Octavian Benga (antrenor principal ASU Politehnica): ”Am ajuns bătaia de joc a DSP. Unii sunt fraierii de serviciu, alții sunt șmecheri. E țara lui Papură Vodă”

Între două meciuri de campionat în Liga 2, cel de sâmbăta trecută în deplasare, dar mai ales constrânsă de absurditățile normativelor impuse de autorități fără pic de justificare științifico-medicală, sport în regim de dictatură a legii marțiale pseudo-medicale, ASU Politehnica a avut parte și de reprize de prelungiri astăzi după-amiază la Ghiroda pentru a-și crea culoar spre turul 5 al Cupei României în dauna gazdei din Liga 3. La finele cărora Octavian Benga, antrenor principal al ”violeților”, n-a lăsat loc de interpretări. Omenește, firesc și normal, se mai și satură lumea odată și odată să fie transpusă în rolul de cobai al unor inginerii sociale de tensionare a fibrei sociale și de condiționare la anormalitatea ca parte a haosului dorit de păpușari.

”A fost o victorie foarte grea, pentru meciul acesta i-am pierdut pe Mera şi Manea, primul suspendat şi al doilea accidentat la Târgu Jiu. După ce că suntem dezmembraţi total ca şi lot numeric, am fost nevoit astăzi să folosesc 5 juniori născuţi în 2004, jucători de 16 ani. S-a văzut în unele momente că am avut probleme. Am întâlnit o echipă bună, Ghiroda are jucători care au jucat mulţi în Divizia B, un adversar redutabil, eram convins că va fi un meci foarte dificil. Cred că a fost un joc spectaculos, datorită acestor multe goluri marcate, chiar dacă terenul a fost execrabil. Felicit şi pe cei de la Ghiroda, dar repet, pentru noi a fost foarte dificil să aliniem un prim unsprezece, va fi foarte dificil pentru meciul de sâmbătă, căci pierderile pe care le avem în continuare persistă. L-am pierdut astăzi şi pe Popovici – care a ieşit accidentat, pe Ivanovici, eliminat. Se pare că de la zi la zi voi fi pus în altă dificultate, şi mai mare…”, a spus mai întâi Octavian Benga.

După care tânărul antrenor al alb-violeților și-a dat drumul, iar unul care poate spune lucrurilor pe nume, poate face și o mare diferență… ”Aş vrea să trag un semnal de alarmă pentru că Politehnica Timişoara e totuşi un brand şi am ajuns bătaia de joc a DSP-ului, a ţării. Nu se poate ca noi să stăm două săptămâni când suntem depistaţi cu coronavirus, izolaţi, iar contacţii, inclusiv eu am stat şapte zile carantinat, nu am lăsat soţiile să meargă la lucru, copilul, în cazul meu, nu l-am lăsat să meargă la grădiniţă. Am avut o responsabilitate, trebuie să avem o responsabilitate. Dar DSP Timiş şi domnul Cioca (Flavius Cioca – director executiv DSP Timiş) văd că judecă diferit. Unii sunt fraierii de serviciu, adică noi, Politehnica Timişoara. Nu am nimic cu Ghiroda, Ripensia, sau alte echipe, dimpotrivă. Dar alţii sunt nişte şmecheri. Nu e corect, nu e cinstit, pentru că nu ai cum să nu ai contact într-un focar cu zece persoane, acei jucători se află în vestiar, autocar, vin cu maşinile, se judecă greşit şi să nu ne mirăm că mor oamenii. Unii au responsabilitate, adică fraierii, printre care suntem şi noi, şi alţii fac ce vor. Ne merităm soarta, se vede că suntem în România, chiar nu este posibil aşa ceva. Este ţara lui Papură Vodă! Repet, unii sunt fraieri, iar alţii sunt şmecheri… Nu trebuia să joace nimeni… Cum e posibil ca a doua zi să ai meci!? Cu siguranţă vor mai apărea cazuri… Ni s-a întâmplat chiar nouă, ne-am izolat şi apoi au mai apărut cazuri dintre cei care erau negativi, deci focarul încă mai există; vor mai apărea jucători inclusiv la celelalte echipe, acei jucători vor îmbolnăvi alţi oameni, familiile lor, ale noastre… O bătaie de joc la adresa clubului şi a românilor. Trebuie să judecăm cu aceeaşi măsură, ori este concurenţă şi nu este fair-play. Noi oricum ne-am prezentat, chiar dacă am avut un lot încropit cu numai 5 jucători cu experienţă, cu cei de 15, 16 și 17 ani, care au dat totul pe teren. Noi suntem din legenda lui Sisif, în fiecare zi, săptămână, trebuie să urcăm bolovanul pe munte… Nu ne plângem dar trebuie să tragem un semnal de alarmă prin acest interviu: nu suntem bătaia de joc a nimănui!”

Doar că marea problemă se rezumă totuși și mai degrabă la izolarea în urmă cu două săptămâni a întregului colectiv al lui ASU Politehnica, peste 30 de persoane, aceasta ridicând îngroșate semne de întrebare în sensul bătăii de joc la adresa unui club sportiv implicat pe două fronturi în sistemul competițional. 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− cinci = 0

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: