Ora scadenţelor

Mai sunt câteva zile până când echipa națională a României va înfrunta la București echipa Ungariei.

Este o partidă care depășește cadrul strict al unui banal meci din preliminariile Campionatului European. Românii au atu-ul celor 15 ani de când adversarii nu i-au mai învins și vor să câștige neapărat pentru a-și face mai ușor meciul următor cu Finlanda. Chiar dacă atacantul Marica este suspendat, desigur se vor găsi soluții pentru compartimentul ofensiv. În cazul unui rezultat defavorabil, victoria din Grecia își va pierde din strălucire. Ungurii vin și ei cu ambițiile lor, mai ales că au un nou antrenor, Dardai, care a evoluat nu mai puțin de 14 ani în Bundesliga. Să sperăm că spectatorii și mai ales fanii celor două echie vor înțelege importanța acestui meci și vor avea un comportament civilizat, demn de două țări din Comunitatea Europeană.

Faptul că selecționerul Pițurcă a convocat doar zece jucători din campionatul intern, dinre care opt jucători de la Steaua, dă o măsură a valorii campionatului. La acest nivel scăzut contribuie din plin, pe lângă jucători și antrenori, arbitrii. Aceștia, prin maniera lor de arbitraj, influențează de cele mai multe ori rezultatele finale. Am crezut că, odată cu promovarea unor arbitri tineri, lucrurile se vor schimba în bine, dar așteptările sunt înșelate la fiecare pas. La o partidă de campionat un arbitru a fost recuzat de echipa oaspete. Bineînțeles că recuzarea nu a fost acceptată, dar, după disputarea acelui meci s-a înțeles recuzarea. Degeaba avem președinte grec la Comisia Centrală a Arbitrilor, că tot influența balcanică primează și dictează.

Chiar și în asemenea condiții, de neînțeles apar lamentările lui Cristian Munteanu, managerul echipei Oțelul Galați. El acuză arbitrajele de care are parte echipa sa, dar ar fi bine să își amintească de faptul că în anul în care Galațiul a câștigat campionatul național a avut parte de arbitraje părtinitoare. Probabil pe vremea aceea Cristian Munteanu era precoupat mai mult de comerțul cu autoturisme de proveniență cel puțin curioasă.

Revenind la fotbalul din zona noastră, notăm o primă sincopă în parcursul reșițenilor, ei nereușind să învingă Bihorul, o echipă mai slab cotată. Aceeași echipă, FC Bihor, vine vineri la Timișoara pentru confruntarea cu ACS Poli. Le va fi greu bihorenilor, mai ales antrenorului Alexandru Pelici, el venind pe stadionul Dan Păltinișanu în postura de adversar. Un alt meci important pentru amble echipe, dar mai ales pentru gazde, se va desfășura la Pâncota între Șoimii și FC Caransebeș.

În liga a III-a, Seria a IV-a, se pare că Național Sebiș va duce trena cel puțin până la sfârșitul turului. Cei de acolo au învățat ceva din greșelile campionatului trecut și sunt hotărâță să nu cedeze nimic.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 1 = trei

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: