Omul potrivit la locul potrivit. Szekely ajunge la 9 goluri marcate şi aduce 3 puncte nesperate pe Bega. ACS Poli Timişoara – Oţelul Galaţi 1-0 (0-0)

Partida din cadrul etapei a XIV-a a Ligii 1 dintre ACS Poli Timişoara şi Oţelul Galaţi s-a încheiat cu o victorie nesperată a localnicilor prin prisma cursului jocului, prima acasă pentru Aurel Şunda, care i-a stricat debutul omologului său german Ewald Lienen în fotbalul românesc. Clasicul marcator, Szabolcs Szekely, a reuşit să aducă in extremis toate punctele puse în joc, ajungând la borna 9.

Duelul de pe gazon a părut unul anost extrem de redusei asistenţe din tribună, o brumă pentru luni seara. Exceptând fazele de poartă ale gălăţenilor, majoritatea survenite din pricina greşelilor apărării alb-negrilor, penultimul meci al etapei a XIV-a a semănat mai degrabă cu un meci de box dintre un pugilist care aştepta finalul ultimei runde pentru a câştiga la puncte, şi unul care nu a expediat nici o lovitură.

Defensiva timişoreană a părut la fel de nesigură ca în etapa trecută, la Ploieşti, dar a fost ocrotită încă de la prima încercare, a lui Henrique, care, văzându-l ieşit pe Kirev, a trimis mingea puţin alături de butul stâng al porţii bulgarului.

În tribune,  scandările mănunchiului de oameni venit de pe Dunăre încerca să străpungă aerul rece lăsat asupra stadionului „Dan Păltinişanu”. La „Sud”, reprezentanţii alb-negrilor păreau la fel de surprinși de startul jocului ca şi apărarea echipei favorite.

Jucătorii echipei moldave detectându-i nesiguranţa, înlocuitorul între buturi al lui Nuno Claro, căpitanul de la Ploieşti, a fost încercat prin şuturi de la distanţă fie de Găvrilă, fie de stranierii Henrique sau Marquinhos, care a luat la ţintă transversala. De cealaltă parte, centrările lui Bărbuţ sau Popovici nu au produs nici un fel de emoţie în careul lui Brăneţ, doar şutul vârfului Szekely obligându-l să respingă mingea în corner.

Chiar dacă greşelile lui Kirev nu s-au oprit nici în cel de-al doilea mitan, acesta văzând și un galben în urma unui placaj la o fază în care era prins mult ieşit din spaţiul porţii, scorul tabelei nu a fost schimbat până când oportunistul Szekely a reuşit să îl invingă pe Brăneţ în minutele de prelungire, pe fază fiind la o minge revenită din bară, unde goal-keeperul Oţelului o deturna la un şut de la marginea careului, în urma cornerului executat de veteranul Bălace, abia introdus ca o a treia schimbare.

În concluzie, gălăţenii cu barele străinilor lor, iar golgeterul Szekely cu golul izbăvitor, într-un joc ce a adus şi debutul acasă în Liga 1 al juniorului de 17 ani Silviu Balaure.

*

ACS Poli Timişoara – Oţelul Galaţi 1-0 (0-0): Szekely 90+2

ACS Poli Timişoara: Kirev – Petrovic, Scutaru, Şeroni, Nicola – Ovidiu Petre – cpt., Belu-Iordache – Bărbuţ (46, Furtado), Popovici (82, Bălace), Nanu (51, Balaure) – Szekely.

Rezerve: Eduard Pap – Marovic, Boldea, Moldovan.

Antrenor: Aurel Şunda

Oţelul Galaţi: Brăneț – Milea, Sipovic, Mişelăricu, Popescu – Giurgiu, Cooper (73, Iorga) – Găvrilă, Băjenaru (73, Filip), Marquinhos – De Jesus Henrique.

Antrenor: Ewald Lienen.

Rezerve: Tadas – Marus, Moglan, Punga, Sevillano.

Cartonaşe galbene: Belu-Iordache, Bărbuț, Scutaru, Şeroni, Kirev, Nicola / Milea, Cooper.

Brigada de arbitri: Istvan Kovacs (central) – Valentin Avram, Vlad Bârleanu (asistenți).

Observator arbitri: Marian Salomir. Observator joc: Gheorghe Chivorchian

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: