Ocupanta locului 2 în Divizia D Timiș intră în finala județeană a Cupei României. FOTO: Timișul Șag – Cocoșul 3-1. ”Dublă” înaintea pauzei, parafare pe final

Dacă în returul campionatului ligii a patra a cedat pasul în lupta pentru titlu, în zece etape din sezonul de primăvară alunecând din postura de campioană de toamnă cu 3 puncte avans în cea de ocupantă a locului secund cu 10 handicap, în schimb în Cupa României nu și-a rătăcit pașii, CS Timișul Șag calificându-se miercuri seară în finala fazei județene, printr-un rezultat identic celui cu care izbutea același lucru cu o zi înainte formația de liga a V-a Fortuna Becicherecu Mic împotriva echipei de pe locul 5 în ”D”, CS Unirea, de astă dată ieșind din cursă cea de pe șase: Timişul Şag – Cocoşul Orţişoara 3-1 (2-0).

Pe un teren foarte bun şi un gazon îngrijit, cum rar întâlneşti în acest judeţ, miercuri de la ora 17:30 gazda din Șag s-a impus în a doua semifinală a ediției în curs din faza județeană a Cupei României, după un meci eliminatoriu care a opus fruntaşe din liga a patra, din prima treime a clasamentului, pe CS Timişul şi Cocoşul, ocupantă a locului 6. Chiar dacă jocul nu s-a ridicat la nivelul aşteptat prin prisma poziționării oponentelor în ierarhia din campionat, galben-albaștrii localnici au reuşit o victorie care i-a calificat în ultimul act, obținută în dauna unicei grupări de care au fost învinși în deplasare în turul sezonului de toamnă, mai precis în antepenultima rundă a primei jumătăți de campionat, 1-0 în noiembrie, și care va vizita așadar din nou Șagul și în ”D”, peste 5 etape. O primă revanșă a fost însă deja luată…

Gazdele au deschis scorului în minutul 34, după o acţiune pe flancul drept, purtată de Raţiu, care a intrat în careu și a şutat de la 8 metri, portarul Ciui respingând mingea în calea lui Beloescu, care a marcat cu latul de la 6 metri. Iar cu patru minute înainte de pauză Denis Bud a scăpat singur spre poartă și l-a văzut ieşit pe portarul Ciui, lobându-l de la 16 metri și stabilind scorul reprizei I: 2-0.

La reluare, localnicii au ratat însă cei care au înscris au fost tot ei, doar că în… propria poartă, aproape după același interval de timp precum în repriza I, mai exact în minutul 73, autogolul fiind chiar remarcabil, în contul lui Cornel Bud, care l-a lăsat mască pe portarul Burtic: 2-1.

Trupa lui Ghiţă Chimiuc, care a urmărit meciul din tribună, fiind suspendat, a alergat în consecință după egalare, însă cei care s-au redesprins în invingători au fost tot localnicii antrenați de Iulian Muntean, care a obţinut o lovitură de la 11 metri acordată pentru un fault în careu şi transformată de Petru Râmneanţu cu două minute înainte de final: 3-1. Şi astfel Timişul Şag va juca finala judeţeană a Cupei cu Fortuna Becicherecu Mic, la o dată care va fi anunţată în următoarele zile, liderul din liga a V-a intrând marți seară în ultimul act tot după același tipic, și anume desprinzându-se până la pauză la 2-0 și asigurându-și apoi calificarea pe final, după reușita vizitatorilor de a reduce din handicap.

*

Timişul: Burtic – Beloescu (min. 87, Anghel), Cornel Bud, Palade, Damian, Roşu, Denis Bud (min. 45, Râmneanţu), Butura, Racoceanu, Bogdan (min. 33, Costescu), Raţiu.

Antrenor Iulian Muntean.

Pe bancă: Buruiană, Bobu, Baldovina.

Cocoşul: Ciui – Secotă, Motreanu (min. 60, Simulescu), Telios, Arghilean, Livădaru, Solomon, Semenea, Dănilă, Corlăţeanu (min. 46, Sobolu), Gînju.

Antrenor Ghiţă Chimiuc, în stare de suspendare, suplinit de directorul sportiv Ciprian Trancă.

Au arbitrat: Eugen Gheorgheoiu – Călin Cimponeriu şi Alin Botaş, iar observator de arbitri Zaharie Ciev și delegat de joc Alexandru Onaca.

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi − = 1

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: