Pace sub măslini

Abia s-a încheiat campionatul, mai precis play-off-ul, că unele echipe îşi schimbă antrenorii. Rămâne vechea meteahnă, aceea de a numi antrenori care nu au calificarea necesară. Ultimul exemplu este ce al Nicolae Dică, înscăunat pe postul de antrenor la FCSB, fără a deţine licenţa. S-a apelat la un tertip, iar Viorel Tănase figurează pe post de antrenor principal doar aşa, de formă. Universitatea Craiova s-a despărţit de Gheorghe Mulţescu, în timp ce nimeni nu mai crede că Marius Şumudică ar pleca de la Astra Giurgiu.

Cupa României ne propune o finală inedită în care se vor confrunta Astra Giurgiu şi FC Voluntari. Aventura lui ACS Poli în Cupa Ligii s-a încheiat în finala disputată cu Dinamo Bucureşti. Noroc cu cele două jocuri din Cupa României şi Cupa Ligii, deoarece au fost utilizaţi câţiva tineri jucători care, după părerea mea, au confirmat.

Urmează o etapă de campionat foarte importantă pentru ACS Poli, când va întâlni pe teren propriu echipa din Târgu Jiu. În cazul unei victorii, de altfel aşteptată, timişorenii păstrează şanse mari de a se salva de la retrogradare.

Mult aşteptatul meci ASU Politehnica – UTA Bătrâna Doamnă a dat câştig de cauză echipei arădene, care are de urmărit obiectivul promovării directe în liga întâi. În faţa a cel puţin 10.000 de spectatori, timişorenii nu s-au regăsit, au părut timoraţi şi nu au ajuns prea des la poarta lui Miron. De cealaltă parte, arădenii au jucat siguri pe ei, Curtuiuş arătându-şi valoarea când a înscris un gol spectaculos, un gol de atacant adevărat. Demn de menţionat şi de subliniat a fost comportamentul spectatorilor, mai ales al celor două galerii.

În liga a treia, Ripensia Timişoara este promovată în divizia B în proporţie de 90%. Ultimul joc de pe teren propriu cu echipa Pandurii II Târgu Jiu îi poate aduce promovarea mult dorită. Cea mai mare deziluzie o constituie echipa Naţional Sebiş, care şi de această dată a ratat promovarea, chiar dacă a condus întrecerea până în ultimele etape.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 × = douazeci opt

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: