2 în cazul ”câinilor” roșii-albi de pe penultima poziție. S-a împotrivit la vot mizeriei doar FC Botoșani, o altă imagine fidelă a ordinarei porcării românești: un cinstit la 13 nenorociți.   

În mod normal, pentru a nu mai vorbi despre aspectele regulamentare, asemenea hotărâri majore precum modificarea numărului de cluburi din componența unui eșalon valoric ar trebui adoptate din timp, în prealabil, cu aplicabilitate peste cel puțin un sezon competițional, dar în nici un caz între o ediție și alta, iar cu atât mai mult în absența oricărei justificări argumentate. Și parcă până mai ieri sistemul de întrecere cu 14 grupări era mereu apărat împotriva multor evidențe care îi dezvăluiau limitările, limitări dintr-o dată cât se poate de convenabile pentru a fi invocate, în ideea unei radicale schimbări de optică aproape peste noapte. În România, după cum bate vântul și în funcție de interesele de moment, deși greu ne este a crede că pe ”la centru” s-a lecturat ”Ferma animalelor”…  

România a capitulat demult în fața moralității, eticii, integrității, principiilor, colcăind în schimb în propria mizerie de neînlăturat, o proaspătă deversare fiind înregistrată astăzi prin hotărârea Comitetului de Urgență al FRF, în fond un serviciu clandestin de Ambulanță pentru salvarea de la retrogradare a lui Dinamo București, grupare care ar fi trebuit în mod normal ștearsă de pe harta Diviziei A încă din martie 1990, pacient cu antecedente menținut în viață 3 decenii și luat astăzi pe targă din subsolul sinistraților cu destinația Liga 2 pentru a fi inclus pe lista celor 16 cluburi participante la viitoarea ediție a Ligii 1, 2020-2021, programată a începe cât de curând.

Dacă sezonul 2019-2020 a fost complet compromis datorită formei așteptate a dinamoviștilor, linie moartă care nu corespundea planurilor și dorințelor copilandrilor jucându-se cu lopățica în nisip și răsplătiți fiind pentru asta cu acadele gen încasări din drepturi de televizare, atunci unul mai mare și mai frumos trebuia conturat pe Dâmbovița în jos, 2020-2021, cu două cluburi în plus, 16 în total, printre care și Dinamo, care, deși penultima în ierarhia la zi a fazei play-out 7-14, din care n-a disputat decât 9 partide din totalul de 14 pe care îl avea în program, a primit grațierea fără a mai transpira alte 450 de minute în plus.

O manevră de pe-o zi pe alta sub pretextul așa zisei pandemii, și câte scuze nu s-au găsit în oribila societate românească în numele acestei farse de proporții planetare, totul în slujba salvării unei sinistre emanații postbelice de tristă amintire, un măr stricat de peste 7 decenii în coșul fotbalului românesc, altfel o grupare legendară și indispensabilă sportului românesc în accepțiunea conformiștilor tributari corectitudinii politice și pervertirii adevărului în minciună. 

Liga 1 fiind de la un capăt la altul o ieftină bufonerie, decizia nici nu are darul de a mira prea mult, iar asta și prin prisma componenței triumviratului Comitetului de Urgență al FRF, incluzându-l și pe prim-vicepreședintele FRF Gino Iorgulescu, șef al LPF.

La asemenea decidenți, într-un asemenea marasm moral general, și o asemenea hotărâre strâmbă și mai ales absolut nejustificată, salvând la momentul oportun pielea unui club mai mult decât compromis. În contrast cu votul jenant al majorității, excepția care confirmă regula, FC Botoșani, grupare din play-off care n-a fost de acord cu mizerabila opțiune prin care FRF, LPF și cluburile îngăduitoare colosalei fărădelegi și-au semnat decesul moral.

Pic de demnitate n-a mai rămas în arena fotbalistică la vârf a României, varianta convenind de minune și ieșenilor, pe loc de baraj la ora acestei ”înghețări” a competiției, salvați la rândul lor de la retrogradare. Iar o șansă în plus de a se menține în elită și-a apropiat prin vot și Chindia Târgoviște, a 14-a și ultima în ierarhie, care urmează a juca pe 9 și 12 august barajul de supraviețuire cu a treia clasată în Liga 2, CS Mioveni.    

Ce credibilitate mai poate avea oare Liga 1 după această mizerabilă mașinațiune peste noapte? Și ce rost a mai avut oare desfășurarea până la un anumit punct a ediției 2019-2020, din moment ce, oricare ar fi fost deznodământul pe baza criteriilor sportive, s-ar fi făcut și pe Dracu în patru ca Dinamo să-și conserve continuitatea în elită!? A se întocmi atunci clasamentul final al campionatului încă dinaintea etapei de start, pentru a fi spulberate orice fel de griji din suflețelele copilașilor delectându-se cu lopățica în nisip…  

Și cum își mai poate oare imagina fotbalul românesc că s-ar descătușa cumva din mlaștina în care a fost pe bună dreptate afundat în plan spiritual prin alte și alte mizerii similare, din moment ce adoptă asemenea penibile hotărâri!?! Crede că s-ar mai putea revitaliza!?! Nici dacă se va screme a-l salva tot progresismul ”egalitarist” bolșevic unional… La sfântul așteaptă.

Totul pentru Dinamo, totul pentru ”partid”, totul pentru structuri, de parcă și Ceaușescu se îmbujorează invidios, răsucindu-se în mormânt, la ideea că Oltul său din Scornicești a fost nevoit să curgă până în runda finală pentru a-și croi albie prin 18 goluri marcate, pe când Dinamo a fost salvată din pix fără a mai transpira în 5 întâlniri… Spitalul de Urgență e extrem de aproape, peste gard de ”groapa câinilor”.

Și pentru a pune punct tot într-o notă sanitar-pandemică, să păstrăm totuși proporțiile, căci salvarea dinamoviștilor reprezintă doar o bagatelă în comparație cu crimele împotriva umanității și genocidul declanșate pe adresa poporului român sub forma mascaradei planetare în desfășurare, o simulare experimentală pe viu a unei situații de criză cu tematică prefabricată, farsă având pe plan intern ”la butoanele” comandamentului un ins din MAI, tăind și spânzurând de la înălțimea șefiei DSU într-un stil care depășește nuanțele dictaturii totalitare, stil cochetând în schimb cu indicii mult mai grave.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − sapte =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: